İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sanırım Telekom bu faliyet işini baya bir ciddiye aldı

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Selam Arkadaşlar
bir çoğunuzun bildiği gibi

Telekom Faliyet Belgesi olmayanlar zamanını tam olarak bilmiyorum ama

belir bir tariften sonra kesinlikle satış yapamayacaklar

Telekomun Bu işi ciddiye Aldığını Gösteren bir Belge Dün elime ulaşti
Belgede şunlar yaziyordu Barındırdığınız alan isimleri
Alan isimlerinin Sahnpleri email adresleri Telefon bilgilerini bize gönderiniz şeklinde bir istekte bulunmuş

Sizce Telekom Türkiyede Binlerce/hatta Yüzbinlerce Olan bu sitelerin listelerini Hosting sağlayıcılarından neden istiyor.?

Bize Göre Problem yok benim firmamın vergiside Var Faliyet Belgeside Var

ama merak ettiğim şu bu piyasa ne zaman temizlenecek Telekom acaba ne zaman ceza yağmuruna Başlicak

Acaba esastan Yer Sağlayıcı Belgesi olanlarada Alan adı bilgilerini Düzenli bir şekilde girmez ise onlarada bahsettiği gibi
2 bin YTL ile 10 bin YTL arasnıda bir cezayi Gözünü kırkmadan kesebilirmi.?

Veya Telekom Aldiği bu kararlarla
esastan kendi maddelerinde olduğu gibi Bu Hosting olaylarını hizaya getirebilirmi Düşünceleriniz nelerdr

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Telekomun Bu işi ciddiye Aldığını Gösteren bir Belge Dün elime ulaşti
Belgede şunlar yaziyordu Barındırdığınız alan isimleri
Alan isimlerinin Sahnpleri email adresleri Telefon bilgilerini bize gönderiniz şeklinde bir istekte bulunmuş

Sizce Telekom Türkiyede Binlerce/hatta Yüzbinlerce Olan bu sitelerin listelerini Hosting sağlayıcılarından neden istiyor.?

Telekom müşterilerimize göz dikti galiba!

Shadows

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

iide kişisel bilgileri verme zorunluluğumuz olduğunu sanmıyorum adam vermek istemiyorsa ne yapacaz bence cok saçma

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öncelikle araştırıcaksınız arkadaşlar benim ülkemin sevgili hükümeti telekoma polise vermediği yetkiyi vermişmi vermemişmi...

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Diğer bir konu ise
Tamam kendi sitemize zaten kendi bilgilerimizi
şu şekilde yazdık : http://www.dearshell.net/contact.php

ama bu alan isimleri

ben mesela

Web host satiyorum irc host satiyorum bayilik veriyorum dedicated satiyorum VPs satiyorum
hadi VPS dedicated neyse bu host isimlerini sürekli güncel tutmakta bir mesela

her dakika bir müşteri aramıza katailabiliyopr aynı zamanda süresi dolan bir müşteri aramızdan ayrilabiliyor sürekli Telekomun sitesine girerek alan adı güncellemek biraz eziyet gibi gelicek.

+ ben müşterimden kişisel bilgilerini isticem misal vermicek ben telekoma ne yazicam.?
uygulamaları güzel ama biraz abarttılar gibime geliyor

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
öncelikle araştırıcaksınız arkadaşlar benim ülkemin sevgili hükümeti telekoma polise vermediği yetkiyi vermişmi vermemişmi...

Galiba konuda yanlış anlaşılma var.
Mevcut istenen evrakların Telekom ile alakası yok. İsteyen kurum devlet bünyesinde zaten.

Telekom ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı ayırt etmenizi tavsiye ederim.

İstenen bilgiler bence normal. Yasal uygulamalarda kullanılmak amacıyla düzenli bir şekilde her ay gönderilmesi gerekiyor.

Her işin bir zorluğu var ki bu işi yapanlar bu uygulamayı kabullenmeli bence zorluk sayılmaz bu.

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
peki hosting şirketlerinin hazirladığı Hosting listesi haricinde kalan siteler acaba ne olacak bu listeyi istiyorlar ama eklenmeyen siteler.?

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
peki hosting şirketlerinin hazirladığı Hosting listesi haricinde kalan siteler acaba ne olacak bu listeyi istiyorlar ama eklenmeyen siteler.?

Hosting şirketlerinin hazırladığı hosting listesi dışında ki siteler dediğiniz VPS ve Dedicated müşterilerinizin sitelerimi ? Eğer böyle ise size gelen maili aynı şekilde VPS ve Dedicated müşterilerinize uygulayacaksınız.

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
desenize bi elamanda sirf bu liste için alacaz ekle cıkar
biz zaten yasal çalişiyoruz telekomun istediğini Belgeleride aldık

e-hadi host listeside istiyor de hadi onuda yapcaz diyelim bakalım daha ne gibi zorluklar ve uğraşlar vericekler bize

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bu belgeyi almak masraflı bir iş mi? alırken uğraştırıyorlar mı?

Yukarıda ki adrese mail atıp bilgi isteyiniz. Belgeyi almak ÜCRETSİZ dir.

desenize bi elamanda sirf bu liste için alacaz ekle cıkar
biz zaten yasal çalişiyoruz telekomun istediğini Belgeleride aldık

e-hadi host listeside istiyor de hadi onuda yapcaz diyelim bakalım daha ne gibi zorluklar ve uğraşlar vericekler bize

telekom olarak nitelendirdiğiniz kurumun"Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı " olduğunu belirtmek isterim.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
eğer şirket siteleri host etmiyorsanız bence hiç uğraşmayın :) belgeyle!!!!!!
Ayrıca telekoma ne ki eğer öyle bi şey olucak mecliste bir sürü adam var birinin çocğuna bir firma kurdurup onun denetlemesini sağlarlar merak etmeyin bu iş telekoma kalmaz :).

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.