İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ş ve Ğ problemi

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ne yaptımsa duzelmedi. MYSQL de TARA deyince karakterler gayet duzgun ş ğ dahil hepsi. ama sayfada þ ð olarak gorunuyor.
Text alanından giden veriyi REPLACE etme mekanında bu garip sembolleri ş ğ ye cevir desemde yaramadı. ş ğ yi s g yapmayıda denedim o da olmadı. Ne replace ne sayfa karakter kodu olmadı. Ü Ç Ö düzgün cıkıyor.
MYSQL karakter karsılastırmlarınıda o bolum icin değiştirdim latin1 latin5 turkis_ci utf8 ne varsa :) sorun hala devam...

Acaba nasıl duzeltebilirim bunu.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mysql bağlantı kodlarında bunlar var mı?

mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");

manglerman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eğer asp kullanıyorsan mysql db bağlanan sayfalarda aşağıdaki kodu ekle

<%session.codepage=1252%>

eğer buda olmazsa

<%session.codepage=1254%>

dene yine olmazsa başka bişeyler deneris. ama php ise beni aşar...

sonucu yazarsan sevinirim....

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
mysql bağlantı kodlarında bunlar var mı?

// Connect to MySQL server
$connect = @mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass);

if (!$connect) {
include ("noconn.html");
exit();

bunlar var ... aslında su LATI5 li yer yoktu ben ekledim :)

manglerman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kusura bakma hocam :)

yeni mesajlar bölümünden takip ediyorum. hiç görmedim orayı :)

yinede kolay gelsin.

saygılar..

ErsaT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MYSQL de TARA deyince karakterler gayet duzgun ş ğ dahil hepsi. ama sayfada þ ð olarak gorunuyor.
Eğer MySQL da düzgünse siteye bozuk geliyorsa, meta taglardaki kodlardan kaynaklanıyordur büyük ihtimal.

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1254">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-9">

Şunları ekleyip denermisin.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benim söylediğim satırları aynen ekleyip dener misin? bir de veritabanı + tabloları da latin5 seçmen gerekiyor (en azından bende öyle)

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Eğer MySQL da düzgünse siteye bozuk geliyorsa, meta taglardaki kodlardan kaynaklanıyordur büyük ihtimal.

Şunları ekleyip denermisin.

Denedim olmuyor :) zaten suan karakter kodu win 1254 - iso 8859 da olmadı.

benim söylediğim satırları aynen ekleyip dener misin? bir de veritabanı + tabloları da latin5 seçmen gerekiyor (en azından bende öyle)

Ploop verdiklerini denedim bu seferde karakterler ş ve ğ yani ?? olarak gorunuyor. daha once o dediim semboller olarak gorunuodu.

Deli eder bu karakter sorunları :D

Webarsiv

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ne yaptımsa duzelmedi. MYSQL de TARA deyince karakterler gayet duzgun ş ğ dahil hepsi. ama sayfada þ ð olarak gorunuyor.
Text alanından giden veriyi REPLACE etme mekanında bu garip sembolleri ş ğ ye cevir desemde yaramadı. ş ğ yi s g yapmayıda denedim o da olmadı. Ne replace ne sayfa karakter kodu olmadı. Ü Ç Ö düzgün cıkıyor.
MYSQL karakter karsılastırmlarınıda o bolum icin değiştirdim latin1 latin5 turkis_ci utf8 ne varsa :) sorun hala devam...

Acaba nasıl duzeltebilirim bunu.

Butur problem bendede olmustu hatırladıgım kadarıyla latin1 kullanarak cozum bulmustum.. Veritabanını Latin1 olarak yüklemeyi denedinmi... Latin5 veya utf8 bazı scriptlerde sorun cıkarıyor..

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorun eğerki htmlentities kullanılıyorsa scriptte sıkça meydana gelen sorunlardan sayılır,

kodlarda arama yaparmısın htmlentities varmı ?

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MYSQL karakter karsılastırmlarınıda o bolum icin değiştirdim latin1 latin5 turkis_ci utf8

veriyi eklerken utf-8 karşılaştırmasını seçmişsen bundan sonra değiştirsende farketmez çünkü veriyi eklerken utf-8 şeklnde almıştır verileri tabloyu sıfırla herşeyi sil. sıfırdan tablolar yarat karşılaştırma ayarlarını yap latin-5 falan ne yapacaksan artık ondan sonra insert komutuyla yükle verilerini...

birde ploop un dediği gibi mysql bağlantından sonra aşağıdaki kodları kullan

hakimi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1. FileZilla haklı
2. varsa htmlspecialchars la değiş. yoksa db yi 0 dan yükle field ların karakter seti ne ise mysql bağlantısının altına onu ekle
veya karakter seti neyse.

db yi yüklerkende utf 8 ile yükle. bir de yedeği alırken Binari alanları için onaltılık sayı sistemini kullan
işaretli olmasın. eğer sayıs sistemi ile yazılı ise db de oda yapabilir. başka bir şeyden olmaz. benim bildiğim.

sorun eğerki htmlentities kullanılıyorsa scriptte sıkça meydana gelen sorunlardan sayılır,

Karakterleri myadminden sorgu ile düzeltmek istiyorsan şu linke bakabilirisin. http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/55559-php-sql-sorunu-3.html#post426580

kostak

0
Yasakli Uye
Reaction score
1
// Connect to MySQL server
$connect = @mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass);

if (!$connect) {
include ("noconn.html");
exit();

bölemi denedin

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3

htmlentities araması yaptım hicbi dosyada bu yok.

veriyi eklerken utf-8 karşılaştırmasını seçmişsen bundan sonra değiştirsende farketmez çünkü veriyi eklerken utf-8 şeklnde almıştır verileri tabloyu sıfırla herşeyi sil. sıfırdan tablolar yarat karşılaştırma ayarlarını yap latin-5 falan ne yapacaksan artık ondan sonra insert komutuyla yükle verilerini...

birde ploop un dediği gibi mysql bağlantından sonra aşağıdaki kodları kullan

ploopun dedii kodları kullandım. ayrıca veri girerken ilk INSERT anında Ş Ğ problem olmasın diye latin5 mi UTF-8 mi olmalı.

1. FileZilla haklı
2. varsa htmlspecialchars la değiş. yoksa db yi 0 dan yükle field ların karakter seti ne ise mysql bağlantısının altına onu ekle
veya karakter seti neyse.

db yi yüklerkende utf 8 ile yükle. bir de yedeği alırken Binari alanları için onaltılık sayı sistemini kullan
işaretli olmasın. eğer sayıs sistemi ile yazılı ise db de oda yapabilir. başka bir şeyden olmaz. benim bildiğim.

binari nedir bilmiyorum :) UTF-8 ile yukleyebilirim. mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); bunu ekledim CONFIG deki yerine...

ve kostak evet aynen yazdıgın sekilde 3ünüde yazarak denedim.

saho

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
phpmyadminden tablo yapısına in latin5 yada latin5_turkishci dir inş o şekilde ise
mysql_query("set names'latin5'");
işini görür bu şekilde sorun çıkmaz latin1 yaparsan yine sorun olmaz
set names komanada gerek yok o zaman ama siteyi taşıdığın zaman canından bezersin latin1 de , latin5 de çalış

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yok yaf olmadı hersey denedim olmadı vazgectim. kalsın I Ş :) ofsss. zaten depresyondayım :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.