İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sanal Sunucu ve Bulut Bilişim Hizmetleri

dilokullari

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
4
Reaction score
0
Site Adı: Bulut Bilişim
Açılış Tarihi : 2013
Site İçeriği: Hosting
YS numaramız 2759

plus_jpg.png



Sanal sunucu, birden çok internet sunucusunun kendi aralarında bağlantı kurulmasıyla meydana gelen bir bir internet servisidir. İnternet sunucularının tamamen aynı data center bünyesinde bulunma zorunluluğu yoktur, bir network ile kendi aralarında bağlantılı olmaları yeterlidir.



Hatta yurt dışındaki birkaç şirketler internet sunucularını değişik anakaralardaki farklı bilgi işlem merkezlerinde tutmaktadır. Bulut sunucu içinde çalışan internet sitesine ulaşmak isteyen insanlar hangi veri merkezine daha yakın ise, webadresi o data center üzerinde çalışabilmektedir. Bu yöntemde internet sitesinin çalışırken kullanıcıya hızlı karşılık sağlamaktadır. Ayrıca bir veri işlem merkezinde sorun çıkar ise geriye kalan datacenterlar işler olduğu, bu sorundan uygulama ve son kullanıcı etkilenmez.

Bulut Bilişim, yük dengeli çalışır. Bir başka deyişle uygulama çalışırken, ne kadar kaynak lazımsa o kadarlık kısmını kullanırsınız ve kullanılan kaynak kadar para ödersiniz. Bu sebepten ötürü artık bir çok işletme, başta toptan voip servisleri bulut hizmetine geçmeye başlamıştır.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst