İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

session_start(); komutu ??

kelebeq1_9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hmm peki anladım..bide şimdi veri çekmem gerekiyo fakat veri çekerken tablonun içinde sıralanmasını istiyorum bu formun altında olcak şekilde veriyi kaydettikten sonra en altta tablo içinde listelenicek anlatabildimmi bilmiorm ama veir çekmeyi biliorm ki ztn yazdım ama işin içine tablo girince kafam karıştı ..

E

Erturk

Misafir
Bunun için döngü kullanman gerekiyor. While yada For döngüsü işini görecektir. Ben genelde While kullanıyorum. Kullanım şeklini gösterirsem sanırım kendine göre düzenleyebilirsin.

PHP:
<?php
echo '<table border="1" width="480">'; // Burası döngüye girmeyeceği için en başa yazdık.

$baglan = mysql_query("select * from tabloadi order by id desc");
while($yaz=mysql_fetch_assoc($baglan)) {
echo '<tr><td>'.$yaz['alanadi'].'</td></tr>';
}
echo '</table>'; // Burasıda döngüye sokmadıgımız table kodunun bitişi. Yine döngü içinde değil.

?>

Bu kod ile , <tr><td> ..... </td></tr> alanlarını SQL den aldıgımız veri sayısı kadar tekrarlamış olduk. Bu sayede her satırda farklı bir değer yazdırdık.

kelebeq1_9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hmm peki alanlar çok fazlaysa bu şekilde mi olcak ;
Kod:
<tr><td>sira no</td>
           <td>malzeme adi</td>
		     <td>tasnif</td>
			   <td>grup</td>
			     <td>ozellik</td>
				   <td>aciklama</td>
		   </tr>";

$sira= $satir['SiraNo']."<br>"; 
$malzemeadi=$satir['MalzemeAdi']."<br>";
$tasnif=$satir['Tasnif']."<br>";
$grup=$satir['GrupSiraNo']."<br>";
$ozellik=$satir['Özellikler']."<br>";
$aciklama=$satir['Aciklama']."<br>";
echo "<tr><td>". $sira. "</td></tr>";
sonra böle tek tek yazdrcakmıyım..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.