İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEO İçin Bloglara Yorum Bırakmak

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Web üzerinde bloglara yorum bırakmanın bir ve sadece bir geçerli sebebi vardır: Blog üzerindeki konu hakkında söyleyecekleriniz vardır ve onları dile getirmek istiyorsunuzdur.

Tüm SEO blogcularının makalelerinde, link building için ipuçları verirken “SEO için blog yorumlarından” bahsettiğini görmek gerçekten utanç verici. Bunun hiçbir mantıklı sebebi olamaz – günümüzde bloglara yorum bırakarak link inşası yapmanın ne kadar yaygın bir SEO yöntemi olduğunu da göz önüne aldığımızda – sırf SEO uğruna bloglara yorum bırakmak artık alışılagelmiş ve doğrulanan bir yöntem haline geldi.

Diğer insanların bloglarını kullanarak link almak, SEO’nun en kalitesiz link inşası yöntemlerinden birisidir. SEO için bloglara yorum bırakmak, “black hat” SEO‘nun ulaşabileceği en hilekar yöntemlerden birisidir, zira diğer insanların bloglarına, onların web sitelerinin yegane var olma amacının sizin sitenizin reklamını yapmak olduğu şeklinde davranmış oluyorsunuz. Bu yanıltıcıdır. Bu çıkarcıdır. Bu izinsiz, tacizci, ve tümüyle hakir bir yöntemdir.

Eğer bloglara link building amacıyla yorum bırakmanın faydalı olduğunu savunanlardansanız, tek yaptığınız bu yazıdaki görüşlerimi doğrulamış oluyorsunuz. SEO için blog yorumlarını kullanmak, sizin yaratıcılığınızın ne derece düşük olduğunu ve diğer sitelerden link almak için kullanılabilecek daha doğal yolları keşfedecek hayal gücüne sahip olmadığınızı gösterir. Ha bloglara yorum bırakarak link almışsınız, ha milyonlarca web sitesi oluşturup, o sitelerden sitenize link verip, ardından üniversitelere ait siteleri “hekleyip” o sitelere link vermişsiniz. İkisi de aynı hilekar amaca hizmet etmiş oluyor.

SEO komünitesindeki insanların artık ziyaretçilerine bloglara yorum bırakarak, link çifliklerine katılarak, PageRank algoritmasını üç-yollu-linkleme yöntemiyle kandırmak, forum imzalarına link eklemek ve sosyal medya profillerini kullanarak link building yöntemlerini tavsiye etmekten vazgeçmelerinin zamanı geldi de geçiyor bile.

Bir parazit gibi başkalarının üzerinden geçinmeye çalışmadan kaliteli link inşası yapabileceğiniz yöntemler elbette mevcut. Sırf SEO uğruna bloglara yorum bırakarak link almanın hiçbir “dürüst” tarafı yoktur.

Eğer insanlar için link building tavsiyeleri vermek istiyorsanız, önce kendiniz gidip bazı link building aktivitelerinde bulunun. Durun ve diğer insanların web kaynaklarını çalmanın ve onların üzerinden geçinmenin doğru bir yöntem olmadığını bir düşünün. Blog yorumlarını kullanarak SEO yapmayı tavsiye ediyorsanız, aslında okurlarınıza diğerlerinden hiçbir farkınızın olmadığını göstermiş oluyorsunuz.

Bloglar okurlarına yorum bırakırken kesinlikle link eklemelerini engellememektedirler, ancak eğer bloga herhangi bir “yorum” bırakmayacaksanız, o zaman neden kendi sitenize link veriyorsunuz? Eğer blogcu halihazırda sizden bahsetmişse ya da sitenize link vermişse, o zaman insanlara o kişi olduğunuzu sitenize link vererek belirtmekte hiçbir sakınca yoktur. Ancak, sırf sitenize link almak için “nazik” bir yorum bırakıyorsanız, işte o zaman hata yapıyorsunuz demektir. Bir dahaki sefere bir link inşası planı yaparken SEO için blog yorumlarını yapılacaklar listenizden çıkarın lütfen.

Link almanın en iyi yöntemi, diğer insanların sizden “doğal olarak” bahsetmesini sağlamaktır. İnsanların sadece sizin adınızdan bahsetmektense, sizin için güzel şeyler söylemesi çok daha tercih edilir bir yöntemdir. Eğer blog yorumları aracılığı ile SEO yapmayı deniyorsanız, insanları sizin hakkınızda konuşmaya hiçbir şekilde teşvik etmiyorsunuz.

Aşağıda, sıradan bir link building planına yer verdim:

SEO için bloglara yorum bırakmak
SEO için link satın almak
SEO için blog yazıları satın almak
SEO için makaleler yazmak
SEO için basın bültenleri yayımlamak
SEO için forumlara link içeren imzalar bırakmak.
Şimdi gelin hep birlikte bunların neden kötü birer fikir olduğunu görelim.

SEO İçin Bloglara Yorum Bırakmak
Eğer bir bloga yorum bırakmanızın tek nedeni SEO aktivitelerinize yardımcı olması ise, o zaman zaten niyetiniz başından bellidir. İyi düşünülmüş, analiz edilmiş ancak hiçbir link içermeyen bir blog yorumu, sizin hakkınızda yazılmış “mükemmel bir yazı! Blogunuzu severek okuyorum” diyen ve sitenize link içeren bir yoruma kıyasla çok daha verimlidir. Eğer bir bloga yorum bırakacaksanız, o zaman yorumunuzu değerli kılacak kalitede yazın. Bu sayede insanlar sizin hakkınızda daha fazla bilgi almak için çaba sarfedecektir.

SEO İçin Link Satın Almak
Link satın alıp satmakta serbestsiniz. Ancak eğer arama motorları için sitenizi optimize etmek ve buna yönelik çalışmalarda bulunmak ise amacınız, o zaman SEO için link satın almak yöntemine başvurmamanızı şiddetle öneririz. Zira hiçbir site sahibi, Google’dan ceza almayı ve 6 ay boyunca sitelerinin arama motorlarından yasaklanmasını istemez. Eğer link satın alacaksanız, o zaman sitenize trafik gönderecek ve sitenizin görünürlüğünü arama motorlarının dışında arttıracak linkler satın alın. Bu sayede linkinizin “followed” ya da “nofollowed” olduğunun bir önemi yoktur.

SEO İçin Blog Yazıları Satın Almak
Hepimiz biliyoruz ki hükümetler firmaların işlerine burunlarını soktuğu an, firmaların işleri hükümetin işi haline gelir. Bu sebeple, olduğunuzdan daha büyük görünmeye çalışmayın. Eğer blog yazıları için ödeme yapacaksanız, o zaman o yazıları sırf sitenize daha fazla trafik getireceği ve sizin görünürlüğünüzü arttıracağı için satın alın. İnsanlar, dürüst eleştirileri, dürüst olmayanlara tercih ederler.

SEO İçin Makaleler Yazmak
Ücretsiz makale dizinlerine gönderdiğiniz her bir link inşasına yönelik makale için harcadığınız zaman boşa harcanmış demektir. Bunun yerine gerçekten işe yarar ve yardımcı bir şey yazarak, sırf link metni ile alakalı bir içerik yazan sitelere oranla çok daha dürüst bir iş çıkarmış olursunuz. Sırf SEO için makale yazıp onları farklı sitelerde yayımlayanlar, pazarlamanın ne olduğundan bihaberdirler.

SEO İçin Basın Bültenleri Yayımlamak
Tıpkı blog yorumları gibi basın bültenleri yayımlamak ta günümüzde çok kullanılan ancak işe yaramaz SEO tekniklerinden birisidir. İyi yazılmış bir basın bülteninden daha önemli hiçbir şey yoktur, ancak SEO link inşası kampanyalarında, iyi yazılmış bir basın bülteninden eser yoktur. Her ne kadar sizin basın bülteniniz medyayı sizin hakkınızda onlarca yazı yazmaya teşvik etmese de, diğer insanların sizin sitenizi ziyaret etmesini teşvik etmeli ve hatta sizin hakkınızdaki “haberleri” arkadaşları ile paylaşmasına önayak olmalıdır.

SEO İçin Forumlara Link İçeren İmzalar Bırakmak
Eskiden, tıpkı günümüzde pek çok blog yazarının SEO için bloglara yorum bırakmayı tavsiye ediyor olması gibi, forumlara link içeren imzalar bırakmayı da tavsiye ediyordu. Ancak artık bu yöntemin bir işe yaramadığı ve zaman kaybından başka hiçbir şey olmadığını insanlar öğrenmiş oldu. Biraz şansla, pek yakında insanlar aynı şeyi umarız bloglara SEO için yorum bırakmak hakkında da söylemeye başlayacaklar. Eğer bir forum profili ve imzası oluşturacaksanız, en azından forumlara katkıda bulunmayı ve forumun amacına yönelik hizmet etmeyi de göze alın ve forumların bir link inşası aracı olmadığını unutmayın.

Link inşası verimli bir şekilde organize edilebilir. Örneğin, aşağıda iyi düşünülmüş bir link inşası kampanyasına ait fikirleri bulabilirsiniz.

SEO İçin Bloglara Linksiz Yorum Bırakmak
SEO İçin nofollow Linkler Satın Almak
SEO İçin Linksiz Blog Yazıları Satın Almak
SEO İçin Linksiz Makaleler Yazmak
SEO İçin Linksiz ya da Birkaç Linkli Basın Bültenleri Yayımlamak
SEO İçin Forumlara Linksiz İmzalar Bırakmak
Eğer hala net olarak anlatamadıysam, diğer pek çok web sitesinde bulabileceğiniz “kötü link inşası yöntemleri”ni alıp, değer verdiğiniz en önemli öğeyi listeden çıkararak onları kaliteli birer link inşası yöntemine dönüştürebilirsiniz: Size ya da müşterinize verilen linkleri kaldırarak.

Gelin bu fikirlere daha yakından bakalım.

SEO İçin Bloglara Linksiz Yorum Bırakmak
Web sitelerinize herhangi bir link içermeyen yorumları diğer web sitelerine bırakmak için daha ilgi çekici, bilgi verici ve ayrıntılı yorumlar yazmanız gerekmektedir. Ancak bu sayede insanlar, yorumlarınızda verdiğiniz bilgileri sizin (ve web sitenizin) hakkında arama yapmak için kullanacaklardır. Linksiz bir alan adı ya da URL referansı da kullanmanız yasak. Eğer blog yorumlarını SEO için kullanacaksanız, tek yapmanız gereken, gerçekten güzel, işe yarar ve kaliteli bir yorum bırakmak olmalıdır.

SEO İçin nofollow Linkler Satın Almak
Bu linkleri satın alsanız bile bunun sizin arama motorları üzerindeki sıralamanıza olumlu bir etkisi olabileceğini ima etmeye çalışmıyorum. Aksine, eğer PageRank ve link metninin önemine inanmayanlardansanız, o zaman ilgili linkin mümkün olan en yüksek seviyede görünür olmasını sağlamalısınız, öyle değil mi? Bir linkin kalitesi, o linkte kullanılan metnin içeriğinin ne kadarının sitenize aktarılacağı ile değil, size ne kadar trafik getireceği ile ölçülür.

SEO İçin Linksiz Blog Yazıları Satın Almak
SEO için gerçekten işe yarar ve ilgi çekici ancak link içermeyen blog yorumlarını kullandığınız gibi, eğer blog yazıları satın alacaksanız, ilgili yazıların yüksek miktarda kaliteli ve ilgi çekici olmasına özen göstermelisiniz ki insanlar sizin web sitenizi aramalı ve yazınızda belirttiğiniz bilgileri sitenizde bulabilsinler.

SEO İçin Linksiz Makaleler Yazmak
Bu da aynı kapıya çıkıyor. Eğer makalelerinizi illa ücretsiz makale yayımlama ve dağıtma sitelerine gönderecekseniz, o zaman en azından bunu sitenize link almak için değil, verdiğiniz bilgilerle sözünüzün eri bir kimse olduğunu kanıtlamak uğruna yapın. Tıpkı SEO için içeriğinde link barındırmayan blog yorumlarında olduğu gibi, SEO için içeriğinde link barındırmayan makaleler de alışılmışın dışında derinlemesine ve kaliteli bir içeriğe sahip olmayı ve çıtayı yükseltmeyi hedeflemelidir.

SEO İçin Linksiz ya da Birkaç Linkli Basın Bültenleri Yayımlamak
Bu yöntem de yine kendinizi daha yaratıcı olmaya zorlayabileceğiniz diğer bir yöntemdir. Eğer basın bültenlerinize link ekleyemeyecek durumdaysanız, o zaman salt içeriğinizin insanların sitenizi aramaya teşvik edecek şekilde olmasına özen göstermelisiniz. İyi yazılmış bir basın bülteni, bugüne kadar yazılmış en kaliteli bir blog yorumundan bile daha kalitelidir ve SEO için kendisini sadece link almakla sınırlamış olmaz.

SEO İçin Forumlara Linksiz İmzalar Bırakmak
SEO için forumlara link içermeyen imzalar bırakarak forumlara yorum bırakmanızın tek amacı söyleyecek değerli bir şeyinizin ya da paylaşacak içeriğinizin olmasıdır. Eğer insanlara paylaşacak önemli bir bilginizin olduğunu gösterirseniz, insanlar bunu benimseyecekler ve bir süre sonra kendiliğinden sizin sitenize link vermeye başlayacaklardır.

Bir web sitesine arama motorları üzerinden içerik çekmek, hedeflediğinizin anahtar kelimelerin arama motorlarının sonuç sayfalarının en üstünde olmasını sağlamak için çalışmaktan çok daha fazlasını içerir. Hedefiniz, daha önce insanların aradığını bilmediğiniz anahtar kelimeleri içeren kaliteli içerik oluşturmak olmalı ve sitenizin içeriği ile alakalı anahtar kelimeleri içeren arama sorgularını sitenize çekmek olmalıdır.

Sanırım bu yazımız ile sırf SEO uğruna bloglara yorum bırakmanın ne derece önemsiz, gereksiz, aldatıcı ve dürüst olmayan bir link inşası yöntemi olduğunu bir nebze de olsa irdelemiş olduk.

Sitemizin popülerliği ile doğru orantılı olarak sitemize SEO amaçlı bırakılan yorumları içeren yorumcular için de 3 kademeli bir eylem planı oluşturduk. Bu doğrultuda ilk olarak sitemize sürekli olarak kendi sitesine link vermek için yorum bırakan kişilerin ilk olarak İsim alanında kullandıkları anahtar kelimeleri değiştireceğiz (Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Dünya’nın diğer herhangi bir ülkesinde adı SEO olan bir kişinin var olmadığından eminiz). Bu tutumlarını devam ettiren kullanıcıların sonraki yorumlarında ise sitelerine verdikleri linkleri tamamen kaldıracağız. Tutumun halen devam etmesi durumunda ise sitemize bugüne kadar bırakmış oldukları tüm yorumları kaldırıp, site sahibini IP adresi, kullanıcı adı ve e-mail adresi ile birlikte Dünya’nın en çok kullanılan SPAM filtresi uygulaması olan Akismet veritabanına ekleyeceğiz.
 

deneme52

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
20
Reaction score
0
blog lara yorum bırakmak blog backlink tarzında link kasarsınız aşırısı size zarar vermektedir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst