İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Satış ortaklığı sistemi (Affiliate Marketing) Nedir ?

ismailkekec

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Ekli dosyayı görüntüle 4397

Satış ortaklığı nedir : Başka kişilerin ürünlerini pazarlayıp,tanıtıp sattığınızda,her ürün üzerinden komisyon alarak gerçekleştirilen bir satış tekniğidir.Yani firmalar ürünlerini Affiliate sitelerine koyarlar.Sizde o sitelere bedava üye olduktan sonra o ürünlerden istediğinizi seçip satış ortağı olursunuz.Tamamen masrafsız,maliyetsiz,risksiz bir para kazanma yöntemidir.

Satış ortaklığı geçmişi : Satış ortaklığı sistemi,internetten alış verişin yüksek olduğu ülkelerde senelerdir uygulanan bir sistemdir.Nerede internetten ürün alım satımı yüksekse orada satış ortaklığına bir zemin oluşmuş demektir.Ülkemizde refah seviyesi yükseldikçe,bankalar kredilerde ve kredi kartlarında kolaylıklar yaptıkça alış-veriş oranı gittikçe yükselmektedir.Hatta bu çılgınlık boyutuna yanaşmaktadır.Doğal olarak da satış ortaklığına büyük oranda zemin oluşmaktaıdr.Ancak ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlamıştır.Zaten ülkemizin tek satış ortaklığı havuzu (sitesi) Xticaret.com sitesidir.

Ekli dosyayı görüntüle 4398

Satış ortaklığı kimlere hitap eder : Satış ortaklığı buna şuna hitap eder diye ayrım yapılacak bir işkolu değildir.Mesela; bir ev hanımı ev işlerinden arta kalan zamanda satış ortaklığını kolaylıkla yapabilir.Yada bir memur saat 5 ten sonraki zamanını bu işle değerlendirebilir.Yada bir esnaf,yada bir lise öğrencisi,yada üniversite öğrencisi vs..Bu tamamen bu işi yapmaya kararlı olmanıza ve azcıkda olsa makale yazabilmenize bağlı bir durumdur.Yaşın pek bi önemi yoktur.(16-17 yaş altı hariç )

Ekli dosyayı görüntüle 4399

Satış ortaklığı ile neler pazarlanabilir: Satış ortağı olduğunuzda isterseniz dijital ürünler isterseniz elle tutulur yani foto makinası,mp3 player,TV,zayıflama hapları,diyet kürleri,spor malzemeleri satabilirsiniz.Bu tamamen satacağınız ürün hakkında bilgi sahibi oluşunuza ve o ürünün komisyon oranına bağlıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 4400 Ekli dosyayı görüntüle 4401 Ekli dosyayı görüntüle 4402

Satış ortaklığı hangi sitelerde yapılmaktadır : Satış ortaklığı için yüzlerce site mevcuttur.Bunların bir kısmı çok popüler,bir kısmıda pek bilinmez.Mesela clickbank.com,amazon.com.xticaret.com vs. gibi siteler popülerdir.Hele clickbank ve amazon dünyaca ünlüdür,İngilizce sitelerdir.Binlerce satış ortağı oradan gelir elde etmektedir.xticaret Türkçe bir sitedir.genelde Türkçe dijital ürünler satılmaktadır.yani e-book,eğitim seti gibi ürünler…Birde pek bilinmeyen ortaklıklar vardır.Gittigidiyor.com gibi sitelerinde affiliate bölümleri mevcuttur.Ama kazancı sizi tatmin etmeyebilir.

Satış ortaklığı internetten araştırılarak öğrenilebilirmi :Satış ortaklığı konusunda kaba taslak bilgileri netten öğrenebilirsiniz.Mesela İngilizce olan clickbank.com gibi sitelerde hangi ürünlerin daha kârlı hangi ürünlerin daha popüler olduğunu Türkçe bir şekilde anlatan bir kaynağı bulmanız güçtür.Satış ortaklığı için web-site kurmak istediğinizde google optimizasyonu gerekecektir.Yani google’de yükselmek gerekecektir.Bununla ilgilide bir takım bilgi nette bulursunuz ama derli ve toplu bir şekilde elinize geçmez buda kafanızı karıştırır.Kısacası internetten araştırarak bu işi dört dörtlük öğrenebilmek pek mümkün değildir.Yani belki aylarınızı,hattayıllarınız alır yeri geldikçe para harcamanız dahi gerekebilir.

Peki satış ortaklığını kısa yoldan nasıl öğrenebilirsiniz ? :Satış ortaklığını anlatan İngilizce elektronik kitaplar mevcut piyasada.Ama biliyorum ki bir türk olarak Türkçe yayın bir e-kitap tercihiniz olacaktır.Piyasada bir çok Türkçe,affiliate marketing (satış ortaklığını) anlatan e-kitap mevcut.Bunlardan da kimisinin artısı çok kimisinin eksisi çok.Bunlardan en önemlisi sizlerinde düşüneceği gibi “e-kiatbı aldıktan sonra,o kitabı yazan yazarların sizlere her türlü desteği sağlamasıdır”.Yani e-kitabı satanlar “biz bu kitabı sattık,bizden çıktı.bunu alan nasıl öğrenirse öğrensin” dememelidir.Aklınıza takılan her soruya geç kalmadan yanıt verebilmelidir.Bu bakımdan sizlere önerebileceğim eğitim seti Goomass internetten para kazanma kitidir.Bu set satış ortaklığını ülkemizde yaymaya çalışan,sevdirmeye çalışan ve önyargıları yıkmaya çalışan bir settir.Önyargılar diyorum çünkü bir çok kimse satış ortaklığından kazanç sağlanacağına inanmıyor.Bu eğitim setlerinin de tuzak olduğunu,araştırmadan iddia edebiliyor.Bu setin bir diğer artısıda bonus ürünleridir.İsteyenler blog siteme gidip incelemelerime,detaylandırmalarıma göz atabilir.

Satış ortaklığı hakkında yazılarım,önyargılar yıkılana dek devam edecek..Yazımın devamında görüşmek üzere.. Sağlıcakla kalın..
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Elinize sağlık. Satış ortaklığı gerçekten de üzerinde durulması gereken ve önem verilmesi gereken bir konudur. Benim şahsi görüşüm adsenseden kazanan sitelere harcanacak zamanı satış ortaklığına yönelik projelere harcayarak daha olumlu sonuçlar alınabilir. Yakın bir zamanda bu anlattıklarınız dışında bir satış ortaklığı sistemini deneme şansım oldu. Ve çok olumlu sonuçlar aldım. Ben de yazılarımda bu konulara yer vereceğim.
 

ismailkekec

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Sağolasın elif hanım..eksik olmayın inşallah..

Şahsen ben,yabancı milletten satış ortaklarının hazırladıkları kazanç videolarını izledikçe biz neden yapamıyoruz diyorum.Çünkü internet dedimi eşit şartlardayız,hatta yeri geliyor heker olaylarında dahi onlara kafa tutuyoruz ancak böylesine kârlı bir işte neden yokuz,neden önyargılıyız anlamış değilim.ilk önyargı belirtisi şudur genelde ; "hani kazandığını kanıtlasana madem" denir mesela." iyide bu iş kolay denildiyse de hemen para kazanılcak kadar da aşağı bir iş değil " dersin.Bu cevapta karşındakini tatmin etmez.Bence dürüst bir şekilde bu işi tanıtmaya çalışanların yazılarını okuyup karar vermek en doğrusu.burda kendimi kastetmiyorum sadece.bir çok arkadaş bazı üçkağıtçı satış ortaklarının oluşturduğu önyargıları yıkmak için çaba sarfediyor.bunları bulmaları hiç zor değil..
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Önyargı maalesef var. O konuda size katılıyorum. Bahsettiğiniz şirketler Amazon, Cllickbank gerekse yerli xticaret kendilerini fazlasıyla kanıtlamış büyük şirketlerdir. Özellikle clickbank işi ile istikrarlı uğraşıp çok iyi gelirler elde eden arkadaşlar var. Tabii burada işin caydırıcı tarafı bizimkiler için dil engeli. Yabancı dil ile sorunu olanlar ve bu konuda kendine güvenmeyenlere benim tavsiyem Türk şirketleri ile başlayıp kendilerini denemeleri.

Satış önemli bir konudur ve aslında PPC de çalışsak reklamların nihai hedefi ürün veya hizmet satışıdır. Bu nedenle internette satış yapma mantığını kavrayan ve tecrübe kazanan kişi başta sermayesiz olarak başlayıp ilerileyen dönemlerde de kendi ticaretini yaparak çok iyi paralar kazanabilir. Bunun da ilk adımı satış ortaklığı sistemini denemektir.
 

ismailkekec

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Söylediklerinize harfi harfine katılıyorum.Yerli satış ortaklığı siteleri ilk başta işi geliştirmek açısından önemli bir evre.Satış ortaklığı nasıl bişeydir,ciddiyeti nedir bunu algılamak ilk başta çok önemli.Bunun dışındaki ayrıntılara takılıp kalmak,tereddütleri çoğaltır.Sağlıksız düşüncelere sevk eder.Satış ortaklığının çalışma prensibi mantıklı geldikten sonra,yanlış bilgileri,aldatmaca yorumları ayırt etmek hiçte zor değil.Demek istediğim ön yargıları yıkmak bir yerde insanın kendinde gizli olan bir durumdur.Sen ister ve araştırırsan ön yargın yıkılır.İstemezsen bunun adı kuru inatçılıktır.

Ön yargılar üzerine yazdığım son blog yazımı burdan okuyabilirsiniz.
 

ismailkekec

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Satış ortaklığı sisteminde istikrarlı olmanın önemine değindiğim son makaleme BURADAN ulaşabilirsiniz..
 

oirmak1975

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
286
Reaction score
1
Satış ortaklığı hakkında açıklayıcı bir yazı olmuş sağolun.
 

cudy

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Kasım 2011
Mesajlar
54
Reaction score
0
öncelikle bir şeyler yapmak isteyen insanlara yetri kadar kaynak yok ben bu işe çok girmek istiyorum ama nereden başlamam lazım onu bile bilmiyorum sadece yüzeysel bilgiler arkadaşım kimse kimseye yardım etmiyor.
 

ss-affiliate

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
27
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar,
malesef ne acıdırki elin insanı Affiliate Marketing alanında yılda milyonlarca dolar kazanırken bizim Türk gençliğimiz henüz bu sektörün farkında bile değil. hatta bırakın normal vatandaşımızı birçok bilgisayar-internet uzmanları dahi buna inanmayıp, birde bu şekilde paramı kazanılır diye alay edebiliyorlar. yani daha Türk insanımızın öğrenmesi gereken çok şey var. Bu yüzden Affiliate Marketing, clickbank, xticaret vb. konularda arkadaşların soruları olursa burdan veya özelden sorarlarsa, cevap vermeye çalışacağım.
 

nettenkazananvarmi

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
16
Reaction score
0
Arkadaşlar İnternetten Gerçekten para kazanmak istiyorsanız Bunun birden fazla yöntemleri vardır. İlla şunu yaparsan İnternetten para kazanırsın şunu yaparsan para kazanamazsın diye bir şey yok olay sizde bitiyor. Öncelikle Hangi Yöntem / Yöntemlerle para kazanmak istediğinizi belirledikten sonra bunun için gerekli eğitimi almak bu husus da daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız imza kısmındaki Web sayfasına göz atmanızı öneririm. Saygılar.
 

stelle

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Mayıs 2013
Mesajlar
6
Reaction score
0
Konum
istanbul-erenköy
Dün 'eBay da satış sayfa yapımı' olarak konu açmıştım.Sonra sizlerin yazılarınızı gördüm.Bahsettiğim eBay ın BANS ( Build A Niche Store ) satış ortaklığı; bir affiliate programı olması gerek.Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?
 

hassanmetin

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Nisan 2013
Mesajlar
523
Reaction score
0
Clickbank,xticaret,clickmerkez,amazon ve adsense den istediğin konuda yardımcı olabilirim.Mesaj atmam yeterli :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst