İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

resme tıklayınca farklı kayıt edilmesi

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Resime link vericem ve bu link tıklandığı zaman o resmin pc ye kayıt edilmesini istiyorum. Yani sağ tuşa basıp farklı kaydet demeden bit tık ile bunu nasıl yaptırabilirim.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Resimlerin oldugu dizine bir .htaccess dosyasi acip icine asagidaki satirlari ekleyin.

AddType application/octet-stream .gif
( diger formatlarda eklenebilir. AddType application/octet-stream .jpg gibi.)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
AddType application/octet-stream .gif

bu şekilde çalışmıyor

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Denemeden yazmistim. Simdi denedim calisiyor.
Resmin uzantisi .gif mi yoksa .GIF'mi onuda kontrol ederek ve diger iki satiri eklemeden dener misin?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
oldu :) sanırım hostingte nkaynaklanıyor dünde linkler için yapmıştım akşam çalışmayan kod sabah çalıştı şimdi de baktım bu gün çalışmayan kod şimdi çalışıyor. http://www.msnsmile.com/

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
resmin isminde bulunan boşluk vs karakterlerden kaynaklanabilir!

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ozcan sorun tarayıcı farkından kaynaklanıyor.

firefox ta resme hedef girdiğinde indirme eylemi gerçekleşiyor. ama explorer resmi yalın pencerede açıyor. bu tarayıcı farklılığını aşacak bi kod bulman gerek. sanırım google amca sana yardımcı olucaktır bu konuda.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
ozcan sorun tarayıcı farkından kaynaklanıyor.

firefox ta resme hedef girdiğinde indirme eylemi gerçekleşiyor. ama explorer resmi yalın pencerede açıyor. bu tarayıcı farklılığını aşacak bi kod bulman gerek. sanırım google amca sana yardımcı olucaktır bu konuda.

php.net e bakıyorum bulamazsam da google a ama bunu nasıl aratacağımı bulamadım ingilizce hep resim ile ilgili fonksiyonlar vs. çıkıyor.

ferdabal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar. Sayenizde sabahtan beri aradığım resim farklı kaydetme işini tamamladım, hepinize teşekkür ederim. Verilen kodun ie de çalışması için yapılabilecek birşey var mı? Ben araştırmaya devam ediyorum ama henüz bir sonuç bulabilmiş değilim. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.