İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sanal pos hizmeti

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Sanal pos hizmeti veren bildiğiniz bir yerli veya yabancı kuruluş varmı komisyon ve güvenilirlik olayı ne kadardır. satış için paypal kullanmak istemiyorum ?

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
şuan için satış konusunu söylüyemem, aylık ortalama 2k tl gibi bir rakamlık satış planı var

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Peep bence kendi sanal posunu al.
En kolay sanal pos veren banka Vakıfbank diye biliyorum, şartları da uygun.
Hem sen milletten komisyon alırsın :)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
@general pek güven vermedi o sistem
@nefusa pos almak için kurumsal olmak gerekli

Sport

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
@general pek güven vermedi o sistem
@nefusa pos almak için kurumsal olmak gerekli

ben mart ayında ltd şti kurdum. bankaya giderken, o şubenin en iyi müşterilerinden birinin referansı ile gittim. e-ticaret sitemide çok referansı olan bir şirketten aldım.

bir hafta geçmeden, 2aylık şirket olmama rağmen sanalposu aldım. bu işte en önemli faktör şubedeki elemanlar.

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Tanıdıkla yürüyor bu işler. Sanalpos demek kuruşuna kadar vergilendirilmiş, komisyonlandırılmış, vadelendirilmiş kazanç demek. Bence alternatif yollar düşünün. Garanti, en son sanalposla çekilen parayı 40 gün sonra veriyordu. 2k için bana mantıklı gelmedi.

Sport

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Tanıdıkla yürüyor bu işler. Sanalpos demek kuruşuna kadar vergilendirilmiş, komisyonlandırılmış, vadelendirilmiş kazanç demek. Bence alternatif yollar düşünün. Garanti, en son sanalposla çekilen parayı 40 gün sonra veriyordu. 2k için bana mantıklı gelmedi.

komisyon hakkında:

parayı hemen istersen bankanın kendi kartı ise %1.60, farklı bankanın kartı ile çekim yapılmışsa %1.90. (tek çekim için bu oranlar)

40 gün sonra alıcam dersen komisyon yok.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Normal Pos olayında yapılan anlaşmalar (örn. Saray halı bayisiyim, Garanti'ye 7+5'e %4 komisyon alıyor diyelim) Sanal pos için de geçerli mi?

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Tabi. Ziyaretçine taksitlendirme seçeneği sunuyorsan komisyonu göze alacaksın. Komisyon oranlarını zaten verirler sana.

Fakat sanal pos almak için kesinlikle şirket falan açmayın. Sanal posu vermemek için ellerinden geleni yaparlar. Sıfırdan site yaptırır red cevabı verirler.

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
birçok müşterime sanal pos kurulumu yaptım, kendimde aldım kullandım. son durumu paylaşmak isterim.

bankalar sanal pos veya mail order vermekte pek hevesli değiller. çünkü kredi kartı dolandırıcılık suçları kart bilgilerinin çalınabilmesi sebebi ile artıyor. bu durumda bankaların başını ağrıtıyor. bu sebeple sanal poslardan hem %1-2 komisyon alınıyor hemde 30-40 gün bekletiliyor. normal pos gibi değil, tamamen farklı bir işlem yürütülüyor burada. söylemiş olduğum bloke süreleri ise yine bankadan bankaya değişmekle birlikte, şubedeki insanlar ile diyalogunuza da bağlıdır. örneğin turizm sektöründe 7 gün bloke bile şirketlerin batmasına sebep olabilir. en az 6 ay çalışmadan bloke sürelerini aşağı çekebileceğinizi düşünmeyin, belki sonra olabilir.

sanal pos almak için; bir bankadan sanal pos alırsanız diğer bankalardan almanız daha kolay olur. genelde bankalar 1. olmak istemiyorlar. ancak o ilk bankayı bulmak elbette zor.

son olarak; bonus karta taksit yapmak istiyorsanız garantiye gitmeyin, denizbank, şeker bank vs gidin. küçük bankların sanal pos vermesi daha olasıdır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.