İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Rüya gerçek mi oluyor?

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Eylül 2010
Mesajlar
2,107
Reaction score
51
Eğer bu teknoloji gerçek olmuşsa hakikaten dünyayı değiştirebileceğe benziyor.
10pxara.gif


Bir biyoteknoloji firması, onyıllardır hayali kurulan yeniden üretilebilir yakıtın sırrını çözdüğünü açıkladı

Amerika, Massachusetts'de faaliyet gösteren Joule Unlimited adlı biyoteknoloji firması, onyıllardır hayali kurulan yeniden üretilebilir yakıt konusunda çözüme ulaştıklarını açıkladı.

Firma, pahalı Jaguarlardan, jet motorlarına kadar tüm araçların kullanabileceği bu yakıtı, çimlerin büyümesini sağlayan bileşenlerle ürettiklerini açıkladı.

Genetik mühendisliğinin ürünü olan bir bakteri geliştiren Joule Unlimited, bu bakterinin güneş ışığı, su ve karbon dioksit aldığı zaman dizel yakıtı ya da etanol salgıladığını belirtti.

Şirket, bu organizmayı kullanarak, inanılmaz fiyatlarda yenilenebilir yakıt üretebileceğini açıkladı.

Şirket ayrıca, bu yakıtı üretebilmek için, büyük fabrikalar kadar, küçük işletmelerin de yeterli olabileceğini ve üretim fiyatlarının en ucuz fosil yakıtlara göre bile düşük kalacağının altını çizdi.

Peki bu ne anlama geliyor? Joule Unlimited'ın internet sitesine göre en önemli sonuç "enerji bağımsızlığı" olacak.

Şirket yöneticisi Bill Sims, "İnanılması güç iddialarda bulunduk, ardından bunların hepsini doğrulayıp, yatırımcılarımıza sergiledik" diyor ve ekliyor:
"Söylediklerimizin sadece yarısı doğru çıksa bile, bu dünyanın en büyük endüstrisi olan benzin ve gaz endüstrisini değiştirir. Ama söylediklerimiz tamamen doğruysa, bu teknoloji dünyayı değiştirebilir."
 

kaptan

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2011
Mesajlar
330
Reaction score
3
Magnetik motorlarda icat edildi hatta bir Türk icat etmişti artık sonsuz ve bedava enerji üretilecek denildi ama hala beklemedeyiz. Bunuda karşı çıkan olmaz, engelleyen olmazsa bunuda yıllarca bekleriz...
 

gelawej88

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2011
Mesajlar
10
Reaction score
0
Bu enerji eğerki üretilmişse bile yenilenebilir olmasına rağmen temiz değildir maalesef.Etanol ve dizel türü yakıtlar havayı kirletirler.Önemli olan hem temiz hem yenilenebilir olması.örneğin güneş enerjisi hem sınırsız hem bedava hemde sonsuza dek yenilenebilir.rüzgar enerjiside öyle,hidroelektrik enerjiside,jeotermal de uzun ömürlü olabilmesiyle öyle....
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst