Bence olası nedenler: Site konusu ve çıkan reklamlar uyumsuz olabilir.Yerleşim kötüdür .
Bir de ziyaretçilere doyurucu içerik sunulursa tıklanmama olasılığı varmış.Yani sitede kısmi bilgileri bulacak merak edip konu ile alakalı reklamdan devam edecek .
Bazı konularda tıklama oranı çok düşük oluyor.Örneğin benim burslarla ilgili bir sitem vardı zamanında.Günde 3-4 k hit alıyordu. Reklamlara 5-6 tıklama oluyordu.
Sağlıkla ilgili bir sitem vardı.Günde 200-300 hit alıyordu.Reklamlara günde 20-30 kere tıklanıyordu.
Rüya tabirleri siteleri de reklamlara tıklama oranı düşük sitelerden.Kişi google a rüyada para görmek yazıp sitene geliyor mesela .İçeriği okuduktan sonra çıkıyor.Onuda açmıştım .O da 5-6 k hit 10-15 reklam tıklaması alıyordu.
Forumlarda adsense reklamı olunca bende tıklamıyorum.Neden bilmiyorum psikolojik yaklaşmak lazım.Sitede görsel alan çok büyük. Reklamları istediğin kadar yerleştir site alanının (ekrandaki görüntü yani) çok küçük bir kısmını kaplıyor.
Ama mesela forumlarda üstte banner reklamlar ilgimi çekerse tıklıyorum.Bu forumda adsense olsa ayda bir kere tıklamam belki.Ama üstte mesela ufacık bir banner var.Siteyi bilmeme rağmen ; vay demek 500 k olmuş bir bakayım diye tıkladım (frmtr reklamı).
Bir sürü faktör var yani.
En güzeli tv ile kıyaslamak lazım.Bazı reklamları insan sırf hoşuna gittği için izler.Onlarca faktör var yani.Tv reklamlar için nasıl bir sürü faktör ilgiliyse sanal alemde öyle.Kadın programlarının içinde çıkan reklamlarla kurtlar vadisinde çıkan reklamlar aynı olsaydı eminim millet kanalı değiştirirdi.Düşünsenize kurtlar vadisi'nde sürekli abc... inceltici ürünü çıkıyor.
Kanalı değiştirir millet.