İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sigarayı bıraktım.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar bugün sigarayı bıraktım.
Sabah bir sigara yaktım.
Duşa girdim ve çıktıktan sonra dişlerimi fırçaladım.
Giyindim. Okula gitmek için dışarı çıktım ve evden ayrıldıktan 20 metre sonra sigarayı evde unuttuğumu fark ettim.

Markete girdim. Bir paket sigara aldım 3 Leva verdim ve çıktım.

Çıktığımda çöp konteynırını karıştıran bir amca gördüm. Yanından geçerken, poşetleri açarak içlerindeki teneke çöpleri aldığını gördüm.

Birşey soracağım. Günlük ne kadar kazanıyorsun dedim?

Adam önce ters ters baktı.

Sanırım sabah sabah başına bela aldın Görkem dedim kendi kendime.

Sonra daha açıklayıcı bir şekilde; "Bu işi yaparak günlük ne kadar kazandığını merak ediyorum açıkçası." dedim.

3-4 Leva dedi.

Sonra biran durdum ve markete geri döndüm.

Bu sigara paketini geri vermek istiyorum dedim.

Adam ters ters baktı bir süre. Sonra kasadan parayı çıkarttı ve sigarayı uzattım. İyi günler dedim çıktım.

Hem marketçi hemde çöplerin içindeki tenekeleri karıştıran adam ne yaptığımı anlamaya çalışırcasına beni izliyorlardı.

Adamın yanına gittim ve cebimden 3 Leva daha çıkartarak;
6 Leva diyerek parayı uzattım. Adam şaşkın şaşkın bana baktı. Ve ne yaptığımı anlamaya çalışırcasına elini uzatarak parayı aldı.
Sonrada arabaya bindim, çalıştırdım ve okula gittim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir insanın 2 gün boyunca zor şartlar altında kendisini geçindirmek için çalıştığı işten kazandığı parayı kendimi zehirlemek için harcadığımı düşündüğümde, önce güldüm, bir süre sonra ise kendimden utandım.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Günde 2 paket sigara içen biriyim. Artık her gün kendimi öldürmek için harcadığım o parayı ya kedimi yada başka insanları mutlu etmek için harcayacağım.

Üstelik halen kendimi öldürmekten vazgeçemeyeceğimi görürsem eğer;
İntihar etmenin daha farklı yollarınında olduğunu anlatacağım kendime=D

Az önce hesapladım.

4800 Leva'ya bir arkadaşımın Racing motorunu sattığını duymuştum.

Belkide biriktireceğim sigara paraları ile 800 gün sonra kendime bir racing motoru alıp kendimi adrenalinle öldürmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum şuanda.

Akciğerlerimi kusmaktan daha zevkli olur düşüncesindeyim.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
inş. daimi olur bu kararın
ben 10 ay içmedim. yine başladım.
35 yaşındayım. 20 senedir içiyorum.
berbat birşey ama onsuz da olmuyor :D

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
öle löp diye bırakıp kendine eziyet etme günde 1 tane azalt bi bakmışsın 1 ay sonra zaten içmiyosun ama madem kararlısın artı rep :D

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
9 yaşımda başladım ve 22 yaşıma girecem, birkaç kez bırakmak istedim ama olmadı en fazla 20 saat içemedim, uykudan top atsan uyanacak birisi değilim ama sigarayı bırakalı tam 20 saat olmuşken öyle bir uykudayken silkinerek kalktım ve 4 tane sigara içtim geri yattım.

Geçen bi öksürdüm bi öksürdüm bi öksürdüm bi öksürdüm ki sormayın, kan geldi ağzımdan.
Ama ölümün onu beşi yok arkadaş, ecel heran basar zile, o basana kadar ben içer içer içer.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
başladın mı sen yine? ne güzel bırakmıştın yahu. belliydi ama 1 puro içsem bişey olur mu ki diye dolanıyodun favorites : )

acaba bir türlü bırakamamak mı yoksa ciddi sayılabilecek bir süre bırakıp sonra tekrar içmeye başlamak mı daha acıklı? neyse iyi yanından bak 10 ay kardasın.

medic senin adına sevindim umarım bu fikrin bir kaç gün içinde ve yokluk çekersen değişmez.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
başladın mı sen yine? ne güzel bırakmıştın yahu. belliydi ama 1 puro içsem bişey olur mu ki diye dolanıyodun favorites : )

acaba bir türlü bırakamamak mı yoksa ciddi sayılabilecek bir süre bırakıp sonra tekrar içmeye başlamak mı daha acıklı? neyse iyi yanından bak 10 ay kardasın.

medic senin adına sevindim umarım bu fikrin bir kaç gün içinde ve yokluk çekersen değişmez.

evet herşey o püro ile başladı zaten:(
2 ay püro içtim. günde 1 taneden birşey olmaz diyerek yeniden kürkçü dükkanına döndük

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben sigarayı bırakıyorum.. 2 hafta içmiyorum.. sonra düşünüyorum.. abi istediğim zaman bırakabiliyorum madem şimdi içiyim istediğimde bırakırım:D yeniden alıp yakıyorum:D

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ters mantık kuruyor olabileceğini hiç düşündün mü firar? belki de sen sadece iki haftalığına bırakabiliyosun sigarayı. yani daha fazla süre için bırakamıyosun?

yahu bırakmışken kurtulun çocuklar. içilecek şey değil. bırakabilen bıraksın. dünyada çok daha güzel şeyler var.

üç sayfa yazarım sigarayı neden bırakmanız gerektiğini. ama önemli olan bırakamıyosanız bunun nedeni. o neden milyarlarca şey olabilir ama bunu birtek siz bilebilirsiniz. çünkü daha önce de yazmıştım öteki threadde bu alışkanlık sadece fiziksel değil. işi zorlaştıran da o zaten.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
ben sigarayı bırakıyorum.. 2 hafta içmiyorum.. sonra düşünüyorum.. abi istediğim zaman bırakabiliyorum madem şimdi içiyim istediğimde bırakırım:D yeniden alıp yakıyorum:D

abi ben bu adamı kovalarım sopayla :D ben neler denedim olmuyor, bırakmıyor peşimi pis sigara ! verdiğim paraya bile acıyorum nerdeyse.. Helal olsun medic, umarım vazgeçmezsin bu fikrinden.

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
4 ay bıraktım sonra dişim agrıyodu bi yaktım geciverdi. sanki eskisinden daha zevkliydi icimi meretin :D
MéDicLiFé inş daimi bırakırsın düşüncelerinden dolayı tebrik ederim seni ama motor alıpta çılgınlık yapma.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yok ya kesin kararlıyım ben.
İnsanlar inanmadı sabah içer mutlaka akşama kadar falan dediler ama akşam olduğunda ağzım mis gibi kokuyordu bir tane bile içmedim.

Ama başım ağrıyor şuanda çok fena. Eğer zorluk çekersem kalkıp şimdi bir kilo patlıcan alacağım ilk açık manavdan ve kızartıp onları yiyeceğim.

İçme yok abi bitirdim bugün sigara olayını.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bende de üşüme ve iştahsızlık oluyor arada bir kaç gün bırakmayı denediğimde. patlıcan o kadar nikotini sağlayacak mı sana bilemiyorum yalnız. bol bol su da iç. destekleyecek ve kolaylaştıracak doğal bir şeyler bulursan bize de haber ver.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bence yak bir sigara yazık işkence etme vücuduna :D 2 gün sonra boşuna acı çekmişim diyeceksin aha söylüyorum. Yalansa favorites ' e sorun. Çağatay bu parçada sigarada kesmez içilir be abi :p

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
bende ne güzel tam 1 sene icmemiştim :( bi sene sonra bitaneden bişi olmaz diye birtane yaktım yakmaz olaydım :mad: gerisi geldi

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nikotin açısından en iyi bildiğim yiyecek patlıcan şuan için. Ama ihtiyacım olacağını sanmıyorum sanırım.
Alışmam gerek ya sonuçta bundan sonraki hayatım bu şekilde olacak.
Bol bol sert kahve içerim bu gecelik.
Sonrasında güzel bir duş alırım yatmadan önce ve 3Y psikolojisine geçerim.
Bu arada 3Y psikolojisini ben buldum=D
Açılımı Yatak, Yorgan, Yastık =D

Öyle yani ya...

Kısacası mutluyum. Zaten ben inatçı biriyimdir.
İsteyip yapamadığım hiç bir şey olmadı şimdiye kadar şükürler olsun ki:)

Harbiden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben 14 yasimda baslamistim, su anda 27 yasindayim. 2.5 sene oldu sigarayi biraktiğim sigara icen herkese birakmasini siddetle tavsiye ediyorum. İrade meselesi bu, iradesine sahip olabilen herkes bu sigarayi birakir.

local

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2 ay önce falan bırakma egilimine girdim mereti 2 hafta papatya cayi yesilcaylar falan iyi gidiyordu baya bir balgam attım canım cektigi zamanlar zaferercan.com a giriyordum bagımlılıkla ilgili makalelere göz gezdiriyordum icgüdüyü baya bir torpülüyordu. ama yılbaşı falan bir puro iki puro (hem puro sagliga yararlidir bi şey olmaz puro dan doktorlar bile söyluyor haftada 2-3 kez :D)derken tekrar sigaraya dönüştü...velhasıl nescafe kahve türü içeçeklerden uzak durmak gerek azaltma ya da puro olayına hiç girmemek daha etkili olabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.