İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sanal pos ve şahıs firması

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
şahıs firmalarına sanal pos veriyorlarmı?
bu konuda araştıran veya girişimde bulunan var mı
bir kaç yerin başvurusu yapılacakta sorayım dedim önce burada
alan varsa eğer ( şahıs firması olarak diyorum. Ltd değil ) izlediği yol, banka adı ve diğer detayları yazarsa sevinirim)

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle sanal pos alınacak sitenin hazır olması gerekir.
ikinci olarak sanal pos alınacak banka ile Şahıs firmasının mutlaka çalışmış olması gerekmektedir.
bu tür denemeyi Garanti + Teb + finansbank ile yapmıştık. ve hepsinde olumlu sonuc aldık.

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
O konuda bilgim yok, ama tecrübemi paylaşıyım.
Bir projem için sanal pos düşünmüştüm, araştırdım 2checkout,paypal, gibi.
Sonra posodeme.com u buldum galiba forumda biri tanıtmıştı.
Mail attım, aradılar bilgi verdiler komisyon oranları %10 - %15 arasıymış.
Son olarak indirim yapmışlardı, %10 ama bir türlü işler düzgün gitmedi, projem olmadı.
posodeme.com u araştır derim.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Öncelikle sanal pos alınacak sitenin hazır olması gerekir.
ikinci olarak sanal pos alınacak banka ile Şahıs firmasının mutlaka çalışmış olması gerekmektedir.
bu tür denemeyi Garanti + Teb + finansbank ile yapmıştık. ve hepsinde olumlu sonuc aldık.

hazır olması derken bu hazırlıkları kısaca anlatabilirmisin rica etsem
birde banka ve şahıs firmasının çalışması gerekir demişsin, başvuru yapılacak olan şubemi yoksa her hangi bir şubeden de olabilirmi bu.
hesabı var bankalarda ve senelerdir çalıştığı şubeler var ama şahıs olarak firma hesabı değil . farkeden birşey olurmu? ki olacağını sanmam sonuçta şahıs firması

O konuda bilgim yok, ama tecrübemi paylaşıyım.
Bir projem için sanal pos düşünmüştüm, araştırdım 2checkout,paypal, gibi.
Sonra posodeme.com u buldum galiba forumda biri tanıtmıştı.
Mail attım, aradılar bilgi verdiler komisyon oranları %10 - %15 arasıymış.
Son olarak indirim yapmışlardı, %10 ama bir türlü işler düzgün gitmedi, projem olmadı.
posodeme.com u araştır derim.

aracı firmaları tercih etmiyorlar

teşekkürler

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
favorites işi halledince tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
%kaç komisyon alıyorlar, işlemler nasıl yürüyor gibi.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
komisyon sorun değil. şu aşamaları bir halledebilsem komisyon önemli değil
mesela adam başvuru yapmış. ticari sicil gazetesi istemişler
iyide şahıs firması bu . adı üzerinde. ticari sicil gazetesi olmazki şahıs firmalarında. olurmu?benmi yanlış biliyorum yoksa

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şahıs firmasında örnek olarak "ahmet ismail" adlı bir şahsı ele alırsak
firma onun üzerine ve bankada açılan hesap da o isme ise. tek yapılması gereken firmanın vergi levhası ile o hesabın "firma hesabı" olarak bankaya bildirilmesidir.
ikinci olarak sitenin açık olmasından kastım (önceki deneyimlerimden notlardır)

öncelikle sistemde üyelik , sepet (alınan ürünün sepete atılma işlemi), SSL yani güvenlik sisteminin açık olması, yani sanal pos aldığını az sitenin satış yapabilecek durumda olması gerekmektedir.

unutulmaması gereken bir konuda her satışın ! mutlaka faturalandırılması gerekmektedir. aksi halde sahtekarlık olarak algılanarak vergi dairesi ile başınız derde girebilir.
müşteri istese de istemese de mutlaka faturasını kesip müşteriye posta ile göndermelisiniz.
ki bu posta sizin mahkeme karşısında doğruluğunuzu kanıtlayacak yegane şeydir.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Özelinde yazdım ama burda yazmamışım arkadaşlarımıza uyarı yapmam gerekir.
Sana pos ile bir satış yapıyorsanız mutlaka bankaların "chargeback" yani geri ödeme oranlarını öğreniniz.
örnek: bir kitap sattınız ve adam "kartım benden izinsiz kullanıldı" derse size chargeback olarak geri döner ve banka o parayı sahibine iade eder.
%2 üstünde chargeback olan hesaplar otomatik olarak incelemeye Alınır.

(yaşanmış bir olaydır)

winsock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
en yakın Bank Asya şubesine giderek e-pos alabilirsin fakat illaki mail order yollamalari gerekiyor . ikinci olarak turkiyefinans in e tahsildar diye bir sistemi var bunlarla gorusebilirsin . bu bankalarda bankanin web sitesi uzerinden kart bilgileri vs sen girip tahsilat yapiyorsun

Mail order kullanmadan direk web uzerinden satis icin garanti bankasini kullanmani tavsiye ederim . sahis firmasi vs olman onemli degil daha once o bankayla calismis olman gerekiyor ( yeni bir firmaysan vermezler bir onceki donem ile ilgili evrak istiyorlar ) imza sirküsü vergi levhasi ile alabilirsin .

arkadasin dedigi gibi sitenin bitmis olmasi gerekiyor . Sepet sistemi vs sart mi onu bilmiyorum . ama calisir durumda uyelik sistemi olan bir web siten olmasi gerekiyor . kullandigin programlama dili onemli degil asp php cgi asp.net her turlu programlamaya özel apileri var . SSL sarti var . Sunucunun Türkiyede olmasi sarti yok .

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yarın gerekli işlemleri halledip bu hafta içi başvurmayı planlıyorum
bilgiler için teşekkürler
gelişmeleri buradan paylaşacağım. ilgili arkadaşlara da rehber olur

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
komisyon sorun değil. şu aşamaları bir halledebilsem komisyon önemli değil
mesela adam başvuru yapmış. ticari sicil gazetesi istemişler
iyide şahıs firması bu . adı üzerinde. ticari sicil gazetesi olmazki şahıs firmalarında. olurmu?benmi yanlış biliyorum yoksa

Ticari sicil gazetesinde şahıs firması geçmektedir. Banka ile çalışma süresi degilde. Vergi levhasındaki ödediğiniz vergiye daha çok dikkat eden bankalarda var. Bunlardan ziyade bankadaki müşteri temsilcisinin sanal pos hakkında bilgisi yok ise ( ki %90 ının bilgisi yok sadece evrakları bilirler) baya bir ugraş isteyecektir. Yalnız banka ile uzun süreli bir çalışmanız söz konusu ise sanal pos da sorun yaşamayacağınızdanda emin olunuz.

kolay gelsin.

BabaPanter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sanal Pos kullanımında aylık belli bir oranda satış yapma zorunluluğu var mı?
Mesela aylık 1000 ytl işlem hacmi yapılmazsa banka ekstra komisyon alır mı?

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Sanal pos u bilmiyorum da normal pos üzerinde Akbank aylık 1000 ytl altı işlem yapanlardan 30 ytl komisyon alıyor.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Sanal Pos kullanımında aylık belli bir oranda satış yapma zorunluluğu var mı?
Mesela aylık 1000 ytl işlem hacmi yapılmazsa banka ekstra komisyon alır mı?

Normal postaki satış kuralları geçerli aynı zamanda sanalpos için yıllık ücret alan bankalarda mevcut

Garanti 150 $
Fortis 50 $ gibi.

devdaspagal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şahıs firmasında örnek olarak "ahmet ismail" adlı bir şahsı ele alırsak
firma onun üzerine ve bankada açılan hesap da o isme ise. tek yapılması gereken firmanın vergi levhası ile o hesabın "firma hesabı" olarak bankaya bildirilmesidir.
ikinci olarak sitenin açık olmasından kastım (önceki deneyimlerimden notlardır)

öncelikle sistemde üyelik , sepet (alınan ürünün sepete atılma işlemi), SSL yani güvenlik sisteminin açık olması, yani sanal pos aldığını az sitenin satış yapabilecek durumda olması gerekmektedir.

unutulmaması gereken bir konuda her satışın ! mutlaka faturalandırılması gerekmektedir. aksi halde sahtekarlık olarak algılanarak vergi dairesi ile başınız derde girebilir.
müşteri istese de istemese de mutlaka faturasını kesip müşteriye posta ile göndermelisiniz.
ki bu posta sizin mahkeme karşısında doğruluğunuzu kanıtlayacak yegane şeydir.

ben sohbet sitesi açıcam.üyelik ücretli olacak. yani herhangi bir mal ya da malzeme satmıyorum o yüzden mal bozuk çıktı istediğim gibi olmadı paramı geri isyerim gibi şeyler olmıcak.şimdi benimki ücretli üyeliğe dayalı bir sistem olduğuna göre üyelere fatura gönderemem.herhangi bir cep telefonu falan satsan faturayı satılan malla birlikte gönderirsin.ben fatura üyelere kesip göndermesen olurmu.
vergi işlemlerini kdv falan sanal pos ekstresi üzerinden hesaplicam.

Ekleme:
Özelinde yazdım ama burda yazmamışım arkadaşlarımıza uyarı yapmam gerekir.
Sana pos ile bir satış yapıyorsanız mutlaka bankaların "chargeback" yani geri ödeme oranlarını öğreniniz.
örnek: bir kitap sattınız ve adam "kartım benden izinsiz kullanıldı" derse size chargeback olarak geri döner ve banka o parayı sahibine iade eder.
%2 üstünde chargeback olan hesaplar otomatik olarak incelemeye Alınır.

(yaşanmış bir olaydır)

bu durumda adam hizmetten faydalanıp parayı gerip almayı planlarsa yani kart sahibi sahtekarlık yapıp ben alacağımı aldım kartım benden izinsiz kullanılmış diye şikayet edim paramı geri alım böylece bedavaya almış olurum dese biz mağdur oluruz.
geri ödemeye itiraz etme hakkımız yokmu. mesala benim sitem sohbet sitesi ödemeyi yapan bilgisayarın ip adresini versem bankaya oran kredi kartını kullanan kişiyi bulsalar. yani gidin parayı ondan alın desem olmazmı

Ekleme:
Sanal pos u bilmiyorum da normal pos üzerinde Akbank aylık 1000 ytl altı işlem yapanlardan 30 ytl komisyon alıyor.

benim iş yeri normal postum var. sanal postla iş yeri postunun ayrı hesaplarda toplanmasını istiyorum. yani işyerimin postunun ekstresinde selim iletişim yazıyor.sanal postunda site isminin yazmasını sanal postumun site adana bağlı olmasını istiyorum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.