İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Soru sef url ?

CTRL14

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Ağustos 2013
Mesajlar
238
Reaction score
0
sef url yapmasak ne olur yapamadımda 1 haftadır siteme seo ile aram hiç yok denilicek durumda yani napmasam ne olur (yapabilecek varsa özelden mesaj atsın :( ) yani ?id=konu id olarak yapsam ne olurki ne eksilir ?
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
SEF (Search Engine Friendly) cok gecmisten gelen bir konu, artik boyle birsey yok. Daha dogrusu arama motorlarinin tercih ettigi bir URL yapisi yok. Arama motorlari bu kadar rekabet icinde olduklari halde "ben bu tip URLleri" desteklemiyorum deme luksleri bulunmuyor.

Ancak konuya ziyaretci acisindan baktigimizda durum degisik olabilir. Mesela;

urunler.php?urunkodu=1234&renk=kirmizi&boyut=buyuk&agirlik=4kg

yerine

/urunler/deri-mont-kirmizi-renk-buyuk-boy-4kg.html

gibi bir URL kullanmak daha yardimci olacaktir. Peki bunun Google'da siralamada bir etkisi olur mu? Hayir demek isterdim ama etkisi yok denecek kadar az olma ihtimali var. Yani "sayfa adresini kimse okumaz yahu" ancak yine de "bunu insan okuyacak" dusunce catismasina yonelik zayif bir siralama sinyali olabilir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst