İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Session mu? Cookie mi?

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar bir online mafya oyunu hazirliyorum aklima bir şey takıldı sizlerinde yorumunu almak istedim üye girişinde session mu kullanayim size yoksa cookie mi sebebinide belirtirseniz memnun olurum.

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bu tür bir oyunda session kullanman daha iyi olabilir. Karışık kodlar arasında session daha sade diyebilirim.

Ama session ile cookie arasında ahım şahım bir fark yok.

Lansewebtr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
session sunucu tabanlıdır cookie kullanıcı tabanlı. hep session kullanda cookie yi de beni hatırla derse kullan tarayıcıyı açtığında session başlatması için. session tarayıcıyı kapatınca gider çünkü.

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şoyle düşünüyorum session yapacam cookieyi sadece beni hatırla kısmında kullanıcam

garrip

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sistemi session üzerine kurup sadace beni hatırla kısmını cookie ile birlikte yapman daha mantıklı tabii ki . bende her zaman böyle yaparım :)

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende öyle düşünüyorum hem güvenlik açısından session daha iyi bence cookie kullanıcı açısından risk yarata bilir

Kullanici bir int cafede siteye girdiginde o hesabin tehlikeye girme riski çoktur sadece sunucu degil kullanici tarafindanda güvenlik olarak session daha iyi değilmi

garrip

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tabii ki de session daha güvenli Ahmet Akan'ın da dediği gibi cookie kullanıcı tabanlıdır ve riski çoktur...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.