İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Site içeriklerinin diğer siteler tarafından kullanılmaması için

varyemez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Merhaba arkadaşlar,

Bu konu belki bir çok defa forumda geçmiştir ama ben bulamadığım için buraya açmaya karar verdim. Web sitelerimdeki resim ve oyunların başka siteler tarafından çalınıp kullanılmaması için htaacces de ne yapmam gerekiyor?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
galiba buna hotlink koruması diyorlardı.
Ayrıca bu çekilen resimler için istediğiniz görüntülerin çıkmasını sağlayabiliyorsunuz. Mesela resim için de "bu resim www.site.com'dan çalınmıştır" yazan bir ibare getirebilirsiniz...

X

Xman

Misafir
Hosting firmanıza iletin yardımcı olurlar, işlem panelden yapılıyor ama siz yapamıyabilirsiniz.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
ilginize teşekkürler, peki bu işlemi nasıl yapabilirim?

Kod:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
[B]RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?[COLOR="Red"]adresin.com[/COLOR] [NC][/B]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ [COLOR="SeaGreen"]www.adresin.com/resim.jpg [/COLOR][NC,R,L]
kırmızı yere resmin yayınlanmasına izin verdiğin site adresini
yeşil yerede izinsiz resim çekenlerde yayınlanacak olan resim adresini gireceksin. bold kısmı çoklayarak birden fazla izinli domain belirtebilirsin.

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kod:
RewriteEngine on
[B]RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?[COLOR="Red"]adresin.com[/COLOR] [NC][/B]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ [COLOR="SeaGreen"]www.adresin.com/resim.jpg [/COLOR][NC,R,L]
yeşil yerede izinsiz resim çekenlerde yayınlanacak olan resim adresini gireceksin. bold kısmı çoklayarak birden fazla izinli domain belirtebilirsin.

güzelmiş teşekkürler ;)

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sadece kendi hostumuzdaki resimler için geçerli sanırım ? (mantıken :D)

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ben başka bir olaya daha denk geldim birkaç sefer. Resimi farklı kaydet diyince html dosyası olarak kaydetme çıkıyordu. Yani bilgisayarına kaydedince resim.html olarak kayıt oluyordu. Ama uzantısını jpg/gif vs. yaparak açabiliyordum. Browser hatasımı, yoksa resim korumasımı anlayamadım.

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben başka bir olaya daha denk geldim birkaç sefer. Resimi farklı kaydet diyince html dosyası olarak kaydetme çıkıyordu. Yani bilgisayarına kaydedince resim.html olarak kayıt oluyordu. Ama uzantısını jpg/gif vs. yaparak açabiliyordum. Browser hatasımı, yoksa resim korumasımı anlayamadım.

bende buna denk geldim bu şekilde çalmak isteyenleride biraz engeller tabi mantık yürütemeyenleri :)

bi kaç kezde bi resimi kaydetmek istediğimde başka resim kaydediliyordu bunu bilen varmı ?

varyemez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Hosting firmanıza iletin yardımcı olurlar, işlem panelden yapılıyor ama siz yapamıyabilirsiniz.

hosting kullanmıyorum server bana ait zaten.

Kod:
RewriteEngine on

Çok teşekkür ederim ;)

varyemez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Son bir soru

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?adresin.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ www.adresin.com/resim.jpg [NC,R,L]

bu kodlar google images açısından soruna neden olur mu? Yani google imagesin index almasını engeller mi?

varyemez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Farklı bir kod buldum bunda resimde görüntülenebiliyor. Hotlink.gif isiminde bir resim oluşturun küçük boyutlu ana dizine atın o kadar..

PHP:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(.+\.)?siteadi\.com/ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !google. [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !search?q=cache [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/hotlink.gif$
RewriteRule .(gif|jpg|png)$ /hotlink.gif [NC,L]

Son olarak bir karmaşık sorum daha var. Google imagesten kullanıcının biri benim siteme ait bir resimi buluyor fakat benim amacım o resimin bulunduğu sayfayı tamamen görmesini istiyorum. Yani google images özelliğindeki küçük resime tıklayınca açılan sayfada sadece resim oluyor ama o resimi eklediğim ve reklamlarımın olduğu kısım görünmüyor doğal olarak buna nasıl bir çözüm getirebilirim?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.