İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEO Trendleri 2012

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Geçtiğimiz yıllarda en büyük Google yenilikleri aşağıdakiler oldu:

• 23 Şubat 2011 de Google spam metinlerle savaşmak için Panda algoritmasını;
  • 24 Nisan 2012 tarihinde kalitesiz bağlantılarla savaşmak için Penguen algoritmasını başlattı.
Bu iki değişiklikler sonrası SEO büyük oranda boyut değiştirdi ve SEO işi ile uğraşan kişilerin de işleri daha fazla detaylı hale geldi, daha zorlaştı diyebiliriz.

Yeni SEO'da başlıca değişiklikler olarak:

Davranışsal faktörler önem kazanmaya başladı. Bu faktörler tüm elemanları etkilemekte ve geniş kapsama sahip olmaktadırlar. Eskiden SEO işi ile uğraşan kişinin amacı siteye ziyaretçi kazandırmaktı, bu olay artık siteye ziyaretçileri kazandırmakla kalmayıp onları sitede daha fazla tutmak olarak değişti. (yapının ve navigasyonun iyileştirilmesi, ilgi çekici içerik ve videoların yerleştirilmesi gibi...)

Geleneksel bağlantı alma olayı hala günceldir (backlink alma), ancak bazı değişiklikler söz konusudur - "Akıllı" bağlantılar. Optimizasyonla uğraşan kişiler artık bağlantıların doğal görünüm kazanmaları konusunda kafa yormaktadırlar. Daha fazla ilgili sitelerden bağlantı almaya ve sosyal medyada aktif olmaya çalışıyorlar.

Anahtar kelimelere dayalı çalışma sistemi out, içeriklerin zenginleştirilmesi ve sayıdan kaliteye geçiş in.

Kullanılabilirlik kavramı - usability - dönüşümleri arttırmak için bir araçtan sitenin arama motorunda üst sıralarda yer almasına neden olan bir araca dönüştü.

Bir diğer arama motoru Yandex'in son yıllardaki değişikliklerine gözümüzün ucu ile bakacak olursak onda da davranışsal faktörler, spam metinlerle savaş, sitelerin kullanılabilirliği gibi faktörlerin son yıllarda önem kazandığını görebiliyoruz.

Tüm gelişmelere genel bir gözle baktığımızda SEO'da pazarlamaya bir yönelim farkedebiliyoruz. Tam olarak e-ticaret anlamında olmasa da çok yaklaşan bir hal aldı "arama motoru ticareti" belki yaklaşan bir terim olabilir.

Gelişmeleri kısaca özetlemeye çalıştım. Konuşulacak konu çok aslına bakılırsa. En önemlisi SEO'ya ayrılan bütçe kat kat arttı sanırım herkes bunun farkında.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
anchor text bitti gibi yani?
ziyaretçiyi sitede daha fazla tutmak için ne yapılabilir?

abelg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
en etkili seo tekniği

en iyi ve etkin seo tekniği nedir ? Bence gov uzantılı sitelerden pr si yüksek olan link almak ,neden derseniz siteniz hızlı ve cabuk indeklenir

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
en iyi ve etkin seo tekniği nedir ? Bence gov uzantılı sitelerden pr si yüksek olan link almak ,neden derseniz siteniz hızlı ve cabuk indeklenir

Ben buna katılmıyorum.
Gov uzantılı bir sitenin size link vermesi zararınıza olabilir.
Content is the king yani içerik kraldır görüşünü benimsiyorum.
Bu nedenle özgün içerik bir kaç tane link ile süslendiği zaman uzun vadede kalıcı sonuçlarla cebinize dolar,euro veya tl olarak dönecektir. :)

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
Ben buna katılmıyorum.
Gov uzantılı bir sitenin size link vermesi zararınıza olabilir.
Content is the king yani içerik kraldır görüşünü benimsiyorum.
Bu nedenle özgün içerik bir kaç tane link ile süslendiği zaman uzun vadede kalıcı sonuçlarla cebinize dolar,euro veya tl olarak dönecektir. :)

adamın dibi !

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Ozgun icerikten daha onemlisi ozgun fikirdir. 3 yasindaki bir cocugu 3 dakika konustursaniz soyledigi icerik ozgun olacaktir ama rakipleriniz karsisinda bes para etmez. Herkes ozgun icerikle cok kolay bicimde gelebilir ama herkes ozgun fikirle gelemez.

Enerjisini yeni bir projede degerlendirmek isteyenlere sunu tavsiye ederim. Guclu oldugunuzu dusundugunuz hangi alan varsa o alanda ozgun bir fikirle is yapin. Mesela eger muhendislik tarafiniz guclu ise ve cok iyi veritabani optimizasyonu yapabiliyorsaniz bu alanda urun cikarin. Mesela milyarlaca iliskisel kaydin oldugu veritabanlari olusuturup en etkin bicimde bunlari kullanima acin. Ya da mesela cok iyi grafikerseniz grafivideo.com diye bir site acin. Her bir katikaturun cizim asamasini time-lapse olarak gosterin. Siz alaninizda en iyi olduktan sonra gerisi kendiliginden gelir. Bu tip ornekler cogaltilabilir ve kisaca guclu olan tarafiniza yoneldiginizde direkt rakiplerinizi gore oyune 1-0 onde baslamis olursunuz. Yavurlarin bir sozu var cok sevdigim, diyorlar ki zayif olan taraflarinizi guclendirmek yerine guclu taraflarinizi guclendirmeye odaklanin. O da bu misal.

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
80 sene önce de söylediğimi yine söylüyorum, en iyi seo kaliteli içeriktir, en kaliteli içerik en iyi seodur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.