İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitelerimizi Kapatmayın Kampanyası ( Banner )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L

Linkpazari

Misafir
Yakın zamanda bir çok site domaindan ban yemeye başladı bundan dolayı bende nsi.com'a bir email attım çünkü sözleşmesinde domainla ilgili bir çok şey yazıyordu böyle bir olay olup olamıyacağını sordum. Ttnetin icann ve internicle yaptığı bir sözleşme mevcut. Bu sözleşmeye göre sitelere bandlaması imkansız. Sitenin yayını türkiye kaynaklı bir serverdan ise serverı kapatabilir ama hiç bir zaman domanı türkiye alehine propaganda var ise bile banlayamaz. Örnek pkk.org benzeri siteleri hala banlayamıorlar sebebide bu.( Yada buna benzer binlerce bölücü site var)

Adamların söylediği icann ve internice toplu bir mail kampanyası yapmamız ve bunu bildirmemiz. Adamların söylediğ iböyle birşey varsa a.q koyarız diyorlar :)

kampanyaya destek vermek isterseniz swf formatında bir banner hazırladım.
http://www.lahmacuns.com/banner/internetimi_geri_istiyorum.zip

Email kampanyasınla ilgili bir email hazırlıycam iniglizce ayrı bir topicden açıcam..

MP3Kaydet.COM

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sen bu ülkenin internet çıkışlarında ülke aleyhinde yayınlanan yapan siteleri banlama, gel mp3 sitelerini banla sonra da adamlar haklı de! kabul edilebilecek bir durum değil. dünyanın neresinde var böyle domaine ban uygulaması merak ediyorum doğrusu.

al işte www.pkk.org hala bülbül gibi şaklıyorlar internette! hadi kapasana önce şu bölücü siteyi! milyar dolarlar harcıyorsun orduda bunlarla savaşmak için, sitelerini kapatsana hadi, hadi yapsana telekom! telekomda çalışanların makinalarında hiç 1 tane illegal yollardan alınan mp3 yok di mi? komik şeyler yapacağınıza kapatın şu bölücü siteleri!

LoRD_YenGeC

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence haklisiniz sonuna kadar hakkinizi arayin.
herseyi bitirdilerde mp3 sitelerimi kaldi yasal olmayan
tam destek

ufukaykut

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
ya ne alaka tabi domain ban yiyecek neden server yesin ki içindeki diğer siteler neden açılmasın?

L

Linkpazari

Misafir
bakın müzisyenler emek harcıyoruz diyor bende müzisyenim
gökhan özenin tarkanın yada bilmem kimin 1 parçası albümde güzel oluyor hadi olsun 2 parçası diğer parçalar berbat yurt dışında 50 cent eminem britney gibi şarkıcıların albümlerinde 20 tane parça oluyor ve bu parçaların 15 tane hit parça oluyor gerçek emek harcanıyor. ve insanlardan gizlenmiyor burdaki müzik firmalarının amacı insanlar mp3leri çekip o dandik albümleri almamasından albümlerdeki 1 tane parçaya klip çekip tüm albümdeki parçalar çok güzelmiş gibi lanse etmeye çalışıcaklar diğer parçaları dinleme ihtimalinde olmuycak saçma sapan bir olay ayrıca müyapa ben müzisyen olarak hiç bir hakkımı vermedim ama muzikarsiv veyanet gibi sitelere dava açarken benim ismimde o listelerde var sanatçmız diye geçiyor ben müyapın hiç bir belgesine imza atmadım nasıl bana sanatçımız der!

L

Linkpazari

Misafir
domain babanın mı ban yiycek ? .com .net .org vs gibi domainların hepsinin sahipleri var türkiye bunların sahibi filan değil icann ve internixle eşşek gibi sözleşmeler yapıyorlar banlama filan yapamaz gen.tr olsa tamam ama .com domanı ben nsi.com dan almışım 39$ vermişim sen gir nsi.com un sözleşmesini oku icann sana diyorki şu şu ülkelerde %100 isminiz açılacak bunu garanti ediyorum diyor çocuk uygun-değilso varsa nannydaddy tarafından incelenicek tespit edilirse bilgileriniz verilecek diyor. Napsterı kapatabilmek için bile amerika kaç yıl uğraştı dava sürerken yada dava sonuçlandığında napster.com açıyormuydu açıyordu! hiç bir zaman offline olmad.

L

Linkpazari

Misafir
sana dokunan birşey varmı dostum müzisyen benim sen soft firmasının ki şu anda kullandığın windowsundan tut bilgisayarındaki %99 herşey *****dir gelip burda ötünme :)

MP3Kaydet.COM

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pkk.org açıkken sanalcafe.net kapanıyorsa bunun hiçbir açıklaması olamaz beyler. dünyanın en internete duyarlı ülkelerinde bile böyle mafyavari uygulamalar yapılmıyor. sansür değil de nedir bu?

V

varyemez

Misafir
Adaletsiz bir durum birşey yapılacaksa yasal olmayan herşeyde uygulanmalı.Mp3 sitelerini destekliyorum sanmayın ama bu karar yanlış...

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet kesinlikle ban olayı yanlış bir karar... bunu sen ülkeyi bölmeye çalışan adamlara uygulamıyosunda geliyorsun mp3 sitelerine uyguluyosun. bu kesinlikle adaletsizliktir...

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mp3 sitelerini desteklemeyen adamların kendi bilgisayarında yüzlerce mp3 vardır. burada gelipt eonu desteklemiyorum bunu desteklemiyorum havasına girmeyin bence. pc nizde mp3 varsa bunu destekliyorsunuz demektir.

Tunahan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilgisayarımda bol bol Mp3 bulunuyor.
Fakat ben bu kampanyayı desteklemiyorum. Bu kampanya, "Mp3 sitelerini kapatmayın" değilde, "Yasadışı siteleri kapatın" şeklinde olmalı idi. O zaman büyük bir kesimin ilgisini çekerdiniz. Ve eminim etkili olurdu.
Mp3 sitelerini kapatmayın dediğiniz zaman, sanatcılar bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz deme hakkına sahiptir. Ancak kampanyanız "Yasa dışı siteleri kapatın" olsa idi, kapatamıyoruz dediklerinde, mp3 sitelerini nasıl kapatıyorsunuz deme hakkına sahiptiniz. Bu kampanya ile ne yazıkki bir yerlere gelemezsiniz. Muyap bu işten para kazanmak için siteleri kapattırıyor diyorsunuz. Sizce bu Muyap'ın en doğal hakkı değilmidir ?
Yasadışı sitelerin olması, sizlerin serbest bir şekilde mp3 sitesi açabileceğiniz anlamına gelmiyor ne yazıkki.
Ayrıca hakkınızı arayamadığınız düşüncesindeyim. Madem kendinizi haklı olarak görüyorsunuz, sesinizi bu şekilde değilde, adli makamlarda duyurmayı deneyin. (Faydası olmaz, zararı olur)
Linkpazari : Çok fazla heyecan yaptığını görüyorum. Madem muyap'dan şikayetcisin, gidip dava edersin. Insanlara "ötünme" gibi laflar ediyorsun, ancak kendin hakkını nasıl, ne şekilde arayacagını dahi bilmiyorsun.
Kusura bakmayın ama, 500 tane site de bu bannerler olsa bile medya buna ses çıkartmayacaktır. Yalnızca kullanıcılarınız bilinçlenir.
Ayrıca ne yazıkki yasadışı siteleri kapattıkları taktirde, onlar sizler gibi sitelere banner eklemek yerine yasal yollardan haklarını arayacaklardır.
Saygılar.

S

samedmz44

Misafir
bence bu yolla bi yere varamazsınız
yazdığın yazı şu
''tarkan sen istediğin kadar siteleri kapat senin şarkının iğrenç olduğu gerçeğini değiştirmez'' gibi bi ifade var

peki mp3 sitelerini tarkanın kapattırdığını nerden biliyorsun
hadi diyelimki tarkan kapattırdı o zaman biri çıkıp demezmiki iğrençse niye yayınlıyorsun
kullanılan dilde yanlış
şöyle olabilir slogan

bir mp3 sitesi bu ülkeye pkkden dahamı zararlı ?

böyle bi slogan uygun düşer terörist siteler yayındayken mp3 siteleri neden kapatılıyor gibi bi çağrı sadece webmasterleri değil tüm internet kullanıcısının konuya ilgisini çeker

Linkpazari ayrıca demişsin müzisyen benim falan eğer birgün sende kaset çıkarırsan o zaman tüm internet sitelerine yayınlat hem sen müzisyensin diye tarkanla kendini aynı kefeyemi koyuyorsun ben müzisyenim izin versin ee tarkanda müzisyen oda izin verecek

böyle bi kampanyayla hiç bir yere varamasınız üstelik bu bannerle elimizdekilerinide kaybettirirsiniz..

eğer bu tip bi propagandayla yola çıkarsanız hiç bişey kazanamasınız , emin olun :) eğer ben tarkan olsam ( :p ) böyle bi banner yayınlayanın iflahını keserim buda ayrı bi parantez :)

S

samedmz44

Misafir
ha eklemeyi unutmuşum ; domain ICANN'ın falan demişsin banlayamaz demişsin domain ICANN'ın ama bağlantıda Türk telekom'un oldu icannın diye domain herşeyi yap spy yolla virüs yolla neymiş ICANN'ınmış unutmaki burası Türkiye ve Türkiyede Türk telekom ICANN'dan daha üstündür

ayrıca madem ICANN'ın o zaman abd kökenli niye mp3 sitesi yok ? niye abdde korsan mp3 yayınlanamıyor

ilk başta kampanyayı görünce çok sevindim ama kampanyanın seyri böyle saçma sapan bi haldeyken daha mp3 sitesi kalmayacağını düşünüyorum...

Linkpazarı ayrıca senin şu anki ruh durumunu anlatan güzel bir Türk atasözü var ; Yavuz Hırsız,Ev Sahibini Bastırır. Bi araştırmanı öneririm

S

samedmz44

Misafir
Linkpazari' Alıntı:
bakın müzisyenler emek harcıyoruz diyor bende müzisyenim
gökhan özenin tarkanın yada bilmem kimin 1 parçası albümde güzel oluyor hadi olsun 2 parçası diğer parçalar berbat yurt dışında 50 cent eminem britney gibi şarkıcıların albümlerinde 20 tane parça oluyor ve bu parçaların 15 tane hit parça oluyor gerçek emek harcanıyor. ve insanlardan gizlenmiyor burdaki müzik firmalarının amacı insanlar mp3leri çekip o dandik albümleri almamasından albümlerdeki 1 tane parçaya klip çekip tüm albümdeki parçalar çok güzelmiş gibi lanse etmeye çalışıcaklar diğer parçaları dinleme ihtimalinde olmuycak saçma sapan bir olay ayrıca müyapa ben müzisyen olarak hiç bir hakkımı vermedim ama muzikarsiv veyanet gibi sitelere dava açarken benim ismimde o listelerde var sanatçmız diye geçiyor ben müyapın hiç bir belgesine imza atmadım nasıl bana sanatçımız der!

pardon ama sen hang sanatçısın :) imza atmadım falan demişsin kusura bakma ünlü bi sanatçımısın gökhan özen mustafa sandal hangisisin ?
+
sen müyap için ne ifade edebilirsinki kalkmış ben müyapa izin vermedim bana nasıl sanatçımız der demişsn sana müyap sanatçımız diyerek senin haklarınımı korumaya çalıştı + müyap seni niye sallasın ?

genel yorumum
Kampanya olursa mükemmel olur ama bu kampanyayı yürütecek beyni iyi seçmeli mp3 sitesi sahipleri yanlış anlama ama Linkpazarı kampanyayı başlattığın için teşekkrüler ama eğer sen bu işin başında olursan mp3 siteleri kapatmayla kalmaz milyar liralık tazminatlarla uğraşır..
benim fikrim budur ister kaale alın ister almayın benim mp3 sitem yok derdimde yok mesele sizin ;)

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet hazırlanan banner biraz ters... yapılan adaletsizlik ama bu şekilde ifade edilmemeli
üstteki arkadaşında söylediği gibi "bir mp3 sitesi bu ülkeye pkkden dahamı zararlı ?" görüşü daha mantıklı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5