İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sayfa açılmadan önce reklam sayfası göstermek - Anlatımlı

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Aşağıda yer alan kod siteniz içinde gezinen ziyaretçilere site yapısını değiştirmeden banner, bilgi veya başka bir site göstermenize yardımcı olur. Buna kısaca öngösterim reklamı diyelim;

1- Öncelikle hangi sayfada öngösterim reklamı yayınlanacaksa, o sayfanın head tagları içine aşağıdaki js kodunu ekliyoruz:
Kod:
<script type="text/javascript" src="reklam.php">

Örnek:
HTML:
<html>
<head>
<title>Sayfanız</title>
<script type="text/javascript" src="reklam.php">
</script>
</head>
<body>
içeik vs...
</body>
</html>

2- Şimdi öngösterim reklamını oluşturan reklam.php sayfasını hazırlayalım
PHP:
<?php

$cookie = $HTTP_COOKIE_VARS["_reklam"];

if ($cookie == "false"){
  exit;
}

setcookie("_reklam", "false", time()+86400);
echo <<<END

function ad() {
    document.write('Reklam içeriği buraya <a href="javascript:window.location.reload();">Reklamı geçmek için tıklayın</a>');
    document.close();
    }
    window.onload = ad;

END;

?>

Yukarıda yer alan _reklam bizim ziyaretçilere bırakacağımız çerezin adıdır. 86400 ise bizim ziyaretçilere kaç saniyede bir bu öngösterim reklamlarını sunacağımızı belirler. Temel olarak ziyaretçileri reklama boğmamak için 1 gün olarak ayarlı saniye limiti.

3- Reklam yerleşimi için kullanacağımız alan ise reklam.php sayfasında yer alan ve aşağıda kırmızı ile işaretlenmiş bölümdür;

Kod:
function ad() {
    document.write('[COLOR="Red"]Reklam içeriği buraya <a href="javascript:window.location.reload();">Reklamı geçmek için tıklayın</a>[/COLOR]');

Kırmızı alana reklam kodunuzu, iframe ile sayfa, göstermek istediğiniz yazıyı koyabilirsiniz.

4-
Kod:
[COLOR="Orange"]<a href="javascript:window.location.reload();">Reklamı geçmek için tıklayın</a>[/COLOR]
bunu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. sadece örnektir. buraya sayfa yüklenmesine şu kadar saniye kaldı gibi bir js te ekleyebilirsiniz.

Bu reklam kodu ile;
sayfa içeriğiniz hakkında ziyaretçileri uyarabilirsiniz,
yeni açılan sitenize hit kazandırabilirsiniz,
sitenizin yeniliklerini duyurabilirsiniz,
cpm veya lead başına ödeme yapan sponsor reklamları yayınlayabilirsiniz,
textlink yayınlayabilirsiniz.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
60
Hocam bunun download siteleri için olanıda varmı? Ziyaretçilerin programın download linkini görmelerini istemiyorumda Kaynak kodlarına bakınca mesela download.php yada download.js gibi bir şey yapılabilirmi bu kodlarla.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Hocam bunun download siteleri için olanıda varmı? Ziyaretçilerin programın download linkini görmelerini istemiyorumda Kaynak kodlarına bakınca mesela download.php yada download.js gibi bir şey yapılabilirmi bu kodlarla.

bu kod yönlendirme scripti değil o yüzden yapılması mümkünmü bilmiyorum. ama istediğin tarzda bir js veya php bulursam iyinette yayınlarım

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Bu mesajı ben niye daha önceden görmedim ?

Neys egerçekten güzel bir paylaşım olmuş... Teşekkür ederim.

Bunu üzerine birşey sormak istiyorum.

Peki tr.st bu şekilde kullandığımızı düşünelim. Acaba google bakımından bir zararı, sakıncası olabilir mi ? (İndexleme veya siteye kötü bir açıdan bakma gibi.)

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Bu mesajı ben niye daha önceden görmedim ?

Neys egerçekten güzel bir paylaşım olmuş... Teşekkür ederim.

Bunu üzerine birşey sormak istiyorum.

Peki tr.st bu şekilde kullandığımızı düşünelim. Acaba google bakımından bir zararı, sakıncası olabilir mi ? (İndexleme veya siteye kötü bir açıdan bakma gibi.)

adsense açısından zararlı. ama google arama açısından zararsız. botlar bu reklamı değil sayfa içeriğini görüyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Adsense açısından zararlı derken oraya adsense reklamları koyduğumuz zaman demek istedin dimi !

Normal olarak sayfada gösterilmesi sorun teşkil etmez herhalde.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
adsense kurallarında aynı sayfada başka reklamlar istenmediğini belirten kurallar var. Yani google sizin o an gösterdiğiniz sayfaya ambargo koyuyor sitenize değil. Bu durumdada başka sayfalarda reklam çıkarmanın hiç bir sorunu yok.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Adsense açısından zararlı derken oraya adsense reklamları koyduğumuz zaman demek istedin dimi !

Normal olarak sayfada gösterilmesi sorun teşkil etmez herhalde.

normal sayfada gösterim sorun değil sadece o reklam.php sayfasına konmamalı.
bu reklam tarzı yahooda çok çıkıyor.

leMAN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
gerçekten güzel, tam bir wm paylaşımı, çok teşekkürler sağolasın izocam gibi :)

rep verdim :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.