İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Satış Ortaklığı Sistemi’ nin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

volkan23

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2014
Mesajlar
16
Reaction score
0
Öncelikli olarak satış ortaklığı sisteminin kısaca avantajlarından bahsetmek istiyorum. Bunları en önemlilerinden başlayarak sıralamayı daha uygun buluyorum.

Maddi açıdan avantajları :

- Satış ortaklığı sisteminin en güzel yanlarından birisi; satış ortağı olacağınız ürünlere ortak olabilmek için herhangi bir ücret ödememenizdir. Dolayısıyla istenildiği kadar ürüne satış ortağı olabilirsiniz.

- Küçük sermayelerle (domain , hosting ücretleri vb.) bu işe başlayabilirsiniz.

- Eğer satış ortaklığı sistemiyle uğraşmaktan vazgeçerseniz, ilk küçük yatırımınız ve de bu işe harcadığınız zamandan başka bir şey kaybetmiş olmazsınız. Yani neredeyse sıfır risk.

Sorumluluk açısından avantajları :

- Satış ortaklığı yapacağınız ürünün sahibi olmanıza gerek yoktur. Zaten sistemin adı da satış ortaklığı sistemidir. Siz sadece seçtiğiniz ürünün satışına yardımcı oluyorsunuz.

- Bir ürünün satılmasına yardımcı olmanıza rağmen bu ürünün depolanması, alıcıya ulaştırmak için kargolanması veya vergileri ile siz uğraşmazsınız. Bu sorumlulukların bir kısmı ürün sahibine ve bir kısmı da satış ortaklığı ağına aittir.

- Müşteriyle muhatap olacak kişi ürün sahibi olacağı için satış sonrası bakım, destek veya herhangi bir soru veya sorun ile siz ilgilenmezsiniz.

- Bence bu işin en güzel yanlarından birisi de satış ortağı olduğunuz ürünün satılabilmesi için kimseyle yüz yüze görüşmek zorunda kalmamanızdır.

Ürün ve pazar esnekliği açısından avantajları :

- Bu işin dünya çapında yapıldığını düşünürsek ve eğer ana dilinizin dışında da bir dil biliyor iseniz bu dili kullanan ülkelerdeki potansiyel müşterilere de ürün satabilirsiniz. Yani pazar açısından sadece Türkiye ile sınırlı kalmak zorunda değilsiniz.

Çalışma esnekliği açısından avantajları :

Satış ortaklığı sisteminin en hoşunuza gidebilecek özelliklerinin burada yazacaklarım olduğunu düşünüyorum. Çünkü bence her iş kolunda olması gereken ama şu zamanda pek mümkün olamayacak şeyler. Ama ister kabul edelim ister etmeyelim satış ortaklığı sisteminde kendi işinizin patronusunuzdur. Ancak bu demek değildir ki; "ben ne dersem o olur". Sizin hükmünüzün geçtiği konuları aşağıda sıralamaya çalıştım;

- İnternetin olduğu ve tabii bağlanıp çalışabildiğiniz her yer ofisinizdir.

- Günlük çalışma sürenizi siz belirlersiniz. Bir gün mesaiye kalıp hatta sabahlayabilirsiniz diğer gün ise akşama kadar gezebilirsiniz.

- Tabii bu gezip tozmalar ne kadar az olur ve satış ortaklığı işine ne kadar çok konsantre olursanız o kadar da geliriniz artar.

Kişisel donanımlar açısından avantajları :

- Bu işten para kazanabilmek için ileri düzey teknik veya programcılık bilgilerine sahip olmanız gerekmez. İnternette araştırma yapabilecek kadar bilginizin ve araştırma isteğinizin olması yeterlidir.



Satış ortaklığı sisteminin bu güzellikleri yanında sizlerle paylaşmak istediğim dezavantajları da yok değildir. Yine bunları da önemliden başlayarak yazmak isterim;

- Her ne kadar çalışma saatleri size kalmışsa da sisteminizi oturtana kadar zaman zaman çok çalışmanız gerektiğini bilmelisiniz. Eğer bir işte çalışan biriyseniz gözünüzü korkutmak için söylemiyorum ama işinize bazı günler uykusuz gitme durumuyla karşılaşabileceğinizi bilmenizi isterim.

- Sahip olduğunuz işinizdeki gibi sabit bir ücret beklemeyiniz. Şimdiki kazandığınızdan belki daha çok belki de daha az kazanabilirsiniz veya aylık ortalama kazancınız sürekli değişken olabilir. Ne kazanacağınızı Allah'tan başka kimse bilemez. Ancak neler yaparsanız daha iyi kazanabileceğiniz bellidir.

- Eğer bu işi yaparken bir işte çalışmıyor iseniz maalesef bir sigortanız da olmayacaktır. Ancak kazanacağınız paralar ile isteğe bağlı sigortalı olabileceğinizi söyleyebilirim.

- Maalesef satış ortaklığı sistemi ülkemizde yeterince gelişmediği için satış ortağı olabileceğiniz ürünlerde çok fazla değildir. Türkiye pazarındaki bir satış ortaklığı ağındaki ürün sayısı yüz veya biraz daha fazladır. Ancak ismi artık satış ortaklığı işiyle anılan clickbank.com gibi ağlarda ürün sayıları binin üzerindedir.

Değerli okurum, detaya indiğimizde bu maddeleri arttırabiliriz ancak bu işe yeni başlayacaklar için öncelikli olarak bilinmesi gerekenlerin bunlar olduğunu düşünüyorum. Bu alanda çalıştıkça zaten sizlerde kendi özelliklerinize göre bu sistemi olumlu ve olumsuz yanlarıyla öğreneceksiniz.

Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Hoşçakalın.

Kaynak:
http://www.parakazanmak-istiyorum.com/satis-ortakligi-sisteminin-avantajlari-ve-dezavantajlari-nelerdir/
 

hassanmetin

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Nisan 2013
Mesajlar
523
Reaction score
0
güzel blog başarılar dilerim :)
ama söylemeden geçemicem satış ortaklığı deyince GooMass ı tek geçerim
 

volkan23

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2014
Mesajlar
16
Reaction score
0
güzel blog başarılar dilerim :)
ama söylemeden geçemicem satış ortaklığı deyince GooMass ı tek geçerim

Çok teşekkür ederim.
GooMass hakikaten zamanının iyi bir ürünüydü. Biraz eskidi ama yine de faydalı bir set bence.
Bu arada Master Kazanç ile GooMass' ın tarzları farklı.
GooMass sizi bilgiye boğuyor, sabredebilirseniz çok şeyler öğrenirsiniz.
Ancak Master Kazanç direk sonuç odaklı.
Ayrıca GooMass biraz daha eski olmasından ötürü bazı teknikleri güncelliğini yitirmiş durumda. AdWords ve ClickBank konularında artık o kadar kolay değil işler.

Dediğim gibi zamanının kaliteli ürünü. Şu anda da rahatlıkla yararlanılabilir.

Ancak Master Kazanç daha güncel. Öyle ki bloglarınızda sizde Master Kazanç' a yer vermişsiniz :) Haksız mıyım?
 

hassanmetin

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Nisan 2013
Mesajlar
523
Reaction score
0
sende mi adwords un işe yaramadığını söylüyosun :)
oynamasını bilene her oyun kolaydır :)

ayrıca ben internetten para kazanıldığını savunuyorum Master Kazanç da bu ürünlerden biri :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst