İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitem www. ile farklı, olmadan farklı dns lere yönleniyor??

cagdasizm

0
Yasakli Uye
Reaction score
8
merhaba arkadaşlar..
size bir konuyu soracağım. domainimi önce bir hostun DNS sine yönlendirdim. sonra değiştirdim başka bir hostunkine yönlendirdim.

ama şimdi site kafayı yedi :) http://www.siteadresim.com yazınca eski hosta yönleniyo ki bu istemediğim bir şey. http://siteadresim.com yazınca en son ayarladığım dns deki hosta yönleniyor (bu da istediğim).

domain MONIKER 'de kayıtlı bunla alakalı olabilir mi.

evet acilen yardımlarınızı bekliyorum...

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
butun sayfaları kapatın. (IE - FF ve Opera dahil)
Başlatdan, calistira girip
Kod:
ipconfig /flushdns
yazın enter a basın. bir iki defa bu komutu uyguladıktan sonra modemi ve bilgisayarınızı tekrar başlatın. Problemin tekrar meydana gelip gelmediğini kontrol edip buraya sonucu yazarsınız.

cagdasizm

0
Yasakli Uye
Reaction score
8
Peki yaparım Loi ama bunun sadece benim pc den kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü başka arkadaşlarıma da test ettirdim aynı durum var :(

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Modemi yeniden başlattığınızda ttnetin size atadığı dns ile alakalıda bir durum, eğer dns sunucusu güncel bir sunucuya atarsa sizi problem yoktur ama genelde ttnetin dns sunucuları problemli onun için dnsleri değiştirebilirsin güncel olanı görmek için. Veya beklemeden kendin host dosyasından değişiklik yapıp işlemlerini yaparsın o dns sunucusuna sonuçta bir müdahelen olamaz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.