İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Resim yardım

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar

üyelik sisteminde resim yükleme var kişi resim seçtiği takdirde veritabanına resim yolu yazılmakta ve resim görünmekte ama boş bıraktığında standart bir profil resmi çıksın istiyorum.

if(is_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'])) {
if(move_uploaded_file($_FILES['photo']['tmp_name'],"photo/$yeni".$_FILES['photo']['name'])) {
$resim = $_FILES['photo']['name'];
}
}

bu kodla resmi upload ettiriyorum

INSERT INTO uyeler VALUE('','uye','$ad_soyad','$sehir','$eposta','photo/$yeni$resim'

şeklinde resmin yolunu veritabanına kaydediyorum ama kayıt olurken resim seçilmediğinde veritabanına

photo/1232

şeklinde veri giriliyor ve resim görünmüyor.

acaba nasıl bir yol kullanmalıyım.

şöyle bir şey düşündüm

<?php
if( $_POST["photo"] == "" ){
$isim = photo/standartresim.jpg;
} else {
$isim = photo/$yeni$resim;
}
?>

ve veritabanına kaydı

INSERT INTO uyeler VALUE('','uye','$ad_soyad','$sehir','$eposta','$isim'

şeklinde kaydetmeyi denedim ama photo formunun boş olduğu halde de olmadığı halde de veritabanına photo/standartresim.jpg olarak kaydediyor acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yardım ederseniz sevinirim

teşekkürler

BordoMavi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kod yamak yerine db yapına default olarak atayabilirsin değer grilmezse otomatik olarak belirttiğin değeri yazar.
Kod:
`resim` varchar(255) NOT lisanssız default 'default.jpg',

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.