İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Site Acmaktan Sogudum.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ya yeni bir web sitesi actım ne sitesi acarsam acayım sandbox giriyor ya ne sapm nede popiler kelimede cıkmak için seso yaptım normal içeirk.

Hele su yaptıgım son yaptıgım site içierik güzel saglam içierik site acılalı daha 1 ay olmadı bugun 15 gün sayılır son 4 gündür hit 60-100-210-450-117-50-16 tüştü yani kesin sandbox girdi anlam veremedim artık google her siteyi alıyor anlam vermedim

ya o kadar zamanla ugraşıp yaptıgım sitenin suan sandbox girmesi beni üzdü iyice sogudum bu web sitelerinden yaa

welldone

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu genel bişey galiba. bendede var günlük 1k alan sitem şu anda 200 lerde geziyor. belkide ziyaretçiler azalmıştır

MaxiServer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni açılan sitelerin çogu sandbox a giriyor diye biliyorum.
Eger dediğiniz gibi sitenizde google in sevmediği şeyler yok ise yakında hak ettiği yere gelicektir diye düşünüyorum.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ya + aramalrdan düştüm bu seferde sadece image.google.com yanai resims ayfalarından geliyor diger sandboxta olan siteme baktım oda sırf resim bölümündne gelmiş hit anlamadım gitti

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
"hagia sophia" kelimesinde 15. sıradan 850. sıraya gönderdi bende yönlendirdim sedoya

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
sabredin bence google da pes etmenizi istiyor, yıpratıyor siteleri.

winsock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
afedersiniz ama bu sandbox dediginiz sey nedir :) MSN de birkac kisi yazmistan sandboxa düstüm vs

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
aslında google ın her engeline sondbox dendiği için okadar önemli değil aramlardan düştüğünde veya hitlerin azaldğında sandbox de geç:D

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bence sandbox değil yeni açılan sitelere google bir süre şans tanıyor daha sonra hak ettiğin yere geri dönüyorsun aynı şekilde siteye devam et yine hitler geri gelecektir.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Ya yeni bir web sitesi actım ne sitesi acarsam acayım sandbox giriyor ya ne sapm nede popiler kelimede cıkmak için seso yaptım normal içeirk.

Hele su yaptıgım son yaptıgım site içierik güzel saglam içierik site acılalı daha 1 ay olmadı bugun 15 gün sayılır son 4 gündür hit 60-100-210-450-117-50-16 tüştü yani kesin sandbox girdi anlam veremedim artık google her siteyi alıyor anlam vermedim

ya o kadar zamanla ugraşıp yaptıgım sitenin suan sandbox girmesi beni üzdü iyice sogudum bu web sitelerinden yaa

daha 1 ay olmadan bir sitenin hitlerinin 300-500 lere çıkmasında anormallik var.
siz birşeylerde hata yapıyorsunuz sanıyorum.
bu sürede google bu hitleri yollamaz, yollarsa da sonuç bellidir zaten.
siz linkliyorsanız yeni siteyi de bu kadar hit geliyorsa sonuç yine normal.

site açılsın, bir yerden link verin indexlensin, 2. ayda link sayısını 3-4 yapın, 3-4 ay geçsin sonra bu hitler gelmeye başlasın. sabırlı olup, pişmesini beklemek gerek. sağlıklı bir site için sıralamada teker teker yükseldiğinizi görmeniz, izlemeniz gerek.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bir ay olmadan sitenin hitinin 500 olmasında anormallik mi var? eğer içeriğini düzgün girersen 40 katını da yollar.

ManuaL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
eski domainlerin bir esprisi oluşmaya başladı :) bence iyiye işaret. google'dan ban yiyen farklı bir domain ile yine aynı yere gelebilecek kadar spam vs. kasamıyor.. google webmasterlara sabretmeyi öğretiyor bi yerde:)

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
herkes yanlıs biliyor. her türlü iddiaya girerim, google yeni domainlere karsı bir filtre uygulamıyor. herkes kendi basarısızlığının altında yatan nedenin sandbox olduğunu iddia ediyor. gidip oradan buradan kopyala yapıstır yaparak site açıyorsunuz, ondan sonra 5 ayda bir güncelliyorsunuz, sonra google kaka oluyor. yok efendim öyle kolay lokma; eğer sitenizi bebek gibi beslerseniz hiç bir sey olmaz.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
bir ay olmadan sitenin hitinin 500 olmasında anormallik mi var? eğer içeriğini düzgün girersen 40 katını da yollar.

evet anormallik var. sonuçları bunlardır. makul konuşalım biraz 1 ay olmadan googledan 20 k hit alan bir site gördün mü?
sağlıklı gelişim bellidir. hangi kelimede gidiyorsanız indexlendiğinizde misal 40. sırada çıkmaya başlarsınız. gün geçtikçe sıralama yükselir. o sıralamada o hitleri alamazsınız. alt sayfalarınız da aranan kelimelerde aynı şekilde alt sıralarda çıkar oraya da o kadar hit gelmez.
arkadaşların yazdığı yeni sitelere kıyak olayı sağlıksızlığın göstergesidir ki geri iade eder yerinizi karşılığıyla.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pigeon, 1 ayda siteleri 25.000 tekile (arama motoru kaynaklı) getirip satıyorum. benim isim bu. sitelere de hiç bir sey olmuyor. ilk ay 1 yere ekleyecekmissin de, sonraki ay 3-4 yere, ondan sonra ... olmaz bu isler böyle.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
herkes yanlıs biliyor. her türlü iddiaya girerim, google yeni domainlere karsı bir filtre uygulamıyor. herkes kendi basarısızlığının altında yatan nedenin sandbox olduğunu iddia ediyor. gidip oradan buradan kopyala yapıstır yaparak site açıyorsunuz, ondan sonra 5 ayda bir güncelliyorsunuz, sonra google kaka oluyor. yok efendim öyle kolay lokma; eğer sitenizi bebek gibi beslerseniz hiç bir sey olmaz.

bebeği falan bırak dediğim gibi makul konuşalım.
sen yanlış biliyor olabilir misin? bu işleri biliyor olduğunu düşünerek:
sen yeni açtığın siteye 30 tane link birden verince ne oluyor?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.