- Reaction score
- 0
Arkadaşlar az önce değer verdiğim biriyle tatsız bir olay yaşadım ve sizlere olgusal olarak bu olaydan bahsetmek istiyorum (yorumlarınızı almak için)
Bu forumda tanıştığım ve dürüstlüğünü takdir ettiğim bir arkadaşımızın
resim sitesi vardı.
site tamamen html üzerine kuruluydu.
resme tıklandığında (ufak resme) yeni bir pencerede açılıyordu.
dolayısı ile reklam gösterimi yoktu (resimlerin büyük haliyle)
benden isteneni (ücret yada siteden reklam hizmeti karşılığında yada ikisi karışık şu an için inanın hatırlamıyorum) o gün için yaptım.
bütün html dosyalarını php ye dönüştürdüm.
resim gösterimi için bir sayfa hazırladım
ufak resme tıklandığında gidilen php sayfasında hangi resim GET ile geliyorsa o resim gösteriliyor şekildeydi.
arkadaşın gösterim sayısı epey arttı bu düzenleme ile
bir yıl sonra birinden bir email almış ve sitesinde açık olduğuna dair.
kişi GET ile giden parametreyi adrese farklı birşeyler yazabiliyor ve bunu site sahibine hatırlatmış.
sen iyi bir programcısın nasıl açık bırakırsın tavrıyla zorunda bırakma çabası beni rahatsız etti. Zorunda olmadığım halde ilgili düzenlemeyi yaptım.
olay bu sizlerden şunu istiyorum.
Program yazan birisi iseniz (yazdığınız programın sürekli arkasında durma sorumluluğunuz var mı? bakım anlaşması yapmadığınız halde)
program yazdırıyorsanız program yazandan sürekli desteği satın almadan (sadece program ücreti ödeyerek) sürekli destek alma hakkınız olduğunu düşünür müsünüz?
(bu desteğin script yazıldıktan hemen sonraki 1-2 aylık sürede demiyorum: sürekli yazdığınızın arkasında olmak olarak diyorum)
Ben bunu kesinlikle o arkadaşa yönelik sormuyorum.
Bu işin mantığı sizce ne olmalı diye soruyorum.
Olayı kişiselleştirmeden yorumlarınızı yaparsanız sevinirim.
yani o böyle yapmalıydı yada sen şöyle yapmalıydın gibi yorumlar istemiyorum.
Bunu olgusal ele almayacaksanız lütfen yazmayın.
Yazan programcılara ve program yazdıranlara teşekkür ederim.
Bu forumda tanıştığım ve dürüstlüğünü takdir ettiğim bir arkadaşımızın
resim sitesi vardı.
site tamamen html üzerine kuruluydu.
resme tıklandığında (ufak resme) yeni bir pencerede açılıyordu.
dolayısı ile reklam gösterimi yoktu (resimlerin büyük haliyle)
benden isteneni (ücret yada siteden reklam hizmeti karşılığında yada ikisi karışık şu an için inanın hatırlamıyorum) o gün için yaptım.
bütün html dosyalarını php ye dönüştürdüm.
resim gösterimi için bir sayfa hazırladım
ufak resme tıklandığında gidilen php sayfasında hangi resim GET ile geliyorsa o resim gösteriliyor şekildeydi.
arkadaşın gösterim sayısı epey arttı bu düzenleme ile
bir yıl sonra birinden bir email almış ve sitesinde açık olduğuna dair.
kişi GET ile giden parametreyi adrese farklı birşeyler yazabiliyor ve bunu site sahibine hatırlatmış.
sen iyi bir programcısın nasıl açık bırakırsın tavrıyla zorunda bırakma çabası beni rahatsız etti. Zorunda olmadığım halde ilgili düzenlemeyi yaptım.
olay bu sizlerden şunu istiyorum.
Program yazan birisi iseniz (yazdığınız programın sürekli arkasında durma sorumluluğunuz var mı? bakım anlaşması yapmadığınız halde)
program yazdırıyorsanız program yazandan sürekli desteği satın almadan (sadece program ücreti ödeyerek) sürekli destek alma hakkınız olduğunu düşünür müsünüz?
(bu desteğin script yazıldıktan hemen sonraki 1-2 aylık sürede demiyorum: sürekli yazdığınızın arkasında olmak olarak diyorum)
Ben bunu kesinlikle o arkadaşa yönelik sormuyorum.
Bu işin mantığı sizce ne olmalı diye soruyorum.
Olayı kişiselleştirmeden yorumlarınızı yaparsanız sevinirim.
yani o böyle yapmalıydı yada sen şöyle yapmalıydın gibi yorumlar istemiyorum.
Bunu olgusal ele almayacaksanız lütfen yazmayın.
Yazan programcılara ve program yazdıranlara teşekkür ederim.