İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sedo - yeni kural*

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Domainin kendi trafiğinde bir sorun yok. Site yaparsın, google'a indexletirsin, bütün directory'lere eklersin vs. ve domaini sattıktan sonra googledan directory'lerden sildirecek halin yok, yeni sahibi de aynı hitten yararlanmaya devam edecek, domaini alma sebebi hit çünkü. Ben for sale linklerini kastettim. Domain satıldıktan sonra for sale olayı devam etmez, insanlar satıştan sonra bu linkleri kaldıracak, domaine hit desteği sağlamayacaktır ve domainin de hiti düşecek, domaini alan kişi zarar etmiş olacaktır. Bu bahsettiğim olay sadece bir bakış açısı. Bu ay geçen aylara göre daha çok kişiye mail gitti. Ya Sedo'nun Türkiye'den yeterli kazancı yok, Türk sitelere reklam vermek isteyen ortakları azaldı, ya çok fazla hile yapan oldu ve toleransı azaldı ya da ülkemizde Sedo.com'u öğrenen ve domainlerini bu yönde kullananların sayısı arttı ve Sedo bunu anlayamıyor. Sebebini anlamaya çalışıyorum.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ikiniz de aynı şeyi diyorsunuz zaten. eg-zotikbulun demek istediği yanlış anlamadıysam, for sale şeklinde değil de değişik şekillerde de geçici hit sağlanabilir siteye diyor. ama sedo sanırım ihtimalleri azaltmaya çalışıyor. bunda da başarılı olacak gibi. benim öngörüme göre bu forumda sedo ile iş yapan adam kalmaz bu kuralla birlikte. hadi yeni bir sponsor arayalım :)

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben yorum yazarken diğer alanlarda hile yapanları hesaplamadan yazdım. Normal bir şekilde site yaparsınız, googleda indexlenir, directory'lere kaydedersiniz, domain parking ile para kazanırken de, domaini sattıktan sonrada sorun olmaz. Hile yapanlar zaten bir şekilde sedo.com'a, domain satılırsa, yeni sahibine bir şekilde zarar veriyor. Ancak dikkat ederseniz subdomain hileleri, gizli keyword hileleri vs. hileler bir süre sonra bertaraf ediliyor, ilgili kurum kuruluşlar önlem alıyor. Bu ay sedo.com birçok kişiye ödeme yapmazsa, bir sonraki ay devam eden az kişi olacak, Sedo.com silkelenmiş olacak.

Sadece sedo işi değil, hayatın bütün alanlarında dürüst çalışan kazanır, hile yapınca bir şekilde o iş tıkanır. Biz burada defalarca oturduk anlattık, sedo altın yumurtlayan tavuk, kesmeyelim etmeyelim, efendi efendi yararlanalım ama gençlerimiz çok hırslı, taş atmadan para kazanma, kısa sürede köşeyi dönme arzusunda.

Bu webservisin forumlarında bir ara denk gelmişti, adam başlık atmış, Pamela Andersonun yüzlerce videosu diye, hepsi sedo.com parking sayfasına gidiyor, konu yüzlerce kez okunmuş, linke tıklanmış, bu işi yapan milleti kandırmış eyvalla ama kendini de kandırmış oluyor, parasını alabilecek mi bakalım bu ay. Daha yüzlerce olay var. İnsan ne diyeceğini şaşırıyor. Olaylara hem kendi açımızdan, hem sedo.com açısından bakarsak belki mantıklı bir yol bulunabilir.

Bir de aklıma geldi, sedo.com'da çalışan Türkler de varmış, bu forumu takip ediyor olabilirler :p Herkes ne yaptığını burada az çok açık etti, Dikkatli olun :D Son iki aylık yorumlarımı düşününce hile yapmayı bırakın, insanları hile yapmamaları konusunda uyardığımı görüyorum Allah'tan :)

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben yaptığımın hile olduğunu bilsem yemin ediyorum yapmazdım. kaldı ki 3 ay yapmıştım (domain.com for sale diye link vermiştim) ve 1 mailde yazmıştım bir şey dememişlerdi. ama bu ay hile oldu birden. hatta desteklemişti birisi koy linkini fln diye ama aptal kafam işte silmişim maili gösteremedim.

E

erotikbul

Misafir
Sedo dan ED'i bilirsiniz. Ben çok başka bir hesabım için daha başlamadan sordum. For Sale dışında link verebilirmiyiz diye. Adam verin dedi. Dümen kurmuşlar gibi geldi bence. Buna hazırlanmışlar.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet ed bana demişti link verebilirsin diye. neyse çırpınmanın anlamı yok gibi artık. eben geldi işler değişti (eben adamın adı küfür etmedim [email protected])

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar;

Sedo.com bu ay kaşının altında gözün var diyerek Türkiye kazancına el koymuştur

Olay bundan ibarettir.

dazlakcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben sıte kurmuşum toplistlere kaydetmışım fılan sonra kapamışım sedoya yonlendırmışım ordakı lınkler kalmış şimdi benım sucum ne ???

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.