İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitede Sorun! Site heklenmiş mi?

mrescalips

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar 15klık siteme bugün baktığımda siteye ulaşamıyordum. direct admine girmeye çalıştım yanlış kullanıcı dedi girmedi. Hostçuma mail attım.

Cevapta "siteniz saldırı alıyo sunucuyu çökertti bizde kapattık denildi. açıkları kontrol edin dediler.

188.32.**.21/server-statusta alt alta 550 kere sizin site yazmış bu apacheyi çökertiyo dediler.

sitenin hiti var die beni sallıyolar mı yoksa gerçekten bi saldırımı oldu şimdi düzeldi ama yine bozulcak diye korkuyom.

tüm izinlere baktım hepsi normal bi açık yok gibi wordpressin son versiyonu yardım pls..

KaLpSiZ_

0
Yasakli Uye
Reaction score
1
wordpress bi siteye opt. yapılmadığı takdirde hiti yükseldikçe cpu ve bw oranıda yükselir bu gibi durumlarda yer sağlayıcı firmalar saldırı olarak algılayabilir, yada algılamak ister veya yazılımsal kaynaklı optimize problemini öngörerek hizmeti kısıtlayabilirler. Bu konuda haklılar, çünkü siz bi sunucuda barınıyosunuz ve o sunucu içerisinde onlarca belki yüzlerce daha site barınıyor bu sitelerede zarar vermeye hakkınız yok.
Apache server down problemi varsa muhtemelen sitenizin ana ip adresine saldırı geliyodur veya optimizasyon hafifletme çalışması yapılmamışsa, bulunduğunuz sunucunun apache serveri sitenizi kaldırmıyordur.

mrescalips

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
wordpress optimize nasıl yapacam arkadaşım? eklenti falan mı kurmam gerekli?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.