İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

robots.txt dosyasından hangi sayfaları Disallow yapmalıyım?

Gece Yolcusu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba
robots.txt dosyasında hangi sayfaları Disallow yapmalıyım. Şöyle yazdım:

User-agent: *
Disallow: /editor.asp/
Disallow: /editorgirisi.asp/
.......
bu şekilde bir dosya hazırladım ben. editor.asp üyelere açık değil bu yüzden disallow yaptım. gerek varmı bilmiyorum. ayrıca sonuna / gelmelimi. sizin yorumlarınızı bekliyorum.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
sistemimin nasıl işlediğini bilmediğim için robotsa ne ekleyebilirsin bilemiyorum, sitenin config dosyasını, /admin gibi klasörlerine disallow atabilirsin

Gece Yolcusu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sistemimin nasıl işlediğini bilmediğim için robotsa ne ekleyebilirsin bilemiyorum, sitenin config dosyasını, /admin gibi klasörlerine disallow atabilirsin

sistemim aslında fazla karmaşık değil. editor.asp sayfası var uye duzenleme, eposta gönderme vs bu sayfanın altından yapıyorum. editor.asp?eposta=duzenle şeklinde kullanıyorum. editor.asp yi disallow yapmam yeterlimi yoksa bu sayfalara include ettiğim sayfalarıda yasaklamalımıyım.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
editor.asp yi engellemek yeterli olur. benim sayfamda da print.php?ttt=74 var print.php yi disallowlamam yeterli oldu. robotların ulaşmasını istemediğin dizinleri ve dosyaları disallow yapmalısın.
Unutmadan robots.txt ye mutlaka sitemap url si ekleyin, hala ekli değilse:
Sitemap: http://www.eifinsitesi.net/sitemap.xml şeklinde. Böylece robotlar sitemape ulaşıp indexleme yaparlar.

Gece Yolcusu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba arkadaşlar bu şekilde yazarak klasördeki bütün linkler engellenirmi? bütün engellemek istediğim bunlar.

User-agent: *
Disallow: /editor/
Disallow: /deneme/

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yönetim sayfalarını kaldır sadece istersen. Birde sona koyduğun / işaretini kaldır.
Kolay gelisn.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.