İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

resim yükleme ilan sitesi için

wbthh

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2012
Mesajlar
8
Reaction score
0
mrb,
bir ilan sitesi için resim yükleme kısmı yapılacak.maksimum 10 resim yüklenebilecek. yükleme kısmı ana form içersinde yer alacak. ana form da ilan özellikleri, isim, tlf , mail de olacak ve en son mysql e kayıt yapılacak.
bildiğimiz ilan siteleri gibi.
nasıl bir genel mantık , yol olmalı.
 

metadige

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Aralık 2005
Mesajlar
354
Reaction score
4
Arkadaşım nasıl mantık derken ne demek istiyorsun anlayamadım açıkcası. Zaten söylemişsin ne yapmak istediğini.

Formuna alanları koyarsın, post edildiği zaman da önce resimleri ilgili klasörüne taşırsın, sonra diğer bilgilerle birlikte kaydedersin. Resimleri nasıl kaydetmeliyim demek istediysen eğer, en mantıklısı resimleri implode edip eklemek, kaç resim ekleneceği kesin belli olmadığından. 1 resim de gelebilir, 5 de 10 da

Yani sql de resim alanını text yapıp resim1|resim2|resim3 şeklinde kaydedersin. Veya istersen serialize yapıp kaydedersin. Ya da 2 alan açar birisine resim1 diğerine de diğerlerini eklersin, ilanları listelerken daha kolay alabilmek için.

Tamamen senin nasıl kullanacağına bağlı bir olay.
 

wbthh

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2012
Mesajlar
8
Reaction score
0
ilan ayrıntısı sayfasında, if koşulu ile resim alanında resim varsa göster yoksa gösterme diyerek implode ye gerek yok sanırım.
sql resim1 resim2 ... resim10 şeklinde olacak.
burda asıl olay önizleme olursa nasıl yapmalıyım, ön izlemesiz yapabilirim aslında.
burda ön izlemesiz yaparsam , mesela 10 resim yüklendi, bu resimlerle ilgili en son ilan ekleden sonra ftp ve mysql kayıtlarında her biri için resize , rename yapılacağından, ekleme süresi fazla uzarmı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst