İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sahte "Microsoft Security Essentials"a dikkat!

abuz89

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
3,400
Reaction score
34
Microsoft 'un Security Essentials'ının artık sahtesi de var.

Microsoft Security Essentials, Microsoft'un kötücül yazılımlara karşı koruma sağlamak amacıyla geliştirdiği bir program. Fakat güvenlik yazılımı sağlayıcısı F-Secure tarafından tanımlanan yeni bir kötücül yazılım, kendini Microsoft Security Essentials gibi tanıtıyor.

Yeni kötücül yazılım, hotfix.exe veya mstsc.exe adında indirilebilir bir dosya olarak dağıtılıyor. Bu dosyaların adları bazı kullanıcılara zararsızmış gibi geliyor ve akıllarda soru işareti uyandırmıyor.

Programda ekrana gelen "uyarı" penceresinde bir tehdit bulunduğunu söylüyor. Ekrana gelen bu pencerede Microsoft Security Essentials markası çalınmakla kalmıyor, Microsoft'un küçük mavi kale simgesi de kullanılıyor

Bundan sonra kötücül yazılımları engellemek için kullanılan çözümlerin ayrıntılı bir listesini görüntüleniyor. Listede Trend Micro, McAfee, Panda, ve Symantec gibi kullanıcılara tanıdık gelen programların hepsi mevcut.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst