İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sedo Hakkında Genel Bilgi..

HitcH

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Merhabalar ;
Bu forumda cok fazla sedo.com dan bahsediyorum. Hep farklı baslıklarda.. Bu yüzden sedo hakkında yazılarımda detaylı bilgi yok..
Bu baslikta sizlere sedo'yu anlatmaya calisayim..
Sedo Bir domain parking sitesidir. Kullanmadıgınız domainleri Sedo.com adresinde satısa cıkartabilir, aynı zamanda Sedo.com'a baglı olarak Para kazanabilirsiniz.. Bunun icin (sedoparking.com/sitenizinismi.com) adresine domaininizi yonlendiriyorsunuz.. Ancak ondan önce üye olup sitenizi sedo'ya eklemeniz gerekiyor.
Domainlerinizin genel uzantılara sahip olması gerekiyor. (com, net, info, org vs vs..)
Sedo.com a Uye oluyorsunuz. Domainlerinizi ekledikten sonra en gec 24 saat icinde domaininiz onaylanıyor. Onaylandıktan sonra domaininizi sedoparking.com/sitenizinismi.com adresine yonlendiriyorsunuz. Domaininize Host almanızada gerek yok. Domaininizi eklerkende goreceğiniz gibi sedo size host sagliyor. Domaininizin Nameserverlerini Ns1.sedoparking.com / Ns2.sedoparking.com yaparsanız siteniz direk sedoparking.com/sitenizinismi.com adresine yonlendirilecektir. Peki bu sayfada ne var.? Bu sayfada reklamlar var.. (bkz http://sedoparking.com/maximp3.com ) ( Acılan sayfadaki reklamlara tıklamayınız.. ) Domaininiz ziyaret ediliyorsa ve bu reklamlara tıklanıyorsa tıklama basına en az 0.03€ alıyorsunuz. Bu sitenizin kategorisine gore değisiyor. Benim domainlerim absürt, dating ve tıklama basına 0.04 € alıyorum.
Ödemelere gelince ; Turkiye'ye ödeme yapılmıyor. Ancak Paypal ile odemenizi alabilirsiniz. Paypal'daki paranızı TL'ye cevirmek icin farklı yollar var. Yani ya o parayla alısveris yapacaksınız. (Paypal uzerinden ) Veya benim yaptıgım gibi %10 Komisyon ile Nakite cevireceksiniz.
Bu forumda "Elmasgunes" ve "Referxchange" Kullanıcı adlarını kullanan iki arkadas Paypal'daki paranızı TL'ye ceviriyor. Ben Elmasgunes ile calisiyorum ve %10 Komisyon veriyorum. Diğer arkadas ne kadar alıyor bilmiyorum.
Url : Http://Sedo.com
Ek olarak sormak istediğiniz birsey varsa yanıtlamaya calisirim..

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorulara ben de yanıt verebilirim.. (Zaten ilk tanıtan bendim :p)

B

Bedavalar-Net

Misafir
hersey tamam oraya üye oldum,ama paypal ödemesi icin biryer yok yada banka hesabim icin,berede bu yer bulamadim bir türlü,sitem suan park halinde,yönlendirmeyide yaptim,.yönlendirme aktif olduktan sonrami para kazanilmaya baslaniyor.Bu konularda yardim edersen sevinirim.

selamlar.

B

Bedavalar-Net

Misafir
Majestic biliyorsan su yukarida sordugumu yardim edermisin?

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doğru okuyorum di mi? tıklama başına 40 €cent... 4€cent değil...
Benzeri bir sponsorla ben de çalışmış idim ama tıklama başına 40 cent ortalama ile çalışmamışdım (http://www.trafficsupport.com) ama dediğim gibi bu değerler doğruysa oldukça iyi!... :)

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Maalesef 0.04€.. Sayıları yazarken biraz problem yaşıyor da :D

HitcH

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Ehueh :) Elmasgunes haklı.. 0'lara pek aldırmıyorum.. Basta oldukları sürece :)

HitcH

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Bedavalar-Net' Alıntı:
hersey tamam oraya üye oldum,ama paypal ödemesi icin biryer yok yada banka hesabim icin,berede bu yer bulamadim bir türlü,sitem suan park halinde,yönlendirmeyide yaptim,.yönlendirme aktif olduktan sonrami para kazanilmaya baslaniyor.Bu konularda yardim edersen sevinirim.
selamlar.
Merhaba..
Sedo.com a Login oluyorsunuz.. Domain Parking'e tıklıyorsunuz. Orada sol alt tarafta Payment var. Oraya tıklıyorsunuz. Gerisini goreceksiniz zaten.. Bu kadar..

LUGAS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
arkadaslar bu sistemde kullandıgınız sitelerin adreslerini yazar mısınız bir bakmak istiyorum orneklerine...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.