İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Soru SEO Konusunda İpucu

aliosmansen

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
Merhaba değerli forum üyeleri. Bir konuda sualim olacaktı ve cevapların sonuca ulaştırması açısından buraya yazmayı tercih ettim. Tek ürün satılan bir web sitesi var , siparişler sipariş formu üzerinden alınıyor ve teyit edildikten sonra kargo kapıda ödeme olarak gönderiliyor. Site Wordpress ile yapıldı ve sitede blog tarzı sürekli yazı girilme durumu maalesef olmuyor. Sabit bir sayfa var anlayacağınız. Asıl sorum şu ; anahtar kelimede yanlış anlamadıysam rekabet büyük çünkü yaklaşık 2 aydır gerek yorum backlinkleri gerek dizinler v.s bol bol backlink almaya uğraşıyorum ve sonuç olarak en üst 16. sıraya gelebildim. Sitenin kategorisi oyun ve eğitim olarak geçiyor. Acaba kişisel blog tarzı yerlerden backlink almak fayda etmiyor mu yada nerden backlink almalıyım veya nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konuda en ufak desteğinize bile ihtiyacım vardır. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.

dentizm

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Merhaba,

Backlink konusunda bir standart yok, arama terimlerinin rekabet oranına göre değişir. Bazı kelimelerde 5-10 link yeterli olabilirken, bazılarında 50-100 belki daha fazla linke ihtiyaç duyulur. Ben link alırken şunlara dikkat ediyorum;

1- Trustrank'in yüksek olması. Bu siteden sorgulama yapıyorum.

2- Link çıkışı olan sayfadaki toplam dış link sayısı. Sayfada 2000-3000 link çıkışı varsa, site kaliteli bile olsa uzak dururum. Link tarlası yarardan çok zarar getirir.

3- Dofollow-Nofollow. Aldığım linklerin %70-80 gibi bir oranı dofollow kalanı nofollow.

4- Aynı kategori olması. Eğer aynı kategoriyi bulamazsam sağlık ve bilimsel makale yayınlayan sitelerinden de link alıyorum. Onu da bulamazsam Trustrank'i yüksek (6 ve üzeri) her siteden alırım.

5- Sosyal medya ve sosyal imleme siteleri. Profil link bile olsa sosyal medyadan bulabildiğim her linki alıyorum.

6- Link dağılımı da önemli, sürekli anasayfaya link alımı yapmıyorum. Anasayfaya ağırlıklı olarak marka adı ile link alıyorum.

7- .edu ve .gov ya da .gov.tr ya da diğer ülke uzantıları.

Benim yöntemlerim bunlar, umarım faydalı olur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.