Seo da en önemli etken hemen çıkma oranı

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
5 Şubat 2011
Mesajlar
51
Tepki puanı
0
merhaba arkadaşlar 1.5 aydır takip ediyorum google analytics kodu olanlar bilir sitede hemen çıkma oranı düşük ise google çok seviyor, bunu şu şekil anlatacağım 2 kelime üzerinde çalışma yapıyorum gece 12 den sonra hemen çıkma oranı kelimede düşükse google anlık değişim yapıyor nasılmı bugün baktım diyelim % 13 hemen çıkma oranı anında 3 4 sıra üste taşıyor ertesi gün % 35 ise aynı kelime 3 4 sıra dibe tepiyor. backlink falan filan bunlar faso fiso hiç aldanmayın 2 aylık sitem var hemen çıkma oranı ortalam %25 beş senelik aynı içeriğe sahip çok kaliteli siteler bile altımda şuan siz siz olun kullanıcıları sitede tutmaya çalışı.

NOT: herkez site içeriği yaşı hiti ile hemen çıkma oranını ve sitede kalma zamanını yazarlarsa daha iyi anlamış oluruz.

site içeriği: Arkadaşlık
site yaşı : 2 aylık
hemen çıkma oranı %25
sitede geçirilen süre : 6 dak 35 san.
site hiti: 1500
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
12 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Tepki puanı
106
Konum
AZ
Çıkışın etki ettiği doğru, ama backlink faso fiso denecek kadar değil. Google analytics yüklü olmayan sitelerde de, google çıkış yapılıp yapılmadığını %100 verimli ölçemez. Tek kullandıkları metrik, arama sonuçlarında bir sonuca tıklayan kullanıcı 2-3 saniye içinde geri dönüp başka bir sonuca da tıklarsa bir önceki sonuçtan memnun kalmamış demektir. Ancak bu metriği bile çok uzun boylu kullandıklarını sanmıyorum şu aşamada.
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
5 Şubat 2011
Mesajlar
51
Tepki puanı
0
google her türlü bizim verileri takip ediyor en küçük örneği Web Yöneticisi Araçları site performansı bu verileri nereden çekiyor, sitemize mozilla ile giren kullanıcılardan çekiyor, bunuda yapamasa adsense reklam kodlarından takip ediyor, benim sitede backlink 0 hiç işim olmaz ama inanın demek backlink sizde google iyi yerlere getirebiliyor.

bu veriler size göre normal mi arkadaşlar site içeriği: Arkadaşlık
site yaşı : 2 aylık
hemen çıkma oranı %25
sitede geçirilen süre : 6 dak 35 san.
site hiti: 1500
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
22 Mart 2010
Mesajlar
4,806
Tepki puanı
85
Konum
Angara'nın Bağları
Elbette backlinksiz de bir yerlere gelinebilir ancak backlink olayını da tamamen kaldırıp atamazsınız. Bir de sorum olacak size, Chrome ya da Firefox kullanmayanları nasıl takip edecek Google?
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
1 Kasım 2010
Mesajlar
1,101
Tepki puanı
45
Konum
Antalya
backlink kullanmıyorsan siteyi al çöpe at :)
backlink olayı ilk sırada yer alırken seoya etki eden diğer faktörler

ziyaretçinin sitede geçirdiği zaman
google apileri
site içi seo keyword meyword falan
devamlılık
özgünlük
domain yaşı vb
 
Geri
Üst