merhaba arkadaşlar
üyelik sisteminde resim yükleme var kişi resim seçtiği takdirde veritabanına resim yolu yazılmakta ve resim görünmekte ama boş bıraktığında standart bir profil resmi çıksın istiyorum.
if(is_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'])) {
if(move_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'],"photo/$yeni".$_FILES['photo']['name'])) {
$resim = $_FILES['photo']['name'];
}
}
bu kodla resmi upload ettiriyorum
INSERT INTO uyeler VALUE('','uye','$ad_soyad','$sehir','$eposta','photo/$yeni$resim'
şeklinde resmin yolunu veritabanına kaydediyorum ama kayıt olurken resim seçilmediğinde veritabanına
photo/1232
şeklinde veri giriliyor ve resim görünmüyor.
acaba nasıl bir yol kullanmalıyım.
şöyle bir şey düşündüm
<?php
if( $_POST["photo"] == "" ){
$isim = photo/standartresim.jpg;
} else {
$isim = photo/$yeni$resim;
}
?>
ve veritabanına kaydı
INSERT INTO uyeler VALUE('','uye','$ad_soyad','$sehir','$eposta','$isim'
şeklinde kaydetmeyi denedim ama photo formunun boş olduğu halde de olmadığı halde de veritabanına photo/standartresim.jpg olarak kaydediyor acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler
üyelik sisteminde resim yükleme var kişi resim seçtiği takdirde veritabanına resim yolu yazılmakta ve resim görünmekte ama boş bıraktığında standart bir profil resmi çıksın istiyorum.
if(is_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'])) {
if(move_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'],"photo/$yeni".$_FILES['photo']['name'])) {
$resim = $_FILES['photo']['name'];
}
}
bu kodla resmi upload ettiriyorum
INSERT INTO uyeler VALUE('','uye','$ad_soyad','$sehir','$eposta','photo/$yeni$resim'
şeklinde resmin yolunu veritabanına kaydediyorum ama kayıt olurken resim seçilmediğinde veritabanına
photo/1232
şeklinde veri giriliyor ve resim görünmüyor.
acaba nasıl bir yol kullanmalıyım.
şöyle bir şey düşündüm
<?php
if( $_POST["photo"] == "" ){
$isim = photo/standartresim.jpg;
} else {
$isim = photo/$yeni$resim;
}
?>
ve veritabanına kaydı
INSERT INTO uyeler VALUE('','uye','$ad_soyad','$sehir','$eposta','$isim'
şeklinde kaydetmeyi denedim ama photo formunun boş olduğu halde de olmadığı halde de veritabanına photo/standartresim.jpg olarak kaydediyor acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler