İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

şirket kurmak

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
50.000 ytl sermayeli sirketin kasasında 50.000 ytl var demek değildir webyazilim, kağıt üstünde öyle :p

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
onun bellı bır yuzdesını tıucaret odasına yatırıyorsun sanırım
valla 750 ytl'yi bastır açarsın öyle bir sirket problem değil, asağı yukarı öyle bir sey. açması kolay, fakat kapatması çok zordur limited sirketi. tasfiye süreci için de masrafa girmek zorunda kalırsınız vs.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şahıs işletmesi açın arkadaşlar serbest meslek erbabı olararak,
ben şu sıralar oyle bir işletme açmak üzereyim

muhasebeciye yaptigim işi anlattim kafası karıştı, dedim ki yazılım yapıp satarım artı internet yazılımları yaparım satarım yada biri gelir birşey yazdırır (script) fatura keserim artı kendi web sitelerime reklam alirim onun da faturasını keserim, malum bazi yerler odeme yaparken fatura istiyorlar degilmi?

şahıs işletmesi kira filan giderleri dışında kurulum için 150 ytl alıyorlar

1 aylık kira ve 210 bağkur dersek artı ortalama 200 de üstüne ekle işte sana gider 1 aylık

onun dışında araban varsa benzini bile gider gosteriyorsun
1 kişilik yemek ücreti, aldığın işinle ilgili herşey giderdir, kiranın da brütü giderdir

Ugur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şahıs firmalarında ne gibi masraflar var?

Yaklaşık 400 ile 500 Arası Hatta dahada ucuza düşürebilirsin sermayiye az göstererek.

Arkadaşlar bişey merak ediyorum, Şirket Açmak için Bağkur zorunlu diyorsunuz şimdi bizim o şirketimiz var ordan bağkur ödüyoruz buna göre b şirketinide açabilir ve bağkurla bir işimiz olmaz değil mi :S

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu arada ben de zamanında bu isi arastırmıstım. eğer domain ve hostingi kredi kartı ile öderseniz masraf gösterirsiniz. (firma türkiye'de olmasa bile). muhasebecim beni yamultuyorsa bilemem tabi :D

Arkadaşlar bişey merak ediyorum, Şirket Açmak için Bağkur zorunlu diyorsunuz şimdi bizim o şirketimiz var ordan bağkur ödüyoruz buna göre b şirketinide açabilir ve bağkurla bir işimiz olmaz değil mi :S
ltd açacaksanız eğer en az 2 ortak olmak zorunda. eğer 1 kisinin bağkuru varsa, diğerinin yoksa, diğerinin bağkuru otomatikman baslar. zaten bağkur'u yük olarak değil bir yatırım görün bence.

Priapos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bu arada ben de zamanında bu isi arastırmıstım. eğer domain ve hostingi kredi kartı ile öderseniz masraf gösterirsiniz. (firma türkiye'de olmasa bile). muhasebecim beni yamultuyorsa bilemem tabi :D

ltd açacaksanız eğer en az 2 ortak olmak zorunda. eğer 1 kisinin bağkuru varsa, diğerinin yoksa, diğerinin bağkuru otomatikman baslar. zaten bağkur'u yük olarak değil bir yatırım görün bence.

Bencede....
İleride İşinizi Görür.. Ayrıca Sağlık Olarak Güvende Olursunuz ..
Ancak Giderleri Karşılayabiliyorsanız girin derim.
Şahıs Firması iyi. LTd ye gerek yok.. Çok Gideri oluyo.

Teqin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yaklaşık 400 ile 500 Arası Hatta dahada ucuza düşürebilirsin sermayiye az göstererek.

Yok Olmaz Tek Bi Defa Bagkura Uye OluyorSun Ve Oduyorsun. :)

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fatura aldiginiz ve turkiyede gecerli olan herşey gider gosterilebiliyor tabi işlen ilgili olacak, hosting meselesinde sanirim yurtdışındakiler olmuyor diye biliyorum

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla bayağı bir işler var 1-2 haftadır uğraşıyorum resmen
muhasebeci nasıl defter tutması konusunda sorunlar yaşadı kendi çapında
bir serbest meslek defteri tutacam diyor birde işletme defteri oda işlteme defteri ticari kazançlar yani internetten alınan reklamlar için misal
serbest meslek makbuzu da ürettigim programlar yada internet uygulamaları için

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
en sonda açtım arkadaşlar
fakat sunu diyeyim bazı ongorulmedik masraflar ile hesap ettiginizin en az 2 katına mal oluyor hersey

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
haklısınız. evdeki hesap çarşıya uymuyor hep :/ ama sizin için hayırlı olsun. allah hayırlı kazanclar getirsin. ne kadar ve nereye ne tür masraflar yaptınız anlatabilirseniz diğer arkadaslar icin de iyi olabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5