İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Satmak istemediğim sitemi satmak zorundayım.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
İstenen minimum fiyat: 1300 YTL
Sitenin açılış tarihi: 01.03.2005
Kategori, sitenin içeriği nedir: Community, blog
Günlük hit sayısı, kaynak link: 3000 ~ 3500
Site tüm içeriği birliktemi satılık, sınırlama var ise neler: Tamamı
Hosting dahilmidir: İstenirse devredilebilir
Banlı olduğu sponsor varmı: Yok
Banlı olduğu arama motoru varmı: Yok
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahilmi: GPL
Yazılım Lisans sonlanma zamanı: Sınırsız
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem varmı, telif hakkı vb..: Yok

Satma nedeni : Sağlık sıkıntısı ve borçlar nedeniyle maddi gereksinim.
Üyesi varsa üye sayısı : Yaklaşık 9000


Satıcının eklemek istediği notlar:

İstediğim minimum fiyat siteye biçtiğim fiyat değil gerçekte tedavi masrafları ve borçlarım için ihtiyacım olan rakamdır. O nedenle gerçekten altını kabul edemeyeceğim. Bu benim para kazanma amaçlı profesyonel bir işim değil, tamamiyle hobi amaçlı işlettiğim ve işletirken zevk aldığım bir sitedir. Adsense için yapılan dolu görünüp içi bomboş olan bir site değildir. Sitenin google'da indexli ve cache'li 184.000 sayfası vardır. Hit kaynağının %80 gibi bir kısmı google %20 si ise direkt trafiktir. Kaliteden ödün vermemek adına anlamadığım bir şekilde enteresan arama sonuçlarıyla girilen linkleri kendi ellerimle kırdım. (Örneğin otopsi aramasında 1. sayfa 2. sırada çıkarken günlük 2000 ekstra tekil oluyordu ancak site konumuzla ilgisi olmadığı için 1-2 ay bu linki kaldırdım.) Hiti değil gerçek ve kaliteli ziyaretçiyi ön planda tuttum. Şu anda varolan trafiğin çok büyük çoğunluğu yetişkin insanlardan oluşmaktadır. Gözlemlediğim kadarıyla katılımcılar arasında Bayan/Erkek ziyaretçi oranı ortalama 65%/35% gibidir. Varolan sitenin editör kadrosu tam performans çalışır durumdadır.

Reklam gelirleri daha önceden yazıların sol tarafında ve bittiği noktada küçük bir halde adsense kullanırken günlük 3,5 ~ 4$ idi. Bu görüntünün kaliteyi bozduğunu düşündüm ve sağdaki reklam kutucuğunu sola aldım. Bu değişiklik sonrasında günlük ortalama 2 ~ 3$'a düştü. Bunun dışında tepede randevum.com reklamlarından aylık 20 YTL'lik küçük bir getirisi de vardır. Sitenin amacı para kazanmak olmadığı için çeşitli yerleşimleri hiç denemedim. Ancak bu siteden para kazanmak isteseydim yapacağım şey bayanlara yönelik sponsorlarla çalışmak olurdu.

Teknik olarak; Lighttpd, php, mysql ve xcache kullanır. Kullandığı CMS yazılımı kendime göre özelleştirdiğim Drupal'dir. Optimizasyon ayarları tam anlamıyla tamamlanmıştır. Bahsi geçen sistem 128 MB statik RAM'i olan bir VPS üzerinde emsallerine göre mucizeler yaratmaktadır. Bir yazımın hurriyet.com.tr de ana sayfada haber olarak yayınlandığı gün 15K tekil hiti (extreme istatistiği) en ufak bir takılmaya ya da sistem loadını yükseltmeye mahal vermeden kaldırmıştır.

Kısacası arkadaşlar, normal şartlar altında kesinlikle satmayı düşünmeyeceğim, çocuğum gibi olan, üzerinde çok ama çok emeğim olan bir sitedir. Şöyle söyleyeyim, iyinet için burası ne ise benim içinde bu site odur. Ancak herşeyin başı sağlık. O olmadan hiçbirşey olmuyor.

İlgileniyorsanız merak ettiklerinizi özel mesaj ile iletebilirsiniz. Durum baya acildir.

Saygılar sunarım.
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
biraz arastirdim guzel site domain vs pm istemeden bile siteyi buldum hayirlisi olsun bakalim isallah istedigin fiyata gider..
 

Anadolu

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Nisan 2005
Mesajlar
727
Reaction score
0
Konum
Köln
Satışla ilgilenmesem de "dürüst" yazınız için sizi tebrik ederim.
Umarım alıcı bulursunuz tez zamanda..
 

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
Özel mesajları gönderdim arkadaşlar.

Ayrıca olumlu dileklerini bildiren arkadaşlara da teşekkür ederim.
 

cawbella

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
931
Reaction score
0
Keşke takas Düşünseydiniz yada 1 hafta zaman Olsaydii
Gercekten alamasam üzülürüm
 

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
feverinlove size özel mesaj gönderdim.

cawbella benim açımdan en fazla 1 hafta vaktim var ama ondan önce ciddi bir alıcı çıkıp çıkmamasını garanti edemiyorum. Açıklamamda da belirttiğim gibi durum gerçekten acil. İlgin için çok teşekkür ederim.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst