İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sitemdeki mysql hatası hakkında

saka

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba arkadaşlar,

2500 tekil htili ve phpbb ile yaptığım bir internet sitem var. Host şirketinde işlemci sınırını aştığım için geçen ay bir servera taşıyayım dedim. One man company işinden dolayı sorun yaşadım ve paramı yakıp düzgün bir yerde bir vps aldım. Vps özellikleri şöyle;

- QuadCore & Core2Duo CPU
- 512MB RAM
- 40 GB HDD
- 300 GB Aylık Trafik
- Centos 4.5 64Bit (x86)

Ancak burada da aşağıdaki hatayı almaya başladım.

General Error

SQL ERROR [ mysqli ]
Can't create a new thread (errno 12); if you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug [1135]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

Ne server yönetmekten ne de vps yönetiminden anlamıyorum. Bu sebeple her sorunumda ticket açıp ilgili firmaya soruyorum. Onlardan bazı ayarların yapıldığını daha fazla birşey yapılamayacağını öğrendim.

Tek istediğim sitemin düzgün bir şekilde çalışması.

Bu sorunu nasıl çözebilirim. Çözemezsem ayda 50 ytl bütçe ile ne önerirsiniz. Artık taşınmaktan sorun yaşamaktan bıktım. Hobi olarak yaptığım siteden soğudum.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
öncelikle vps teki özellikler sadece sizemi ait, yani sunucudaki tam ram ne kadar

hangi firmadan aldınız, lokasyon bunlarda önemli,

2.5k hit için aldığınız vps sistemi güzel, vps'i zorlaması, zor gibi..

ayrıca sql indexlerini kontrol edin,

forum sisteminiz yeniyse değiştirin:) ben http://www.mybboard.com/ kullamanızı tavsiye ederim.

host tavsiyemde bu ; http://www.westhost.com/semided-business-hosting.html

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
MySQLi modülünü ihtiyacın olduğu için mi kullanıyorsun? 512ramde böyle bir hata almaman lazım, bir my.cnf dosyana göz gezdir istersen.

saka

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
@Mywedding;
Sistem ramini bilmiyorum. Forum yazılımı phpbb. Epey alıştığım için değiştirmeyi düşünmüyorum. Sitem yeni değil.

Sql indexleri nasıl kontrol edilir bilmiyorum. Yardımcı olabilir misin?

@3fsane;
Veritabanı yüklü mysql çalışıyor. Bu hata zaman zaman oluyor.

@Nokie: MySQLi modülünün ne olduğunu bile bilmiyorum. my.cnf dosyasına nasıl göz gezdirilir? Ne yapmak lazım? Dosyayı bulup paylaşsam kontrol edebilir misiniz?

Bu arada host firmasından gelen son yanıt;

Qos bilgilerinde
numproc 50 150 150 150 136
diyor. İlk sayı şu an kullandığınız değer. Son sayı ise 150 olan üst sınıra kaç kez ulaştığınızdır.
Normalde biz bu sayıyı 100 de sınırlarız ve kimse şikayet etmez. O nedenle size önerim mysql ayarlarını üzerinde araştırma yapmanız ya da kullandığınız web scriptin performans ayarları üzeinde çalışmanızdır

pcpazari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bana göre sorun vps için size ayrılan limit ve hatta ana serverın raminden kaynaklanıyor olabilir. normalde 100 dedikleri şey 100 mb ram ise çok çok yetersizdir.

Aylık ne kadar ödüyorsunuz bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam kendim bir server toplayıp bir isp 'ye veririm. 1 Gb ram 18$, Celeron cpu 38$ 'dan başlıyor. Kendinize 200 ytl 'ye çok iyi bir kasa toplayabilirsiniz.

Kullandığınız serverda bana göre en azından 20 tane vps var büyük ihtimalle. diğer vps 'ler ram'i tüketiyor da olabilir. 2500 tekil büyük bir rakkam değil. çok rahat çalışması laızm normalde.

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bu VPS in ana makinasına çok VPS yüklenmiş sanırım. Kaliteli bir yerden managed-yönetimli VPS alın probleminiz kalmaz. numproc ile falan sizi uğraştırmadan hizmet veren bir yer bulun. Hatta ingilizceniz varsa yurt dışında o 512 MB ramı size sonuna kadar fazlasıyla veren yerler var, oralardan alın.

saka

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ingilizcem var ama taşınmaktan nefret ettim geçen ay. Server firmasından mı server ayarlarından mı sorun acaba?

saka

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Firma ismi yazmak istemiyorum. Çünkü;
Bu konularda çok bilgili değilim. Belki forum yazılımından kaynaklanıyordur diye endişe ediyorum hala. (phpbb forum)

Kesin emin olmadan firmayı zor durumda bırakmak ticaretlerine gölge düşürmek istemem.
Eğer serverdeki bir dosyadaki ayardansa size dosyayı versem bakar mısınız?

saka

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sanırım bu hata yüzünden dedicated sunucuya geçmekten başka çarem kalmadı.
ilginiz için teşekkürler

orhanorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
saka arkadaşım, sorunun hem vps hemde forum sisteminle ilgili.

Öncelikle phpbb forumunu tekrar yapılandır peki bunu en kolay nasıl yaparsın. Eğer veritabanından anlamıyorsan sana basit bir yol.

Önce boş bir phpbb kur.. Türkçe ayarla, temanı yükle sonradan sıkıntı yaşama.

Şimdi can alıcı noktaya geliyoruz.. Phpbb veritabanına kurmuş olduğun modları biliyorsundur. Bu modların listesini yap. Bu modlardan sql kullanaları, yani db install dosyası olanlar ile tablo oluşturman gerekenleri ayır. Sonra sırayla yeni kurduğun phpbb veritabanına kur.Özellikle ctarcker ve attechment modu kurmayı unutma. Yanlış anlaşılma olmasın sadece veritabanı ile ilgili kurulumlar dosyalara dokunma çalıştırma bile.

Bu veritabanını al. Veritabanında theme, config tabloları hariç diğerlerini boşalt..

Orjinal yani sitenin veritabanında config ve theme tabloları hariç verileri çek. Ve yeni oluşturduğun veritabanına import et. Unutma sadece verileri tabloları almayacaksın.

Bu arada sitende son 24 saatte online olanlar ile renk modu varsa hemen kaldır.

Çoğu arkadaş sen napıyosun birader diyecek. Sonuç isterseniz

whm de göreceğiniz % 17 lere varan mysql cpu oranınız, % 2 ye düşecektir. Peki bu söylediğin siteye göre değişir diyeceksiniz.

işte size site

www.bilgisayarbilisim.net

1 gb ram p4 2.8 yetmiyordu.. my cnf ayarını sağolsunlar, iyinet, webhostingtalk gibi süper webmaster forumlardan yarralanarak kendime göre iyi bir ayar yaptım ama yinede % 140 lara varan değerlerle cebelleştim. Bu değerlerde sunucuyu kapatmadan çalıştırabildim.Bu bilgilerden ötürü iyinet ekibinden Allah razı olsun.

Şimdi vps deyim, sunucu değil ve mysql kullanım oranım % 5, root kullanım % 15.. Bu değerleri verdiğim iki gündeki tekil hitim google analyticse göre 25 bin ile 20 bin..Kar taili sağolsun oradan hit fazla geldi sonuçları açıklamamda bana yardımcı oldu... sayfa gezinme oranı ise 100 bin ile 80 bin..

Evet arkadaşım sana önerim budur. forum veritanbanını baştan kur ve önceki verileri import et.

Diğer konu yani senin VPS aldığın firma. 100 dğer eğer max sql oranı ise 2 sn durma orda. Saçmalamışlar. Şuan bulunduğum firmada bu değer 500..

Dual opteron makinede 1 gb ram 1000 unit işlemci kullanım hakkım var.
Hız nedir dersen bakabilirsin. Çok firma değiştirdim ve sonunda buldum diyebilirim ama sonuç gün gelecek yine ayrılmak zorunda kalacağız VPS biryere kadar.

Firmanın adını vermiyorum biz çok aradık senin aramanı istemem yanlız burada bir hosting firmasının reklamını yapmak etik değil.Özeldende bekleme. Sadece biraz araştır derim..

İpucu: Amerikadan al, ama ingiltere datacenter olsun :)

kolay gelsin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.