İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEF fonksiyonu?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
şunu nasıl yapabiliriz?

site.com/kategori
site.com/kategori/kategori
site.com/kategori/kategori/kategori
site.com/kategori/kategori/kategori/konu
site.com/kategori/kategori/konu
site.com/kategori/konu
site.com/konu

sayı kullanmadan yukarda yaptığın gibi ve anahtar kelime kullanmadan

yani

site.com/call-off-duty = categori
site.com/call-off-duty-2 = konu bunları nasıl ayıra biliriz.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
aslında soruyu tam olarak anlayamadım ama şu çözüm olur gibi geliyor. url'deki kelimeyi alırız kategori olup olmadığını taratır ve ona göre işlem yaptırmaya devam ederiz.

Yani çekilen kelimelerin hepsi kategori içinde yer alıyor ise kategori sayfasının kodları ile işleme devam etiririz. Değilse zaten konu olmakta :=)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
http://www.yakuter.com/php-seo-betigi-script/

yakuter bu konuda çok güzel bir betik hazırlamıştı incelersen anlayabilirsin. :)

trgy aynı şey ondada var bu basit oluyor. Ben wordpress teki bir şey düşünüyordum.

yani şu şekilde yapmak basit

site.com/sayfa/hakkimizda
site.com/kategori/hakkimizda
buradaki sayfa ve kategori kelimelerini anahtar kelime olarak kullanıyoruz ama wordpress teki gibi yapmak için daha farklı bir fonksiyon kullanmalıyız.

bende yağma yok dediği gibi düşünmüştüm :) önce kategorinin seflenmiş alanında aratmalıyım bulursa onun kategori olduğunu bilir. Bulamazsa da dediği gibi zaten konudur.

T

trgy

Misafir
Şimdi anladım ben de dediğini. Kategori olursa / ile kapatabilirsin kategori olmazsa .html ile bu da çözüm olabilir.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Bu son söylediğini demek istemiyor Turgay.
/ veya .html ile bitirmesine gerek yok. Her ikiside aynı tür olabilir.

/ ile bittiği zaman Özcan'ın yapacağı yollardan bir tanesi url'yi ( site.com/kategori/kategori/kategori ) alıp / ile bölecektir. Daha sonra en sondaki parçayı alıp kontrol ettirecektir. Kategori veritabanında bu kelime var mı diye ? Eğer varsa zaten demektir ki url ile gelinen sayfa kategori sayfasına ait olanbir sayfadır. Ona göre işlemine devam eder.

Burada önemli olan açılan konuların kategori isimleri ile aynı olmamasını sağlayacak bir kontrol mekanizmasının kodlamada mutlaka olması.

Ayrıca eğer ana kategori ile alt kategori isimleri aynı olabiliyor ise ona göre ayrı bir kontrol mekanizması daha getirilmesidir. Onunda farklı yollar ile çözülebilir tabi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.