İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo da en önemli etken hemen çıkma oranı

feno

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar 1.5 aydır takip ediyorum google analytics kodu olanlar bilir sitede hemen çıkma oranı düşük ise google çok seviyor, bunu şu şekil anlatacağım 2 kelime üzerinde çalışma yapıyorum gece 12 den sonra hemen çıkma oranı kelimede düşükse google anlık değişim yapıyor nasılmı bugün baktım diyelim % 13 hemen çıkma oranı anında 3 4 sıra üste taşıyor ertesi gün % 35 ise aynı kelime 3 4 sıra dibe tepiyor. backlink falan filan bunlar faso fiso hiç aldanmayın 2 aylık sitem var hemen çıkma oranı ortalam %25 beş senelik aynı içeriğe sahip çok kaliteli siteler bile altımda şuan siz siz olun kullanıcıları sitede tutmaya çalışı.

NOT: herkez site içeriği yaşı hiti ile hemen çıkma oranını ve sitede kalma zamanını yazarlarsa daha iyi anlamış oluruz.

site içeriği: Arkadaşlık
site yaşı : 2 aylık
hemen çıkma oranı %25
sitede geçirilen süre : 6 dak 35 san.
site hiti: 1500

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Çıkışın etki ettiği doğru, ama backlink faso fiso denecek kadar değil. Google analytics yüklü olmayan sitelerde de, google çıkış yapılıp yapılmadığını %100 verimli ölçemez. Tek kullandıkları metrik, arama sonuçlarında bir sonuca tıklayan kullanıcı 2-3 saniye içinde geri dönüp başka bir sonuca da tıklarsa bir önceki sonuçtan memnun kalmamış demektir. Ancak bu metriği bile çok uzun boylu kullandıklarını sanmıyorum şu aşamada.

feno

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google her türlü bizim verileri takip ediyor en küçük örneği Web Yöneticisi Araçları site performansı bu verileri nereden çekiyor, sitemize mozilla ile giren kullanıcılardan çekiyor, bunuda yapamasa adsense reklam kodlarından takip ediyor, benim sitede backlink 0 hiç işim olmaz ama inanın demek backlink sizde google iyi yerlere getirebiliyor.

bu veriler size göre normal mi arkadaşlar site içeriği: Arkadaşlık
site yaşı : 2 aylık
hemen çıkma oranı %25
sitede geçirilen süre : 6 dak 35 san.
site hiti: 1500

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Elbette backlinksiz de bir yerlere gelinebilir ancak backlink olayını da tamamen kaldırıp atamazsınız. Bir de sorum olacak size, Chrome ya da Firefox kullanmayanları nasıl takip edecek Google?

xclever

0
İyinet Üyesi
Reaction score
45
backlink kullanmıyorsan siteyi al çöpe at :)
backlink olayı ilk sırada yer alırken seoya etki eden diğer faktörler

ziyaretçinin sitede geçirdiği zaman
google apileri
site içi seo keyword meyword falan
devamlılık
özgünlük
domain yaşı vb

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.