İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sayfada ftp login

ayks

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sayfamda ftp login yapıyorum bu herhangi bir güvenlik açığı yaratır mı, kullanıcı adı şifresinin çalınma ihtimali nedir, Alabileceğim önlemler ne olabilir? Sayfa genel görünüme açık değil admin panelinde ama yine de emin olamadım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
SSL olmayan her türlü sayfa güvenli değil. FTP şifresini encode etmeden POST ediyorsan tabi ki risk var. Ama şifrelenmiş bir dizinin altında çok da aşırı büyük bir risk değil.

ayks

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
POST etmiyorum kullanıcı adı, şifre sayfanın içinde sabit değişken olarak tanımlı ama dediğiniz gibi şifrelenmiş bir dizinde

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Hosting'in ayarlarına bakar o zaman iş biraz da. Diğer web kullanıcıları kendi dizinleri dışındaki dosyaları okuyabiliyorsa okunur. Bir çok bu forumda satan insanın sunucusu bu şekildedir mesela. Biz benzer bir durum için veritabanında tutuyoruz şifreleri encrypt edip. Dosyaya hard-code etmek her zaman daha riskli. Sunucu sizinse birşey olmaz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.