İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

şirket kurmak

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kapsamlı büyük bir şirket ve sermaye şirketi kurmak istiyorsanız, anonim şirket tavsiye edilebilir; yok eğer yerel planda kalacak bir şirket ve daha kısa sürede, şahıs şirketi kurmak isterseniz adi şirketi tavsiye edebilirim. Şirket açmanın usulü seçeceğiniz şirket türüne göre değişmektedir.

1. Sermaye Şirketleri (ortakları sınırlı sorumlu olan şirketler, sermaye payları bölünmüş komandit şirket, anonim ve limited şirket) Bu tür şirketlerde sermaye ön plandadır.
2. Şahıs Şirketleri (ortakları sınırsız sorumlu olan şirketler: adi, kollektif, adi komandit şirketler). Bu tür şirketlerin kuruluş ve devamı için ortakların birbirini iyi tanımaları ve güvenmeleri gereklidir.

1.Limited Şirket kurulumu, şirket kurulumu için gerekli evraklar hazır ise, ortalama bir hafta sürüyor.

2.Şirketinizin muhasebesinin tutulması için, muhasebeciye aylık 150 ytl ile 300 ytl civarında bir ödeme yapılıyor.

3.Şirket kurulumu ilk aşamada ortalama 1500 ytl civarında maloluyor.

4.Muhasebecinizin güvenilir olmasına özen gösteriniz.Çalışma ruhsatının, muhasebecinize ait olduğundan emin olunuz, başka bir muhasebecinin adına iş yapıyor olabilir.

5.Şirket Kurmak istiyorsanız en iyisi, bir muhasebeci ile görüşmeniz. Muhasebeci, şirketinizi sizin adınıza kuracak ve yapmanız gerekenler konusunda size bilgi verecektir

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar kirasi 250 ytl olan bir yer için yapılan hesap sonucunda her ay düzenli olarak buna kira artı bağkur dahil 700-800 YTL masraf çıkıyor 3 ayda bir alınan stopaj aylara bolunerek dağıtılmıştır.
artı 3 ayda bir gelirin en az yuzde 15 i vergi olarak odeyeceksiniz.

bu bilgiler mali musavire sorulmuştur.

simdi arkadaslar web sitelerimizden elde ettigimiz reklamlara fatura kesersek, atiyorum adsense disindaki kazanc ortakliklarina bu faturalari kazanc olarak gosterebiliyormuyuz.?

yani kisaca reklam gelirleri kazanc olarak gosterilebiliyormu?

rosende

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
eger karsı taraf sana fatura keserse hersey {sirketin calısma bunyesındekı hersey{ giderdir gösterebilirsin... ve sana tavsıyem kıranı dusuk goster boylece stopajın kuculsun...

Bağkur ıcınde bır ıp ucu sana kendını baska bıryerde calısıyor goster patron sıgortalı olunca her 3 ayda 1 300 YTL ve fatura kesmes ızen 14,5 YTL vergi odersın hepsı bu fatura kestıkce hesabını sen yap %18....

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bağkur ıcınde bır ıp ucu sana kendını baska bıryerde calısıyor goster patron sıgortalı olunca her 3 ayda 1 300 YTL ve fatura kesmes ızen 14,5 YTL vergi odersın hepsı bu fatura kestıkce hesabını sen yap %18....

burasi tam anlasilmadi bence aciklarmisin?

ayrica kirayı dusuk goster demişsin tamam da her ay kirayı gider olarak gosterip odeyecegin vergiden o nebze kurtuluyorsun, o nedenle kanımca kiranın düşük gösterilmesi mantıklı gelmiyor

Sport

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
burasi tam anlasilmadi bence aciklarmisin?

ayrica kirayı dusuk goster demişsin tamam da her ay kirayı gider olarak gosterip odeyecegin vergiden o nebze kurtuluyorsun, o nedenle kanımca kiranın düşük gösterilmesi mantıklı gelmiyor

stopaj denen bir vergi var. stopaj, ödediğin kira meblağı üzerinden hesaplanıp, senin cebinden çıkıyor. bu nedenle az göster demiş.

rosende

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bır ısyerı sahıbı baska bıryerde sıgortalı olarak calısıyorsa bagkurdan muaftır.Egerkı LTD acıyorsan sırket mudurude baska yerde calısıyor gosterılmelıdır.Kıra kontratınıda 100 YTL den falan yap boylece stopaj vergısındende kurtulacaksın...

AlwaysFc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yanı sonuc ıtıbarı ıle bunları yaparsak atlık sabıt gıderımız ne olur kabaca
kırayı az gosterdık+kendımızıde baska yerde sıgortalı gosterdık

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Başka yerde sigortalı göstermek ne demek arkadaşlar, bağkur ssk farketmez, bir yere mutlaka prim ödemek zorundasınız. Sizin için bunu ödemeye gönüllü bir şirket sahibi mi var bilemiyorum ama başka şirkette çalışıyor göstermeniz hiçbir işinize yaramaz. SSK da sigortalı olmak bedava değil zira.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ben bağkurluyum. her ay 200 ytl ödüyorum. firma sahibiyim. bu işlere girmeden 6 kez düşünmeniz lazım. Çok zor işler. dışarıdan göründüğü gibi değil yani
200 kira 100 şu 200 bu diye hesap yapılmaz bu işlerde

rosende

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
arkadaslar ıyıbır muhasebecı ıle calısın sıze tavsıyem bızde ısyerı ısletıyoruz merak etmeyın kımse sızın yerınıze sıgorta odemez ama 200 yerıne yada296 YTL sıgorta yerıne 50 YTL odemek var...Bız artık bu işin kaşarı olduk öyle diyelim...Bu yüzden bilmeden hemen şu boyle bu boyle yazmayalım lutfen... 8senelık bır tıcaret hayatım var...Ve arkadasım AlwaysFc tıcaret cok guzeldır kesınlıkle atıl korkma mıleltın lafınada bakma ben 4 sene baskasının yanında calıstım sımdı o yıllarıma acıyorum ınankı...

Giderlerin soyle olur 3 ayda bir fatura kesmez ısen 14,5YTL kesersen %18 den hesapla ki fatura kes bencede.....Şirket acacaksan sermayenı 50,000YTL uzerınden Şirketin sermeyesi her biri 100,00 (yüz) YTL değerinde 500 (Yüz) hisseye ayrılmış 50.000,00 (Ellibin) YTL olup, bunun;
a) 250 paya karşılık 25.000,00 (Yirmibeşbin) YTL’sı ortal 1
b) 250 paya karşılık 25.000,00 (yirmibeşbin) YTL’sı ortak2 şeklinde ayarla...

ılk acılısta ıyı bır muhaesebcı bulursan 2-3bin YTL gıdecek noter sicil oda vs....

sigorta konusunda fazla yazamıyorum dedıgım gıbı ıyıbırmuhasebecı ıle gorus....

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
200 yerine nasıl 50 ytl bağkur ödüyorsunuz merak ettim?
sigorta ödemeleri standarttır

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ticaret güzeldir tabii, eğer ticaret hayatının 8. senesinde 296 yerine 50 ytl vergi ödersin diye yeni başlayanlara öğüt vermezsen güzeldir.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar şu var diyelim ki kira 300 ytl bunun 3 ayda yuzde 20si her ay için artı kdv si de odeniyor 180 ytl arti kdv dir.

100 gosterirsen gider olarak da -200 luk bir rakami gosteremeyceksin cok ince hesaplar var nerdeyse pek bir karin olmuyor yani ama kira ucreti 500 ve uzerinde ise anlamli oluyor

sonuc olarak gelir-gider yani net karin uzerinden vergi odersin ki benim hesaplama gore hersey gosterilmeden arada bir fatura keserek paso zarar durumunda olunacak gibim bir durum var

ama zarar etmek de iyi birsey degil
gelir giderden az biraz yuksek olmasi her zaman icin iyidir

Hostmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eğer şahıs firması kurulacaksa, ayrıca bir ofis açmanıza gerek yok. evinizi ofis olarak gösterebilirsiniz, evi kontrole geldiklerinde "bakın bu bilgisayar. benim işimde bilgisayar, dolayısıyla bende bununla tüm işlerimi yapıyorum" gibi abuk subuk bir tanımlama yaptıktan sonra problem kalmıyor. :)

Şahıs firmalarında ne gibi masraflar var?

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kira filan gider olarak gosterilemez diye birsey de duydum bu arada bilen varmi aranizda kesin olarak?

ayrica neleri gider olarak gosterebiliyoruz internette nedense bulamadim birşeyler

rosende

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
kıra gıderdır ,sırket adına kesılen faturalar gıderdır..Mesala kıyafet alırsın personele kıyafet alımı dersen,gıda alısverısı yaparsın sırkete alısverıs dersın bu tarz...

AlwaysFc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yaa sonuc ıtıbarı ıle baslangıc ve daha sonrasındakı sabıt malıyetler ne kadar tutar

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tamam da kiraya fatura kesilmiyor ki, dukkan sahibi fatura kesmiyor bize neticede, sadece elimizde banka dekontu oluyor

banka dekontu gecerli oluyormu?

rosende

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sırket acrken bır sozlesme yapacaksınız orada kıra bedelı belırtılır...Sırket acarken LTD acacaksanız kı tavsıyem bu yondedır 50.000YTl sırket sermayesı gosterın ortalama 2-3bin YTL gider... ruhsatı 4-5ay sonra alın onada 1.5 000 YTL gıder...

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok enteresan. Enteresan olan bürokratik işlemlere falan şaşırmam bilmem ne değil. Kamu işçisiydi babam ve her ay şirketi falan olmamasına rağmen maaşın yarısını devlete veriyordu. Bordrolarda bakıyordum bunlar ne diye.

Bi gün oturup hesapladım, aldığı tazminat o gün itibariyle hesap yapılırsa verdiği yıllarca süren bu yarım maaş vergi ya da sigorta falan fistan toplamının 15 te biri falan oluyordu. Bir kezde 12 milyarlık bir ameliyat oldu hadi 14'te biri olsun.

Yani diyceğim o ki kamuda çalışsanızda devlete bu parayı veriyorsunuz zaten. Osmanlıdan hatta selçukludan beri bu işler böyle yürüyor. Evet tarih dersinde vergileri falan bile görüyoruz.

Yapabiliyorsanız şirket açın daha çok kazanma şansınız varsa değerlendirin.

Ama daha enteresanı onlarca LTD falan görüyorum. Demek ki onlarda bir çırpıda 50 000 ytl para gösterebilen adamlar. Hakikaten tebrikler etmek gerek. Benim öle paralarım hiç olmadı. Nasıl yapıyorlar bu kadar parayı hayret vallahi. Bir de o kadar vergi falan bilmem ne bakkalıda ödüyor demek ki. Ulen hakkaten fakir gençmişim yaw :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5