İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İpucu SEO Backlink sorgulama araçları

KaRNeC

İyinet Üyesi
Katılım
4 Ekim 2002
Mesajlar
2,829
Reaction score
260
Konum
Kahramanmaraş
SEO ile ilgilenenlerin çok fazla muhatap olmasına rağmen liste şeklinde hangi araçların backlink çıkarmada, analiz etmede ve bunları değerlendirmede en güvenilir olduğunu paylaşmıyor olması gerçekten de düşündürücü. Biz sizlerin SEO konusunda belki de en etkili yöntem olan backlink (referans bağlantı) özelliğinin etkilerinin nasıl sorgulanması değil hangi SEO backlink araçları ile sorgulanması gerektiği. Evet bugünkü konumuz backlik araçları ya da diğer bir ifade ile backlink sorgulama scriptlerinin listesi.

Backlink Nedir? Backlink Sorgulama Araçları Ne İşe Yarar?

Konumuz backlink sorgulama araçları olsa da öncelikle backlink nedir sorusuna yanıt vermek gerekir. Backlink başka sitelerden sitenizin referans gösterilip sitenize bağlantı verilmesidir. Diğer bir ifade ile sitenize verilen linklerdir. Bunlar direkt bağlantı olabileceği gibi text link şeklinde de olabilir. İki şekilde de referans gösterildiğiniz arama motorları tarafından algılanır. Nofollow ve Dofollow verilen linklerin anlamı, size link veren sitelerin size kefil olup olmadığını gösterir. Örneğin bir iş başvurusu yaptınız. Size otoritesi yüksek bir işadamı kefil oldu. İşe alınmanız ne kadar da kolaylaşır değil mi? Aynen böyledir Dofollow referans linkleri. Google botlarına, sitenize kefil olunduğunu ifade ederler bir bakıma. Peki bu linkleri analiz edebili miyiz? Ya da ne ile bu linklerin zararlı ya da faydalı olduğuna karar veririz? Bunun için sorgulama araçlarına ihtiyacımız vardır ki bunların Google tarafından da kullanıldığını biliyoruz.

En iyi SEO backlink sorgulama aracı Ahrefs.com’dur
Dünyanın en saygın backlink sorgulama ve analiz aracı olarak bilinen Ahrefs sizlere ücretli ve ücretsiz olmak üzere kullanım imkanı sunmaktadır. Ücretli kullanımı bazı SEO uzmanlarınca pahalı bulunsa da, işlevi açısından bakılınca hiç de pahalı sayılmaz. Çünkü sitenizin adeta röntgenini çeker. Kasları ve kemikleri ile iç bölgelere yerleşmiş enfeksiyonları gösterir. Sıkıntılı bölgelere anında cerrahi operasyon yaparak sitenizi ölümcül hastalıklardan kurtarabilirsiniz.
seo-ahrefs.png

Burada Ahrefs gerçekten de bir doktor gibi teşhis koymanıza yardım eder. Ahrefs 5 sorgulamayı ücretsiz olarak hediye etse de premium kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca deneme paketinden alarak 15 gün boyunca Ahrefs’i kullanabilirsiniz. Sitenize verilen backlinkleri, kırılan linklerinizi, sıkıntılı ve açılmayan sayfalarınızı bir bir tespit eden bu sistem En iyi backlink sorgulama araçları içinde yer alan Ahrefs’tir ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok fazla tavsiye edilmektedir.

Majestic SEO Araçları ve Backlink analizi

Kaliteli ve kullanışlı bir diğer SEO backlink sorgulama ve takip aracı da majesticseo.com ki bu alanda kendisini kanıtlamış, siteler arası rekabeti ve analizleri alabileceğiniz muhteşem bir sistem. Sitenize aldığınız backlinklerin kalitesi ve devamlılığının yanında SPAM durumları ve referansın devam edip etmediği de bu SEO aracı ile takip edilebilir. Hangi anahtar kelimelerin ne kadar geri dönüş sağladığından tutun da arama sonuçlarındaki durumunuzu da görebileceğiniz kesinlikle kullanmanızı tavsiye ettiğimiz bir SEO takip ve sorgulama aracıdır.

Rank Signals SEO Sorgulama

Sitenizin arama motorlarınca ne düzeyde algılanıp kayda alındığını sorgulamanızı tavsiye ettiğimiz SEO ve Backlink araçları ile seviye ve sinyallerini de takip edebilirsiniz. Rank Signals aslında Alexa.com tarafından backlink takibinin premium hale getirilmesi ücretsiz takibin kapatılması ile daha da önem kazandı. Rank Signals ile backlink analizi ve sitenizin backlink durumunu sorgulayabilir, bunu günlük ya da haftalık rapor olarak da alabilirsiniz.

Open Site Explorer

Bulamadığınız backlinklerle sitenize zarar vermek amacıyla eklenmiş backlinkleri kolaylıkla bulmanızı sağlar. opensiteexplorer.org ile backlink tarama ve güncel anahtar kelimelerin trend olanlarını takip etmenizi de sağlayabilecek bir sisteme sahiptir.

Cognitive SEO analiz

Ahrefs kadar tanınmış olmasa da backlink analizi konusunda eşsiz bilgi sağlayan bir sisteme sahip. Son yıllarda kullanımı ve popülerliği artan SEO aracı olan cognitiveseo.com ile backlinklerin girişinin ve çıkışının zamanlaması ve etkileri konusunda size bilgi sağlıyor. Ücretsiz kullanabileceğiniz deneme üyeliği ile de birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğini düşündüğümüz hizmet için premium üyelik de alabilirsiniz.

SEO Spyglass

Webmasterler için özel bir uygulama sitesi olan SEO Spyglass geçtiğimiz yıl en iyi backlink programı olarak seçilmişti. Sitenize gelen backlinklerin otoritelerinden, hitine kadar birçok özelliğine göre sıralayarak, çöp olabilecek siteleri analiz etmenize olanak sağlayan bir sisteme sahip. Burada sitenize verilen kalitesiz backlinkleri ve Spam değeri yüksek olan sitelerden gelen linkleri kaldırabilirsiniz.

Kaynak: Necmettin Kar
 

ADM_iyi

0
Onaylı Üye
Katılım
26 Şubat 2003
Mesajlar
122
Reaction score
39
Teşekkürler. Hepsi de birbirinden kaliteli SEO araçları. Bir de full kullanım için fiyatları uçuk olmasa iyi olacak ama galiba TL-Dolar farkından dolayı bize çok uçuk geliyor fiyatları
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst