İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sabit reklam sorunu

efekentli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Merhaba arkadaşlar,

sitenin sağına sabit reklam koydum ama reklamda garip olan bir durum var;

tam sayfada iken reklam gayet düzgün görünüyor ama pencereyi biraz küçülttüğümde reklam yazıların üstünde kalıyor. (fazlasıyla yer var aslında) sayfaya kendini uyarlamıyor :( 'tamam işte sabit reklam budur' diyebilirsiniz ama bu da çok sabit :)

shiftdeletenin sitesinde sabit reklam var ve sayfayı küçülttüğümde böyle bir sorun olmuyor?

kullandığım css kodu :

Kod:
#reklam{
position:fixed;
_position:absolute;
_top:expression(eval(document.body.scrollTop));
top:0;right:0;
margin:0;
text-align:right
}

bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
anatablonun genişliği nedir. mesela sitenin içerik kısmı 850px lik bir alan kapsıyorsa, reklamı (örneğin) 860px noktasından başlatabilirsin.

top:0; left:860px;

gibi. yani sağ tarafı baz almak yerine sol tarafı baz alırsın. ancak unutmaman gereken şu, ekran genişliği 860px ten ufak olanlar (mesela 800*600 ) reklamı ancak kaydırma çubuğu ile sağa çekerek görebilir.

efekentli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
wordpressin varsayılan(default) temasını kullanıyorum. sanırım onda 760px oluyor .anatablo da sayfanın ortasında ve kenarlarda boşluk var. ben temayı sola kaydırdım ve sağa sabit reklam koydum.o şekilde yine de böyle bir sorun oluştu.

efekentli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
tavsiye ettiğiniz gibi left kullandım, bu kezde sayfayı küçülttüğümde reklam kayboluyor :( üstdeki css kodundan kaynaklanabilir mi?

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
son cümlede belirttiğim gibi sayfanın kaydırma kısmında mı kalıyor yoksa sağa doğru kaydığında da mı görünmüyor

efekentli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
son cümlede belirttiğim gibi sayfanın kaydırma kısmında mı kalıyor yoksa sağa doğru kaydığında da mı görünmüyor

sağa sola kaydırdığımda görünmüyor. çok az sayfayı küçülttüğümde reklamın yarısı görünüyor, biraz daha sayfayı küçülttüğümde reklam hiç görünmüyor.

kaydırma çubuğunu sağa sola kaydırdığımızda görünse sorun olmayacak :(

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
css kodlarında overflow:hidden gibi bir değer görürsen kaldırmayı dene. ya da adresi verirsen bakabiliriz ne olduğuna

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.