Loi, şu anda 3 tane değişik alan ( kategori, sayfalar ve yazilar ) için yazılmış if sorguları dışında başka bir kodum yok. Gelen veriyi alıyorum explode yapıyorum ve sorguya yolluyorum.
Angelo, anladım fakat gelen yanlış veya kırık linkler route sayfasına yönleniyor ve ortaya sadece boş bir sayfa çıkıyor. Benim bunu yakalayabilmem lazım ki 404 veya index sayfasına yönlendirebileyim. Bu yüzden her gelen veri için ayrı bir sorgu ve karşılaştırma yazıyorum ve denemeler yapıyorum.
Ayrı şekilde yapılan sorgu ve karşılaştırmalarla çözüm bulduklarım :
- domain/kategori ve domain/kategori/ aynı şekilde algılanıyor.
- domain/kategori/seo-yazi.html şeklinde olan ve domain/kategori/seo-yazi5.html şeklinde yanlış yazılmış bir yazıyı kategori olarak algılamıyor ve hata sayfasına yonleniyor.
- Yukarıdaki gibi doğru bir yazi linkinin kategori bölümü değiştiğinde hata sayfasına yönleniyor.
Çözüm aradıklarım :
- Boş sayfaya yani route sayfasına yönlenenler için karşılaştırma ve sorgu yapmam gerekiyor.
- domain/kategori/ veya kategori şeklinde ki girişlerde o kategoriye ait verileri listeletmem lazım.
Sorunun cevabını zaten vermişsin. Diyorsun ki route sayfasına yönleiyor boş sayfa çıkıyor. Niye çıkıyor çünkü data yok.
if / else döngülerinin sonuna asagidakini eklemen kafi.
PHP:
if (!$sql[type]) { 404hatakodu verip 404hata-sayfasi-cagir; }
Olmayan sayfanın TYPE degeride boş dönecektir.