İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sayısal loto programı

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
*** ücretli veya ücretsiz olarak bu programın kodlarını oluşturabilecek arkadaşlar mesaj atabilirlermi çok acil bi durum söz konusu ?

Merhaba ben C dilinde sayısal loto programı yapmak istiyorum , programda kullanıcı dan kolon sayısı istenecek ve kolon sayısı 100 den büyük olmayacak yani kullanıcının girdiği sayı kadar kolon ve her kolonda 1 den 49 a kadar olan sayılardan 6 şar tane birbirinden farklı sayı olacak. yapmak istediğim programın ekran fotosunu eke koydum bana bu programın kodlarını yapabilecek bi arkadaş arıyorum ?
**** Notes
 You have to check the numbers when you generate the numbers.
Every six number must be different from each other in column.
False : 1,2,3,4,5,5 True: 1,2,3,4,5,6
 When user chooses the column number (N), every column must be
different from each other.
False : True:
1,2,3,4,5,6 1,2,3,4,5,6
10,15,20,25,30,35 10,15,20,25,30,35
1,2,3,4,5,6 1,2,3,4,5,10

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Çok basit, biraz araştırma yap en fazla 1 saat uğraşsan kendide ÖĞRENEREK çözebilirsin.

Yardımcı olması açısından;
Random üretecek kod;
Kod:
srand (time(lisanssız)); 
int randomLotoNumbers = rand() % 49 + 1;

Bunun dışında döngü ve dizi kullanman gerekecek. Döngüde kullanıcıdan gelen int value kadar dönmesini sağlayacaksın. İçeride 6 tane random sayıyı diziye ekleyeceksin. Bu da demek oluyor ki kullanıcıdan aldığın sayı boyutunda bir dizinin olması gerek.

En son dizideki 6'lı kolonları print ettireceksin.

Eğer 6 şar şekilde bölmek istersen int XYZ % 6 == 0 formülünü kullanabilirsin.

İyi Çalışmalar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.