İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Server değişkeni

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
İçinden çıkamadım bir türlü.
Bir script var. Kullanıcıya klasör atamak istiyorum ancak server değişkenlerini buna göre düzenlemem gerekiyor. Ama beceremedim.

Mesela aşağıdaki kod şunu veriyor çıktı olarak;
www.websites.com/klasor_adi/

Fakat ben şunu yapmak istiyorum;
www.websitesi.com/klasor_adi/yeni_klasor/

Şu kodların arasına girmem lazım ama nasıl :)

PHP:
	array("admin","21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3",empty($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'])?realpath(dirname(__FILE__).'/..'):$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'],"http://localhost",1,"",7,1),

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Utip

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
realpath(dirname(__FILE__).'/yeni_klasor/..'

diye denersen.. Tam olarak amacını anlayamadım. Şayet her kullanıcı için bir dizin yaratmak niyetindeysen, kullanıcı üye olduğunda dizin yaratman da gerekir.

mkdir("./kullanici_adi/", 0600);

gibi bir dizin yaratman gerekir, 0600 dediğim ftp ile 777 gibi işliyor. Byte olarak tanımlamak zorundasın yani 777 diyeceksen, 0777 demen gerekiyor...

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Eyvallah dediğin şekilde oluyor teşekkürler. Ancak asıl sorun bu değil sanırım.
Ben windows vds kullanıyorum. Ve çeşitli scriptlerde şiddetle "is_writable() [function.is-writable]: open_basedir restriction in effect." hatası alıyorum. Hata aynen şöyle;

Warning: is_writable() [function.is-writable]: open_basedir restriction in effect. File(C:\Windows\Temp) is not within the allowed path(s):

Bunun için bu forumda da konu açtım ancak enterasan bir şekilde cevap alamadım. Oysa ki kime sorsam php biliyor ama yalandan biliyorlar galiba :) Kurduğum 10 scriptin 9 unda bu sorun oluyorsa anlamadım bir şey :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.