İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEO’nun Black’i White’ı olmaz Aga!

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
1
Konum
İstanbul
Daha şimdi çıktım webmaster forumlarından, SEO bloglarından. Bugün canım sıkkındı, içimden çalışmak gelmeyince; 2 – 3 saat okudum SEO bilimcilerimizin makalelerini, tartışmalarını. Ortalık kavruluyor Aga! Biri almış vermiş Black Hat SEO’ya; diğeri uydurmuş White Hat SEO diye bir şey. Bu arkadaşlara benden birer White Chocolate Mocha diyorum ve yazıma başlıyorum.

SEO’nun Black’i çıkmış birde ona rakip olarak White’ı çıkmış. Magnum dondurma gibi. Bir de Black’ciler ve White’cılar türemiş ki; o kısım hepten sıyrık. Şimdi soruyorum SEO Nedir? Arama Motoru Optimizasyonu demi? Pekiyi SEO’daki amaç nedir? İşte arama motorlarında web sitemizi anahtar kelimemizde üst sıralara taşımak falan filan. Yani Türkçe’si Google’de sıralamaya girmek için bir yerini yırtmak, elinden geleni ardına koymamak. Amaç bu! Yalansa yalan diyin?

Şimdi durum şu, Black Hat SEO’cular amacına ulaşmış. Peki bu niye White Hat SEO’cuları deli etmiş? Ya da o kendini White Hat SEO’cu diye gösterenler arkadaşlarımız, Black’cilerin sahip oldukları heklinkleri bulsalar kendi sitelerini eklemeyecekler mi? Ayrıca White’cıyım diyorsun, gidip Black Hat SEO Nedir diye makale yazıp oradan 3 – 5 hit almanın peşindesin. Bu ne perhiz ne lahana turşusu?

Kendini White Hat SEO’cu diye gösteren arkadaşlar ise; webmaster forumlarında programla 1000 sosyal imleme, gene benzer programla 1000 web 2.0 backlink, şaşıracaksınız ama yine programla 1000 wiki tanıtımı yaparak SEO’cu olduklarını sanıyorlar. Biraz daha parası olan gene programla Linkwheel sistemlerini alıp, on binlerce backlink ekliyor. İnanmayacaksınız ama hala White Hat SEO’cu olabiliyor. İsme bak ya; White Hat SEO’cu, Aksakallı dede gibi!

SEO’nun Black’i White’ı olmaz Aga! Kendinizi kandırmayın hay beye. SEO = SEO’dur. Google’de 1. olan daha iyidir. İkinci olan daha az iyidir. İlk sayfaya giremeyen iyi değildir. Mantık bu kadar basit, hay beye şöyle yazılar yazmayın “efendim biz emeğimizle, alın terimizle SEO yapıyoruz; adam geliyor bir link çakıyor hepimizi geçiyor” veya şöyle de yazmayın “yıl 2012 Google hala heklink yiyor” Eee napalım yiyorsa, gidip dövelim mi Google’yi? Google onu yeme bunu mu ye diyelim? Eti bırak vejeteryan mı ol diyelim?

Ben de öyle bir yazıyorum ki gören beni heker sanacak. Hiç anlamam aslında, nedense hiç heveste etmedim. Onlara kızmıyorum, sinirlenmiyorum. Ama ben White Hat SEO’cuyum diyip, yukarıda anlattıklarımı yapanlara deli oluyorum. Sonuçta hepimiz Google’nin algoritmasındaki açıklardan yararlanmak için uğraşıyoruz. Bence programla 1000 sosyal imleme yapanla, gidip site hekleyip altına link koyanın kafa yapısı aynıdır. İşte bu yüzden dedim ya SEO’nun Black’i White’ı olmaz Aga!
http://www.webtirgit.com/seonun-blacki-whitei-olmaz-aga/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst