İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sigaranın Korkunç Zararlarını Okumalısınız

cinmistik78

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ağustos 2014
Mesajlar
114
Reaction score
0
Sigara, bir maddenin yakıldığı ve ortaya çıkan dumanın, kan dolaşımına tattırılması ve emilmesi için soluduğu bir uygulamadır. En yaygın olarak madde, "sigara" denilen küçük, yuvarlak bir silindir oluşturmak için küçük bir kare pirinç kütüğüne yuvarlanmış olan tütün bitkisinin kurutulmuş yapraklarıdır. Sigaranın zararları hakkında genel bilgilere geçelim o halde. Sigara, başlıca rekreasyonal ilaç kullanımı için bir uygulama yolu olarak uygulanır; çünkü kurutulmuş bitki yapraklarının yanması bu maddeleri buharlaştırır ve akciğerlere gönderir ve burada aktif olarak kan dolaşımına emilir ve vücut dokusuna ulaşır. Sigara içilmesi durumunda bu maddeler aerosol partiküllerinin ve gazların bir karışımında bulunur ve farmakolojik olarak aktif alkaloid nikotini içerir; Buharlaşma ısıtılmış aerosol ve gaz oluşturarak inhalasyona ve aktif maddenin kan dolaşımına emiliminin gerçekleştiği akciğerlere derinden nüfuz etmesine izin verir. Bazı kültürlerde, sigara, ayrıca katılımcıların onu "ruhan aydınlanma" na götürebilecekleri trans benzeri devletlere teşvik edilmesine yardımcı olmak için kullandıkları çeşitli ritüellerin bir parçası olarak gerçekleştirilir.

Sigara içmek genellikle sağlık üzerindeki olumsuz etkilere sahiptir, çünkü duman solunumu doğal olarak solunum gibi çeşitli fizyolojik süreçlere meydan okuyor. Sigara içimiyle ilgili hastalıkların sigara içmeyenlerin karşılaştığı ortalama ölüm hızlarına kıyasla uzun vadeli sigara içicilerin yaklaşık yarısını öldürdüğü gösterilmiştir. 2007 raporunda, her yıl dünyada yaklaşık 4.9 milyon insan sigaranın bir sonucu olarak ölüyor. [1]

Sigara, rekreasyonel ilaç kullanımının en yaygın biçimlerinden biridir. Tütün sigara kullanımı, en popüler form olup, dünyadaki bir milyondan fazla insanın uyguladığı, çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerdedir. [2] Sigara içmek için az kullanılan ilaçlar arasında esrar ve afyon bulunur. Maddelerin bazıları eroin gibi sert uyuşturucu olarak sınıflandırılır, ancak bunların kullanımı genelde ticari olarak bulunmadığından çok sınırlıdır. Sigara öncelikle endüstriyel olarak üretilir ancak aynı zamanda gevşek tütün ve sarma kağıdından elle haddelenebilir. Diğer sigara içicileri arasında borular, purolar, bidis, nargile ve bonglar bulunur.

Sigara, M.Ö. 5000 yıllarına kadar tarihlenebilir ve dünya genelinde birçok farklı kültürde kaydedilmiştir. Erken sigara dini törenleri ile birlikte evrimleşti; Tanrıları arındırma, ritüelleri temizleme ya da şaman ve rahiplerin kehanet veya manevi aydınlanma amacıyla zihinlerini değiştirmelerine izin vermek gibi. Avrupa'yı araştırıp Amerika'nın fethinden sonra sigara içme uygulaması hemen tüm dünyaya yayıldı. Hindistan ve Sahra-altı Afrika gibi bölgelerde mevcut sigara içme uygulamaları (çoğunlukla esrar) ile birleşti. Avrupa'da, daha önce bilinmeyen yeni bir sosyal faaliyet türü ve uyuşturucu madde alımını başlattı. Kısacası sigaranın insan sağlığına zararları say say bitmiyor.

Sigarayı çevreleyen algı zamanla ve bir yerden diğerine değişir: kutsal ve günahkâr, sofistike ve kaba, her derde deva ve ölümcül bir sağlık tehlikesi. 20. yüzyılda özellikle Batı ülkelerinde sigara içilmesi kesinlikle olumsuz bir ışıkla izlendi. Sigara tütününün akciğer kanseri, kalp krizi, KOAH, erektil disfonksiyon ve doğum kusurları gibi birçok hastalığın önde gelen sebepleri arasında olması nedeniyle bu durum ortaya çıkmaktadır. [2] Sigara içmenin sağlık açısından tehlikesi birçok ülkeye tütün ürünlerinde yüksek vergiler getiriyor, kullanımı kısıtlamak için reklam yayınlıyor, kullanımını teşvik eden reklamları sınırlıyor ve sigara içenler için sigarayı bırakanlara yardım ediyor
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst