Siz bir süre dergahta hizmette bulunduğunuzu ve bir takım hediyelere şahit olduğunuzu, ama daha sonra bunlardan mahrum kaldığınızı belirtmiştiniz. O yüzden cevap verebilecek bilginiz vardır diye size bir soru sormak istiyorum. Size göre bu mucizeler bu dönemlerde niye gerçekleşmiyor olabilir?
Hocam mucizeler sadece Peygamberlere verilmistir. Veli yada evliya zatlara gelenlere ise
keramet deriz. yani bu devirde mucize goremezsiniz (Efendimiz sav'e gelen Ay'in ikiye ayrilmasi vs gibi mucizeler).
Ama Allah sevdigi kullarina sekerleme sadedinde birseyler ikram eder, zaten
ke
ra
met kelimesi krm kokunden gelir arapcada ve i
kra
m da ayni koktendir.
Yani simdi ben soyle diyeyim. Benim kaldigim hizmet (abiler) evinde, acaba Allah'in rizasina uygun mu yasiyoruz diye dusundugumuz bir zamanda. Hep kendimizi sorguluyorduk hep Allah'a kendimizi nasil sevdiririz diye onu dusunuyorduk. Ve bir gun bahcemizde temizlik ve duzenleme yaparken bir buyuk saksi harici hepsini evin arkadasina tasidik. sonra ben disari son temizligi yapmaya ciktigimda gordum ki cicekte
Allah yaziyor arapca olarak. Sasirdim arkadaslarimi cagirdim onlar da farkedicek mi diye. hepsi de sasirdilar Allah yaziyordu cok acik bir sekilde. Ve bu bize Allah'tan gelen, ben sizleri seviyorum mesajiydi diye dusunduk.
Bu bir kerametti. Belki icimizden birinin yada cemaat'in kerametiydi bilemiyoruz. Ama gunumuz icinde de gunluk hayatimizda bir cok Allah'tan gelen ikramlar var ama farketmiyoruz. biraz daha dikkatli bakmak lazim. bakipta goremeyen arkadaslar icin STV'nin
besinci boyut dizisi cok faydali olacaktir. Eger o diziyi bir ders gibi oturup anlar ve hayatiniza uygularsaniz sizde hayatinizdaki ikramlari daha rahat gorursunuz.
Ozel bir sorunuz varsa burada yazmak istemzseniz PM atabilisiniz.