İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo Nedir ?

maksimgrup

0
Yasakli Uye
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
24
Reaction score
0
Bismillahirrahmanirrahim Diyerek Herkese Merhaba Arkadaşlar Foruma Yeni üye oldum ama özellikle bir arkadaşın sitesi google'de sıralamada kaybolduğunu söylemiş bende ilk yazımı bu konuda sizlere yardım amaclı yazıyorum umarım dikkatle okur ve size faydalı olacaktır eminim,


Seo Nasıl olmalı ?

Seo nasıl olmalıdan önce herkesin yaptığı birşey var bir zamanlar bende yaptım bunu amatörken :) başkalarının sitesine bakarak site tasarımı seo uygulaması yapmaya çalışıyordum ama yapmayın onu çıkartın kafanızdan ilk olarak siteniz'e odaklanın ve ne yapmak istediğinize karar verin

ve Şimdi seo başlıyalım sıkmıyam fazla sizi google sizden ne istiyor onu planlıyarak sitenizi inşat etmeye başlıyarak devam edin

Sitenizin çoğunluğu Text (Yazı )olmalıdır neden derseniz google örümçekleri sizden farklı olarak sitenizi değerlendiriyor.

Elbette googlenin images ( Resim ) aramasıda mevcut ama henüz text kadar gelişmediği için text'e ağırlık verin

Sitenizin kodlamasında düzgün bir Xhtml ve Sieses kullanarak tasarlayın sieses kullanırken kesinlikle sayfa içi stil ve satır içi stil kullanmayın,
ve siese dosyasını dışardan hazırlıyarak sayfanın içine çağırın neden diye soracak olursanız google sitenizi indexlerken sitenizi indirdiğini unutmayın
ve sitenizde olan yazıları oldukca geniş ve açıklayıcı yazın
ve <h kullandıgınızdan emin olun ama genelde h2 yada h3 yazarsanız daha iyi olacaktır konu ile başlıgı ayırmanız acısından gereklidir,ve yazıları ola bildikce paragraf'a ayırarak yazmaya çalışın genelilikle bazı sitelerde gördüğüm bir hata sitenin ana sayfasını yazı , animasyon kısacası tuaf tuaf şeylerle boğmayın siteniz ne kadar gec acılırsa ziyaretci o kadar sitenizi erken terk eder sitenizin ana sayfasında olan yazılara kısa ve devamını oku linki ekleyin ve verdiğiniz linkde olan içerik geniz paragraf bol ve açıklayıcı ve anlamlı olsun

Bir örnek vermek gerekirse wordpress joomla gibi siteler sürekli güncellenen bir sistem ve googlenin istediği bir tasarıma sahip siteleri kendi kodluyan arkadaşlar için yaptığınız sitenin bir kaç ay sonrakı halini düşünün ve sitenin içeriklerini güncel tutmaya özen gösterin şimdilik bu kadar bu konu altında yazıma devam edecem nasip olursa
 

Kaan

0
Yasakli Uye
Katılım
16 Mart 2013
Mesajlar
278
Reaction score
0
Konum
Word Wide İnteractive
CSS Sprite tekniğini ve W3 Cache ile Images Resizer'i unutmuşsun bunu'da ben ekleyeyim tam olsun konu, emeğine sağlık teşekkürler bu arada'da hoşgeldin iyi forumlar.
 

maksimgrup

0
Yasakli Uye
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
24
Reaction score
0
Eyvallah kardeşim yazacağım daha çok vardı ama işe dönmek zorundayım :) o yüzden yarıda kesmek zorunda kaldım bilirsin bizim gibi insanlar genelde gece çalışır ;) teşakkürler sanada iyi forumlar
 

maksimgrup

0
Yasakli Uye
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
24
Reaction score
0
Konumuz'a Devam

Dün Fazla Detaya giremediğim için kusura bakmayın Arkadaşlar ve Dersimize başlıyalım

Seo Nedir?

Seo ingilizce olarak Search Engin Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu kelimesinin baş harflerinden oluşur. Arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları kapsar.

SEO’nun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışların daha fazla ilgili kitleye ulaştırılmasını sağlamaktır.

Seo, sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Bu web popülerliği beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir.

Seo Nasıl Yapılır ? – Popülerite
Seo bir nevi doğal bir popülerite sağlama sanatıdır. Bu popüleriteyi en doğal yollarla sağlayan uzmanlar ise en iyi seo uzmanları sayılırlar.

Popülarite kelimesini web dünyası için meşhur olmak kelimesiyle ifade edebiliriz. Google da üst sıralarda listelenmek en iyi reklam türüdür. Ancak üst sıralarda listelenmek aslında reklam yapmakla mümkün olmaktadır. Kısaca sitenizi popüler hale getirmek için yaptığınız tüm tanıtım ve reklamların sonucu olarak siteniz üst sıralara yükselmektedir.

Google bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenli artışından ve site hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımların kanalları ve sayısı arttıkça popülarite daha doğal ve sağlam bir yapıya kavuşmaktadır.

Bir sitenin popülaritesi açıldığı andan itibaren dikkate alınarak gelişimi değerlendirilir ve arama motoru sonuçlarına doğrudan yansıtılır.

Seo Nasıl Yapılır ? – Doğallık
Doğallık seo çalışmalarındaki anahtar kelimedir. Google yükseltme mantığı doğal bir popülarite esasına dayanmaktadır. Bu doğal popülarite anlayışı içerisinde yapay durumlar fark edilir ve dikkate alınmazlar. Bu yapay çalışmaların sayıca fazla olması dikkate alınmamasının yanı sıra olumsuz olarak dikkate alınır ve sıralamaya bu olumsu etki yansıtılır.

Doğal popülarite anlayışı içerisinde, yapılan paylaşım ve tüm seo çalışmaları site sahibinin bilgisi dışında yapılan çalışmalar olarak görülmelidir. Bu sayede kullanıcıların siteyi faydalı bularak çeşitli paylaşımlarda bulunduğu izlenimi doğmaktadır.

Sitedeki bir makalenin forumlarda, sosyal medyalarda, imleme sitelerinde gibi seoya katkı sağlayan ortamlarda paylaşılması kullanıcı eliyle yapılıyormuş izlenimi taşımalı ve sitelerin kullanıcıya gerçekten hizmet eden faydalı siteler olduğu olgusu oluşturulmalıdır.

Doğallık algısının temelini oluşturan en önemli özellik çeşitliliktir. Tek elden yürütülen çalışmaların doğal görünmemesinin sebebi budur. Bu sebeple yapılan çalışmaların yapısı, zamanı, uygulama biçimi ve sayısı gibi kriterlerin çeşitlilik arz etmesi sitenin doğal ve kalıcı yükselmesini sağlamaktadır.

Bir önceki yazımız olan Hedef kelime belirleme başlıklı makalemizde google anahtar kelime belirleyici, google anahtar kelime bulmak aracı ve google yapılan aramalar hakkında bilgiler verilmektedir.
 

maksimgrup

0
Yasakli Uye
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
24
Reaction score
0
Seo Bazlı Site Nasıl Oluşur

Stratejimi sıralamak gerekirse ;

Özgün İçerik: Yazıların kopya olmadan bilgilerin derlenerek tamamen sizin hayal gücünüz ile yazılmış olması.
Doğallık: Makalelerinizi yazarken en önemli hususlardan bir tanesi de yazının doğal olmasıdır.Doğallık kısaca özgün içerikle doğru orantılıdır.
Uzmanlık: Yazı yazmak birazda uzmanlık ve bilgi gerektirir. Amatör yazılmış yazılar hem google nezlin de hemde ziyaretçiler nezlin de pek kabul görmez ve size eksi bir değer sağlar.Bunun için yazılarınızı uzman kişilere yazdırmanız sizin için bir artı olacaktır.
Sadelik: Yazılarınızı yalın ve anlaşılır olması hem ziyaretçiler için hemde google açısından önemlidir.Bunun için çok tekrara kaçmadan karmaşık cümlelerden kaçının.
Farklılık: Sizi diğerlerin yazılardan farklı kılan terimler kullanın ve bunu tüm yazılarınızda alışkanlık haline getirin.
Uygun Anahtar Kelimeler: Makalenizin başlığı ve konunuzun içeriği ile ilgili doğru anahtar kelimeleri seçmeniz her zaman sizi bir adım önde tutacaktır.
Backlink Ağı: Baclink kısa tanıtımı ile siteniz için dışarıdan aldığınız bağlantılardır.Bir nevi referans da diyebiliriz.Onun için baclink alımı yaparken dikkatli davranmalısınız.
Sosyal Medya: Günümüzün vazgeçilmezi olan sosyal medya ile sitenizde yazdığınız makaleleri facebook,twitter gibi bir çok platformda paylaşarak insanların bilgilerinize kolayca ulaşmasına ve sitenizin belli bir trafik akışı sağlamasına ve sizi rakiplerinizden bir adım önde tutacaktır.
Yukarı da gördükleriniz benim seo stratejimdir. Sizler de kendinize uygun ve ya yapabileceğiniz seo stratejilerini seçmeniz gerekmektedir. Domain host almak hiçbir zaman yeterli değildir. Kişilere ve sitenize gelen ziyaretçilere uygun içerik ve doğru bilgi vermeniz gerekmektedir. Aksi taktirde siteniz için ne kadar çalışma yaparsanız yapın hiçbir işe yaramaz.
 

Hobi Alemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2012
Mesajlar
0
Reaction score
0
Bilgi vermeniz yeni başlayan arkadaşlar için çok iyi ama
daha önce yazılmış sitelerden kopyala yapıştır tekniğini kullanmayın demeyi unutmuşsunuz

Yazılar kopya sizinde ilginç
 

maksimgrup

0
Yasakli Uye
Katılım
17 Mart 2013
Mesajlar
24
Reaction score
0
Daha önce nerede yazıldı bilmiyorum ama pek forumlarda dolaşmam seo' uzmanı olan Sevgili kardeşim Rahmi Vidinlioğlu hazırlamış olduğu bilgilerden faydalandım yakında görüntülü olarakta eklerim ama görüşüne saygı duyarım kardeşim ;)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst