İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitedem Satış Yapıyorum Vergi Gereklimi?

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba

Arkadaşlar sitemde şuanda paypal ile 1 haftaya kadarda havale ile satış yapıcam sitemde kullanıla bilen eşyalar satiyorum bunlar için her hangi bir vergi gereklimi değilmi ileride başımız belaya girmesin.

istizan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Kargo ile gönderiyorsan gerekli
Türkiye'de satış yapıp, kazanç sağlıyorsan gerekli

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kargo felan yok oyun sitesi sitem orda oyun içinde bazı özellikler kısıtlı satış yaparak bu özellikleri açıyorum oyunculara gereklimidir?

Parthenian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zannetmiyorum. Paypaldan ücret talep ederken zaten bağış olarak görünmüyor mu? Öyle olmasa bile onların takibi yok. Sanal Pos kullananlar ödemek zorunda sanırım bankayı araya sokuyor çünkü. Havale de de aynı şey söz konusu diye biliyorum. Ama paypalla ilgili öyle bir sıkıntı yok. Bence :)

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Paypal'da kredi kartından çekiyor. Yüklü miktarda gelir elde etmeye bağlarsan, vergi sorunu yaşayabilirsin. 3-5 bini geçmiceksen, pek sorun olmuyor ama yinede diken üstünde oluyorsun benim kuzende benzer işte 2 yıldır, henüz sıkıntı olmadı çok şükür.

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3-5 bin anca halayde olur şuan için en fazla 200 TL felan ama ileriyi bilemem(Paypal için) Havalede daha fazla olur ama her hangi bir fiş kesmiyoruzki vergi olması saçma olmaz mı benim gibi olan çok kişi var onlarada yardıcı olur konu inş

Parthenian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3-5 bin anca halayde olur şuan için en fazla 200 TL felan ama ileriyi bilemem(Paypal için) Havalede daha fazla olur ama her hangi bir fiş kesmiyoruzki vergi olması saçma olmaz mı benim gibi olan çok kişi var onlarada yardıcı olur konu inş

İşte olayda orda değil mi zaten ticaret yapman için fiş kesmen lazım fatura falan vermen lazım vergini o şekilde ödemen lazım. Ama paypaldan hiç sorun yaşamazsın büyük miktar olsa bile yaşamazsın. Paypalın kredi kartından para çekmesi neyi değiştirir ki? Bir insan herhangibir sebepten birisine Paypaldan para gönderebilir. Miktarı göndereni ilgilendirir. Bunların takibi yapılmıyor ülkemizde ve sanırım hiç bir ülkede. Dediğim gibi "Donate" şeklinde yorumlanıyor bence

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İşte olayda orda değil mi zaten ticaret yapman için fiş kesmen lazım fatura falan vermen lazım vergini o şekilde ödemen lazım. Ama paypaldan hiç sorun yaşamazsın büyük miktar olsa bile yaşamazsın. Paypalın kredi kartından para çekmesi neyi değiştirir ki? Bir insan herhangibir sebepten birisine Paypaldan para gönderebilir. Miktarı göndereni ilgilendirir. Bunların takibi yapılmıyor ülkemizde ve sanırım hiç bir ülkede. Dediğim gibi "Donate" şeklinde yorumlanıyor bence

Aynen dediğin gibi paypalda donate şeklinde yorumlanıyor ama paypal hesabım ticari olarak görünüyor bu bir sorun oluşurmu bankada herkez bir sebebten para göndere bilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.