İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Şirinevlerde bina çöktü...

pigeon

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Şubat 2005
Mesajlar
2,873
Reaction score
12
Konum
Ankara
Şirinevler Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta bulunan ve 8 katlı olduğu bildirilen bir bina, saat 18.00 sıralarında çöktü. İstanbul Valisi Güler, binanın çökmeden yarım saat önce gelen sesler üzerine büyük ölçüde boşaltıldığını, ani bir çökmenin olmadığını açıkladı. Güler, eşyalarını almak için binaya giren bazı vatandaşların enkaz altında kaldığını söyledi. Binanın yanında bir temel kazıldığı, çökmenin bu nedenle olduğu sanılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, binada iki kişinin olabileceğini söyledi.

Olay yerine 15 itfaiye ekibi ile çok sayıda ambulansın sevkedildiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin çöken binanın enkazı altında kalanlar olduğunu duyurmasının ardından, Sivil Savunma ekipleri ve yakındaki AKUT elemanları bölgeye hareket etti.
İtfaiye ekipleri sivil savunma ekiplerinde de yardım istedi. Enkaz altından sesler geldiği belirtiliyor. Bu arada çöken binanın çevresindeki binalar da boşaltıldı.
Binanın çevresinde, içeride yakınları olan vatandaşlar toplanmış durumda. Panik halindeki vatandaşların bilinçsiz olarak kurtarma çalışmalarına katıldığı, bunun da görevlilerin işini oldukça zorlaştırdığı ifade ediliyor.
CNNTURK televizyonu'na konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, binanın çökme nedeninin yanındaki temel kazısından kaynaklandığının sanıldığını, çökmeden yarım saat önce binadan bazı çatırdamalar geldiğini, bunun üzerine binanın büyük ölçüde boşaltıldığını, bazı kişilerin eşyalarını almak için binaya girdiğini ve bu sırada binanın çöktüğünü, ani bir çökmenin olmadığını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, olay yerine gitti.
Şirinevler, İstanbul’un günün her saatinde yoğun semtlerinden biri. 17 Ağustos depreminde bölgedeki hasarlı bina sayısı da oldukça yüksekti.

YAN TARAFTAKİ BİNA NEDEN OLDU

Bahçelievler’de 6 katlı binanın çökmesine, yan tarafında bulunan inşaatın neden olduğu ileri sürüldü.
Binanın enkazında kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Mahmutbey Yolu 7. Sokak’taki binanın çökmesinin ardından olay yerine ulaşan itfaiye, sivil savunma, belediye ekipleri, enkazda kurtarma çalışmalarına başladı.
Kurtarma ekipleri, olay yerinde biriken kalabalık nedeniyle çalışmaların aksaması üzerine, çevik kuvvet ekibi istedi.
Bu arada, olay yerine Kocasinan itfaiye grubunun yanı sıra Bağcılar, Bakırköy, Avcılar, Gaziosmanpaşa itfaiyeleri de çağrıldı.
Olay yerinde bulunan 9 ambulansın yanı sıra, binanın enkazının bulunduğu alana takviye sağlık ekipleri istendi.
Öte yandan, çöken binanın bulunduğu Mahmutbey Caddesi, polis ekiplerince bariyerler konularak trafiğe kapatıldı.
12 daire bulunduğu belirtilen binanın çökmesine, yan tarafında bulunan
inşaatın neden olduğu ileri sürüldü.

http://www.milliyet.com.tr/2007/04/26/son/sontur54.asp
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
ülkenin bu haline o kadar çok acıyorumki anlatamam...yetkililerin çürük binalarda insanların yaşamasına izin verdiklerinemi yoksa çürük olduğunu bile bile hala o binalarda oturan insanlaramı suç bulmalı hala anlamış değilim. Mahmutbey'de yaşanan bu olayın detaylarını bilmiyorum ancak hergün gördüğüm ve 15-20 demir parçasıyla destekli bir şekilde ayakta duran en az 30 bina biliyorum. Ne diyim !...Bile bile lades olanlara gemiş olsun :(
 

ramazan

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
553
Reaction score
0
Konum
eski$ehir
Az önce NTV'de izledim olayın gerçekleştiği yeri.
Polis halen etrafı ablukaya almış değil isteyen atlıyor enkazın üzerine ben de yardım edicem vs. diye fakat bu sefer de gerçek çalışanların çalışmalarını engelliyorlar vs.
enkazda 1 kişinin sesinin duyulmuş olabileceğini açıkladı bir yetkili..
 

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
898
Reaction score
15
şuan bulunduğum yerin arka sokağı. manzara çok kötü herkes bi panik korku içinde :( görüntü bile insanın içini parçalayacak cinsten. umarım enkaz altında tahmin edildiği gibi kimse yoktur varsa da kötü bişey olmaması temennisiyle. ALLAH yardımcıları olsun..
 

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
1,445
Reaction score
0
Konum
CTRL + W
Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum
 

hoze

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
47
Reaction score
0
Konum
ist
Bu olayları daha çok yaşarız
Bu binaların yapılmasına müsade edenler var olduğu sürece
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst